Tur på Österlen

Glömt berätta. Vi tog en tur på Österlen efter att vi lämnade Måns på lägret.

Linus tyckte att det var härligt att springa i backarna i Brösarp.





En tur med Ångloket. Det gillade Linus. Han tyckte det var jättekul att stå ute på balkongen på vagnen och vinka till alla vi körde förbi. Han blev lycklig när någon vinkade tillbaka.







Sedan tog vi en tur till Kafé Annorlunda. Linus ville inte ha kakor utan han fick en glass. Det första som hände var att glassen for i backen. Han fick en ny av personalen och sedan fick han en till av oss.  Kan vi handla kakor och äta så mycket vi vill för 57:- så kunde grabben få två glassar tyckte vi.



Zingo ville ta en tur till Sandhammar strand. Linus var inte riktigt med på noterna. Han var jättetjurig och skulle absolut inte bada. Han slapp men ner till stranden fick han följa med. Buren ner dock.





En härlig dag i solsken. Dock var det lite märkligt att inte ha med Måns.

Storstädat och bakat

Igår satte jag igång och storstädade bottenvåningen och idag har jag bakat. Både kärleksmums och Focaccia. Allt för att slippa tänka på den store hårbollen som fattas oss.




Måns är på scoutläger och har varit sedan kl 10.00 i söndags. Känns också mycket märkligt. Han har inte ringt hem så han har nog kul. Första gången som han är borta så länge själv. Att vara en vecka hos mormor tycker jag inte räknas riktigt i mitt mammahjärta ;-) Nu är han ju bland "okända" människor. Men de skulle hitta på massor av kul.  Vi har valt att inte ringa till honom och säga något om katten. Om det är fel eller inte vet jag inte. Hur som helst hade han ju inte kunnat vara med när det hände. Nu berättar vi det när han kommer hem istället.
Han skall åka hem med en annan förälder. Jag är liiite hönsig och hade eg velat hämta själv, men det är ju en bra bit att köra och eftersom de hade plats i bilen...... Men jag har aldrig träffat den här föräldern, det är mest det som jag känner lite oro inför. Det går säkert bra.






Slurp nu skall vi fika.

Sorg

Vi har varit i Malmö på Djursjukhuset. Vi blev tvungna att avliva Web.

De gjorde en ny röntgen och klämde och kände. De kom egentligen inte fram till mer än vad de hade gjort i Lund. Vi diskuterade fram och tillbaka. Om de opererade honom och vi hade "tur" att det bara var hälsenan så skulle det ändå innebära  gips i minst 8 veckor och det garanterade inte ett bra resultat. Särskillt inte med tanke på hans ålder. Att tvinga en utekatt att vara inne i 8 veckor är heller inte bra för kattens psyke. Om det dessutom skulle visa sig vara något med leden, vilket hon trodde så skulle han behöva stelopereras och det rekomenderade hon definitivt inte. Det skulle plåga honom något oehört. Så vi hade inget val.



Bilden är tagen av Måns strax innan vi åkte till stugan.



Första digitala bilden på Web och Sputnik. (Sputnik blev överkörd 2001) Bilden är från 1999.

Mot mina nya vänner....

Ibumetin och Panodil. Var hos läkaren idag. Igår kväll hade jag så ont så jag trodde jag skulle dö. Ingenting jag gjorde avlastade ryggen. Allt gjorde ont.

Hon rekomenderar att ta BÅDE Ibumetin pch Panodil samtidigt för bästa effekt. Är sjukskriven. Fick reda på att man visst kunde sjukanmäla sig när man har semester, det behövdes dock ett läkarintyg. Så det fixade jag ett idag. Det känns ju annars lite surt att inte kunna göra någonting på sin semester. Vi hade tänkt åka Öresund runt i torsdags men eftersom jag inte rörde mig ur fläcken var det ju inte "så lämpligt" ;-) Milt sagt!! Så nu går vi bara hemma och drar. Börjar bli lite långtråkigt.

Ajajaja

Fortfarande jätteont i min rygg. Kunde knappt sova inatt. Började värka och krampa fram i magen också.

Satte mig med Eniro och letade massörer. Fick tag på en som faktiskt bara var några kvarter bort. Perfekt. Var där i eftermiddags. Han klämde på rätt bra. Axlar och korsrygg som också brukar vara "problemområde" mår fina fisken just nu men mittenryggen värker fortfarande. Har rekomenderade mig att gå till en kiropraktor om det inte gick över om två dagar. Iiii har lite skräck för kiropraktorer men jag måste nog inser jag. Detta är ett helvete. Kan inte göra något av det jag tänkt. Kan ju knappt hjälpa till att duka när vi skall äta. :-(
Sitta still och läsa en bok går inte heller, tyvärr.

