Gott nytt årHoppas ni har det trevligt denna nyårsafton. Vi hörs nästa år!!!Uppgraderat migJag har införskaffat en Nikon D80. Jippi. Skulle upp till Media Markt och kolla laptops. Kom hem med en ny kamera. De hade ett erbjudande på den kameran jag ville ha samt just det objektivet som jag hade tänkt köpa..... Mycket billigt, jag lovar *host harkel*

Eller iallafall mycket billigare än de priser jag sett tidigare ;-)

Så nu leker jag loss lite.

Imorgon åker jag till stora staden - Karlskrona -och hälsar på länge saknad kompis. Skall bli så kul. Tar med stora grabben så hennes och min grabb kan leka.

Tack...någon.


.....vi har fått ett ounderskrivet vykort. Eftersom det är adresserat till mig och min familj så antar vi att det är från någon av mina släktingar eller vänner. Någon som vill ge sig till känna ;-)

Haze börjar så smått acklimatisera sig. Idag var han nere och åt frukost tillsammans med oss och lekte en stund med ett snöre. Hans favoritplats är annars under våran säng. Tror att han saknar att vara ute för han blir vääääldigt jamig på mornarna. Började vid 5 tiden idag. Inte bra eftersom jag fastnade framför datorn igår och inte kom isäng förrän kl 01.30.  Men om någon dag tänkte vi börja gå ut med honom i koppel. Vi har ju Webs gammla koppel kvar. Igår fick Haze en ny låda och en klösbräda, han är annars väldigt förtjust i vår matta på ovanvåningen och jag är rädd för att han tar sofforna med.

På kvällarna kommer han fram och ligger och gosar med oss i arbetsrummet. Hoppade från famn till famn och gick runt och nosade.


Tillökning i familjen - Haze 1,5 år gammalDen här lilla parveln har nu flyttat in hos oss. Han verkar inte helt övertygad om att det är världens bästa idé. Men det går över förväntan. Han åkte ner med oss i bilen i tre timmar och det gick jättebra. Just nu ligger han mitt på golvet här i arbetsrummet. Han har redan provat Zingos knä när han satt framför datorn. När barnen var vakna hittade han en liten vrå under en bänk i vardagsrummet. Där låg han och spanade. Han har nu bott hos oss i 2,5 timmar och jag tror att det kommer att gå jättebra.


Da´n före doppareda´n......


Alla klappar klara. Fy tusan vad mycket bilar det var på Nova.

I eftermiddag bär det av till Småland för julfirande och sedan kommer vi tillbaka på annandag.


JulbordÄr just nu proppmätt. Har varit på det obligatoriska julbordet i Hurva. Det är fjärde året som vi åker dit. I år kom även Bror med fru och barn med. Kul!!Jag lyckades få några bilder på Kusinen ;-) Hon är snabb som en vessla.

Nu är det jullov för hela familjen, UNDERBART!!!!

Behöver verkligen vara ledig nu. De två sista dagarna var jag inne på grannavdelningen och arbetade eftersom all ordinarie personal låg hemma och var sjuka. (Mag....) Det blev en del ny fall under natten så jag väntar med spänning om jag också åker på det.....

Skakad, inte rörd.Vaknade upp brutalt i tisdags  av att hela huset står och skakar. Jag är inte någon fan av naturkatastrofer. Mycket annat klarar jag av men inte det.

Det skakade och skallrade rejält och eftersom vi fortfarande sov när det började var det inte en kul upplevelse. Men när man väl vaknade till så tog man det med ro.

Jesus Christ Superstar
Jag skall på musikal om någon timme!!!!!!

