Middagsfridat i två veckor


Nu har vi lagat Middagsfridsmat i två veckor. Första veckan var ju över förväntan. Fin mat i kassarna och lättlagad och god mat. Denna veckan har vi fuskat......

På Middagsfrids hemsida www.middagsfrid.se finns det en .pdf fil med ett exempel på hur recepten ser ut och vad kasarna innehåller.  (Klicka på "Exempel på leverans".) Vi printade ut den och använde "Kassarna innehåller" som en handlingslista. Vi köpte sådan mat som vi brukar köpa. Vi kollade inte på tillsatser och liknande och ekologiskt köpte vi bara om det var lika billigt. Det blev ju självklart prisskillnad men inte så mycket. Jag tror att hade vi ansträngt oss för att handla enbart ekologiskt så hade det blivit en försumbar prisskillnad.

Vi har i "riktiga" veckan ett favoritrecept med älgfärsbiffar och gräslöksås och i "fusk" veckan ett recept med en spenat, keso och tomatsås-lasange.  Det mest spännande är att bägge recepten är de recept med flest grönsaker och det mesta hackande i. ;-) Det har varit så kul att laga mat. Gillar ju det men tycker inte om att behöva planera och handla. Nu bara plockar man fram receptet och sedan börjar man för vi vet att allt finns hemma.

Just nu står dubbel sats tomatsås och puttrar på spisen. Mamma och bröderna kommer ju om någon timme och bägge bröderna är ju vegetarianer. Skall bli kul att få deras åsikt om lasangen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0