Men jag blev urnöjd hos frissan igår. Massor av färg i håret i olika kulörer ;-) Gjorde ju mina naglar också. Sa till henne att detta var sista gången. Tycker hon är lite dyr. Men jag har varit supernöjd fram till nu. Hon gör väldigt tunna fina naglar. Tyvärr bryts de ju lite ibland. Den andra som jag gick till förra gången då "ordinarie" byggare var tvungen att ställa in, gör tjockare naglar men jag kände att de höll i tippen lite bättre. Dessutom är hon 170:- billigare, då kan jag ta att de är lite tjockare. Det är rätt mycket pengar i månaden. Tyvärr.

Aj min rygg

Hade ont i ryggen igår. Troligtvis efter städningen av arbetsrummet i förrgår. Det är sååå snyggt nu. Fatta att vi slängde 2 och en halv ICA kassar med papper. DÅ HAR VI INTE ÄNNS RENSAT PÄRMARNA ÄNNU!!! Fan vad man samlar på sig. Men som sagt vi rensade fram en gammal Wacom ritbräda som ju passar utmärkt nu när jag skall "plugga".

Igår var jag och hämtade ett bokpaket som jag beställt. Beställde ju min kurslitteratur och då slank det ner en receptbok också. Lailas "A piece of cake" Helt otroliga recept på cupcakes, tårtor och gott bröd. Har bakat "Blåbärsmuffins med crumble" fast jag tog rabarber istället för blåbär. Det blev rabarbersmulpajsmuffins. Slurp.



 Har dessutom precis plockat ut en plåt med lavendeldrömmar. Har längtat efter att baka dem. Det var på håret att det var några blommande lavendel kvar i trädgården dock. ;-)



www.leila.se      - Se och dreggla!!!


Min rygg är verkligen inte kul. Jag har skitont idag och har klenat in hela ryggen med Ipren Gel. Hrmpf, hjälper dåligt. Borde kanske dra ner på tempot och vila istället..... Skall vila imorgon. Sitta hos "nagletanten" och fixa naglarna och sedan direkt vidare till frissan. Sedan bilr det inte mer utsvävningar för mig på hmmm 4 år skulle jag gissa. ;-)

Barnen var hos frissan idag. Det blev bra men jag hade gärna klippt Stora M lite kortare. Han har blivit kallad flickan och gumman ett par gånger i sommar. Han är fin i sitt långa hår men nu äter han på topparna. Urk!!!. (Hmm fick lite flashback om att jag nog också gjorde så när jag var liten. HJÄLP Skjut mig jag låter som min mamma!!!)

Nu skall vi göra Shushi. Skall bli kul att testa. Första gången vi gör själva. Mums!!!!

Hjälp jag ser nu vad klockan är!!!



Har installerat en Wacom platta till min dator. Suttit och lekt lite i Gimp ;-D

Attans *milt uttryck* vad tiden flyger iväg och vad kul det är. Någon konstnär med penna lär jag ju dock inte bli :-D


Katten röntgad

Har precis suttit 2 timmar på djursjukhuset. Katten är röntgad och kollad. Inga frakturer men hon trodde att det kunde vara en hälsena som var skadad. De hade inga ortopeder just nu så jag har bokat en tid i Malmö nästa måndag. Stackars missen får halta runt en vecka till. Han verkar tack och lov inte ha så ont utan mer att det är besvärligt för honom att ta sig fram.  Dessutom är han ju snorig också så hon gav honom ett recept på penicillin, han svarade på det förra förkylningen så han behöver ju inte ha extra besvärlig nu. Det räcker ju med benet. Annars tyckte hon att penicillin inte var så nödvändigt.

Såg att han inte har något halsband längre. Han måste ha tappat det, får köpa ett nytt så han har adress med sig nu när han haltar omkring.

Katten haltar fortfarande

När vi skulle åka till stugan i lördags så kon katten hem och kunde inte gå på sitt vänstra bakben. Vi böjde, klämde och kände men kunde inte komma fram till var det kunde göra ont. Han sov en stund och vi senare la vår avfärd med några timmar. Sedan lämnade vi honom hos kattvakten på landet och gav oss iväg. På söndagen ringde vi och då kunde han ta sig - sakta dock men av egen maskin- upp och ner för trappen. Skönt tänkte vi och bestämde att vi skulle stanna i stugan.  Nu när vi hämtade honom i går så var han inte bättre än så. Han haltar fortfarande rätt rejält. Så det blir in till veterinären med honom snarast. Snorig är han igen stackarn.