En kompis ringde och hade en biljett över. Jippi.Lusse lille lusse lille elva nätter före jul......
.... Upprepa denna strof en sisådär 72 gånger. Då har du mitt fina luciatåg. Jag gav pojkarna en utmaning. Antingen lussar ni för mig i vardagsrummet (De har sjungit jul och luciasånger här hemma hela december) eller så går vi och tittar på ett luciatåg i kyrkan. Först blev de eld och lågor, jag bad dem ta på sig något tomteliknande från garderoben. Stora grabben kommer ner i ett par röda kalsonger och ett varv toapapper lindat runt magen som "tomteludd". Visst var det juligt....för en Chippendale......... :-D

Sedan var det plötsligt inte roligt längre och de började tramsa och springa runt och små tetas och prata bebisspråk. Då var det dax för förändring. Så vi stack till Nova och käkade lunch och sedan handlade vi nya skor till Lillgrabben och jacka till stora grabben.

När vi kom hem var jag helt slut och somnade i soffan. Vaknade till och såg att maken tänt ljusen och hör lite tisslande på ovanvåningen. Sedan hör jag "Lusse lille lusse lile elva nätter före jul...." Mer än så sjöng de inte men de kompencerade det i antalet gånger de sjöng denna strof. :-D Lillgrabben gick runt i tomteluva och lykta i vardagsrummet som en "osalig tomte" Storgrabben sjöng faktiskt, väldigt seriöst,  sedan solo. En "julgransblues" Det var inte många toner han träffade rätt men det var nog den vackraste sång jag hört. Han sjöng den ju för mig och för att göra mig glad. Det värmde mitt hjärta.

Kvällen har vi ägnat åt film och sedan slutade det med att barnen ville höra "Axel F" eftersom den varit med i filmen. Så vi letar upp den och rockar loss till den när vi borstar tänderna. Det blev lite "breakdance" och annat dansande. Lillkillen har verkligen talang. Hur får man in honom i dansvärlden utan att han protesterar? Jag har försökt föreslå Breakdance och liknande men han tycker att det är löjligt och flickigt. Ungen har ju verkligen talang!!!! Så fort vi har musik på så dansar han. Verkligen dansar, inte bara en massa skuttande runt och flaxande med armar. Utan riktiga danssteg.......

Haft semester idag...och är nu helt slut!!!!

Har skrubbat huset från topp till tå. Nästan. Köksluckorna kvar. Pallar inte mer nu.

Sedan har vi ju rätt mycket sorterande kvar. Fattar inte hur mycket saker och SKIT som man samlar på sig.

Hörde att det går magsjuka på vår avdelning idag. Längtar ju inte tillbaka då. Jobbar bara halvdag imorgon så kanske jag kan ducka för basiluskerna.

Var på bröllop igår. En onsdag. Det var jättetrevligt. Det började kl 13 och sedan var det lunch på en lite finare restaurang i stan. Brudparet önskade sig inga presenter utan de ville att var och en betalade för sin egen mat.

Jag blev ombed att ta lite bilder. Jag är inte nöjd så vi får se vad brudparet säger. Jag tycker att min kamera kräver mig på onödigt långa slutartider fast jag går upp till ISO 1600. Vill ju inte fota med blixt i kyrkan. Det var dock en väldigt ljus kyrka.

Lite nya bilderHar haft problem med datorn IGEN. Men nu är den ena hårddisken permanent urkopplad så nu skall det förhoppningsvis inte krascha iallafall. Det är bara lite lite plats att spara allt på ;-)

Men här kommer lite fler bilder.
Snart helg
Jag är i stooort behov av semester nu. Känner at jag bara är gnällkärring på jobbet.

Hade en hårdisk katastrof för någon vecka sedan. Tack och lov sparar vi ju orginalbilderna på två hårdiskar men detta var den tredje som gick sönder. Hela Windows låg nere och även CS3 (photoshop). Paniken var ett faktum ;-)
Fast det värsta är alla de redigerade bilderna, de hade jag sparat på den hårdisken. Alla bilderna från Claes och Annes bröllop, de redigerade då. Borta!!!

Zingo lyckade hitta ett program som kunde rädda en del, kanske 1/3 är räddade, men resten är det bara att börja om med.

Fick en laptop (Eller löfte om en) av Zingo i födelsedagspresent. Så nu surfar jag lämpliga datorer. Det är ju inte bara att köpa den bästa när jag har lite skärm och minneskrav. Photoshop skall ju gå att använda.

RSS 2.0