Annars har vi haft en innehållsrik vecka:

Förutom massa mys i stugan har vi gjort rätt mycket utflykter detta året.

Bilskroten i Ryd:





Vi var och stöpte ljus i Urshult och sedan fikade vi på Kurrebo också i Urshult. Underbar utsikt över Åsnen och massor av vackra blommor. Vi åkte sedan vidare in till Tingsryd och tog en tur på Börjes och handlade mat och kollade kläder. Hittade en "VILA" klänning jag varit och tittat på ett tag. för 149:- (Ord pris 399:-) Men jag blev för snål ;-) trots allt så det blev ingen klänning.

Toredagen åkte vi på riktig lååångutflykt. Vi åkte till Kosta för vi ville titta på glasblåsning. Det tyckte barnen var spännande att se. Sedan var vi inne på Kosta Outlet. Barnen fick vara på Andys lekland medans vi gick runt och tittade på kläder. Jag höll i en RIKTIG Dolce och Gabanna kjol. De skulle "bara" ha 11.000:- för den, som hittat ju ;-) Ful var den dessutom :-D

Vi avslutade med en riktig slappedag på torsdagen. På fredagen skulle jag eg åkt till Karlskrona men det blev ändrade planer så vi tog Brio Lekoseum på vägen hem.



Det var kul att se alla leksakerna. En del känner man ju igen, som en vacker Barbie klänning som Syrran hade när hon var liten. En sådan hade jag också velat ha - då!

Det fanns en affär "stategiskt" placerad precis över gatan. Vi tog naturligvis en sväng. Barnen hittade ett startpaket med "BRIO Network.


(Ett "tågsystem" som skall föreställa mailservrar och virus inne i datorn. Bilden är tagen inne på museet och visar hela networksystemet)
De blev eld och lågor. Paketet kostade 695:- och Måns började genast räkna hur lång tid det skulle ta att samla ihop det. Han hade ju redan lite i sin spargris. Maken stannade kvar för att handla några "byggklossar - så vi skulle kunna bygga backar i tågbanan" Det han verkligen köpte var detta Network paket. Barnen hade "missat" skylten med 50%, Ibland är det kul att skämma bort sina egna barn. De log lyckligt hela vägen hem.

Första semesterveckan avklarad

Så då är man pigg och utvilad.....eller inte ;-)

Det blev något mer än ETT glas vin igår. Eller egentligen inte. 1 glas vin och 4 drinkar om man skall vara nogräknad. Jag tycker det är kul att be om något friskt och sommrigt. Har smakat massor av nya goda drinkar på det sättet. Igår var det en med citron, lime, Cointreau, apelsinjuice och fruktsoda. Farligt god. Tog 2. Sedan blev det en med hallonlikör och mynta. Han sa något om passionsfrukt också men jag är inte säker. Bägge från "&Bar". Fast min favvis är ju fortfarande P2. AppleSourelikör, vaniljvodka och fruktsoda. Men de andra kommer helt i klass med den.

Syster min var ju nere måndag-onsdag. Vi tog en tur till backarna och tittade på solnedgången. Helt enligt barnens önskemål. De hade sett bilderna som jag och maken tog och de ville också se solnedgången. Det blev några bilder men tyvärr var det molnigt så det blev inte riktigt lika färgglada bilder.



Eller skarpa för den delen ;-)

Vi löste färgbildsfrågan när vi var i Malmö en tur. Parkrade i P-huset Anna. Där är ju en vägg som är fri att måla på. Tog en del graffitibilder. Ni får tyvärr hålla tillgodo med "direkt-från-kameran-bilder" så länge, tills jag blir student.








Vi tog en härlig fika på Lilla Rosteriet i Malmö. Ett mysigt kaffe som var inrett med massor av gamla möbler. Vår soffgrupp som vi sålde hade passat in där :-D

Just det vi var ju förbi "Gamla TV tornet", på väg hem från Småland. (Ni som sett Hej Hej Sommar vet vad jag talar om annars kan jag säga att det egentligen är Nykulla Utsiktstorn och ligger i -Hmm Ja just det- Nykulla. 5 minuters bilväg från barnes mormor)



Maken är iväg på svensexa idag och imorgon bär det av till Småland. Hade hoppats på lite sol i år, men man skall kanske inte be om förmycket ;-)

Jag kom in!!!

Inte för att jag egentligen tvivlade men mina betyg var ruskigt gamla ;-)

Jag skall nu bli student på Högskolan i Jönköping. Kvartsfart men internetbaserad. Jag kommer att jobba samtidigt och jag tar denna kursen mest för att jag tycker det är roligt.

http://www.moderskeppet.se/kurser/distanskurs/index.php


Nu skall jag iväg och ta ett (Eller tja fler kanske) glas vin med en kompis nere på stan.

Första semesterdagen

och vad gör jag.........jo jag tvättar :-D

Om vi säger så här, vi kunde knappt komma in i vår tvättstuga eftersom tvättberget var så högt och vi hade nästan inga rena lakan att bädda i sängarna och då har vi i vanliga fall alldeles för mycket lakan och har funderat på att göra oss av med några, alla låg i tvätten. Igår hängde jag dessutom tvätten ute. Då är det sommar. Satt sedan i godan ro på kvällen (hade tänkt låta det hänga ute över natten) och hörde plötsligt hur det bara öppnar sig och forsar vatten från himlen. Så vi rusade ut och plockade in den eftersom den var nääääästan torr innan regnet. Så sedan hängde det tvätt i hela bottenvånginen. Men nu är det nog inte många maskiner kvar innan botten är nådd i högen.

Phu, sedan kan jag hålla semester......eller........
kanske borde torka av bordet,
laga mat till barnen,
sortera pappershögarna i arbetsrummet,
tvätta ur filtret i tumlaren eftersom den har protesterat,
städa mitt skrivbord,
bädda i lakan i min säng eftersom katten hade spytt på det,
rensa bort 7 miljoner maskroser,
städa förådet,
rensa i klädkammaren så det går att komma in........

varför kallas det semester. JAG LÄNGTAR TILL THAILAND IGEN!!!!!!

Men det positiva i kråksången är att min mage fungerar igen så jag ser ändå rätt positivt på livet just nu. Sitter med en tekopp och filosoferar här på bloggen. Visst ser jag allt som behöver göras och visst stressar det mig men inte så mycket som det skulle gjort om jag hade haft jobbet också just nu. Nu tar jag lite pö om pö. Det ända tråkiga med det är att jag håller en undanplockningstakt som inte riktigt överrensstämmer med barnens (och för all del även min) framplockningstakt. :-)

Nåja solen skiner och jag har ju faktiskt semester!!!


Nu piper tvättmaskinen måste rusa............

Semester

Imorgon börjar min semester "på riktigt". Nu har det ju bara varit vanlig helg.

Skall hämta min syster på stationen på kvällen, skall bli kul att ha henne här några dagar.

Jordgubbar och champange

eller nåja mousserande vin. Men det är inte så illa.

Sista barnlediga kvällen innan jag åker upp och hämtar barnen som varit hos mormor en vecka. Jag skulle släpa med mig Maken upp på kullarna och leka lite med kameran i solnedgången. Han släpade med sig vin och jordgubbar utan att jag märkte det. Mysigt!!! Vi satt och njöt i solnedgången.







Men jag lekte loss lite med kameran ändå. Kul att testa olika inställningar.





Maken fick knäppa loss några på mig också...


Brosan är nu gift

Så nu är han gift. Det var ett väldigt vackert bröllop och jag tog korten.
Återkommer med bilder och info vid senare tillfälle

Senare tillfälle ;-) är nu



Denna bild mailade jag precis till dem så den får komma upp här. Fler bilder kommer. Men jag tycker nog att de skall få se bilderna först.

Uppdatering nummer 2:

Har varit uppe i Småland och hämtat barnen hos mormor. Då passade jag på att lämna albumet. Blev rätt nöjd själv faktiskt. Hoppas de också blev nöjda. Här följer lite bilder till....









Ni får jättegärna lämna feadback på bilderna!!!!!!!!! Både positiv och negativ.

Bröllopet var annars ett mycket vackert och stillsamt bröllop. Jag fick dock ytterligare bekräftelse på att jag är GAMMAL!!!!
Vi "rockade loss" på dansgolvet och jag sjöng med i texten till "What a feeling" från filmen Flaschdance. Då kommer någon från "brudens sida" fram och frågar:
- Du är hans storasyster va? Med betoning på STORA, syster visste de redan eftersom jag hållt tal.
- Ja, hur så? svarar jag lite klämmigt.
- Ja jag förstod det när du kunde texten till denna låten.

Jag gick nästan och satte mig bland rullatorerna ;-)

RSS 2.0