Sommrigt i köketEfter att ha diskuterat diverse ommålningar och annat, kom vi fram till att vi struntar i färgen men piffar till det med detaljer istället. Så nu har jag, hör och häpna, en rosa gardin i köket. Detta kompletteras med en rosa duk med kvistar på samt 4 rosa blommor i fönstret. Detta toppas desutom med det vårigaste av allt PÄRLHYACINTER i en kruka på bordet. Lägg även märke till det halvbrända "God Jul" ljuset i fönstret, sommrigt värre ;-)Gardinen är faktiskt yttepytte mer rosa i verkligehten. Det blev fint men jag förstår inte hur jag mätte för den blev 5 cm för kort på längden så den sitter _mycket_ spänt. Får se om den hänger till sig något.


Tänk vad man hittarDet är snart 9 år sedan vi gifte oss. Tiden går fort när man har roligt. Hittade detta "lilla" minne i förådet.Alla gästerna fick måla en tavla tillsammans på vårt bröllop. Istället för en gästbok.
Det är ett kärt minne men tyvärr inget vi vill ha framme. Funderar på att använda den och klä in den i ett snyggt tyg och ha den som en tavla i vardagsrummet. Då har vi ju den uppe men slipper se den ;-) Men minns ändå på något vis.

Älskar dig lika mycket idag som då min älskling!!!!!


RörigtAtt vara hemma med två kärnfriska barn blir rörigt ;-)
Men jag vet inte vem som stökar ner mest, jag eller barnen.

Jag städade förådet


Barnen byggde koja under trappan
Jag la ut en del saker på Blocket och en del saker på Tradera. Tror inte jag blir miljonär, men några kronor kanske jag kan få ihop efter att diverse avgifter är betalda ;-) Varje annons på Tradera kostar 3:- så om ingen budar mer än 1:- per bud så blir det ju ingen vinst direkt ;-)

Hemma idag medIdag VABar jag (Vård av Barn) Måns kom upp i går morse och sa att han mådde lite illa. Han hade bara 37,6 i feber och var hängig. Linus kalas fick bli ett helt utekalas. Halva kalaset skulle var ute ändå. Jag ringde runt till alla föräldrar och berättade att overall och regnbyxor skulle med till kalaset.


Sedan åkte jag och handlade. När jag kom tillbaka hade Måns kräkts ner hela toaletten, tack att jag var och handlade så jag inte behövde torka ;-) Det var bara att ringa till alla igen och ställa in.


Sedan var han rätt hängig under dagen och ville inte äta något. och febern steg snabbt till 38,2. Jag har ringt jobbet och är ju hemma nu månd och tisdag. Vi har ringt skolan och håller ju båda barnen hemma. Allt enligt konstens alla regler (48 timmar hemma efter sista kräkningen)  Bägge barnen är pigga som lärkor, äter och har ingen feber.........Jag förstår på sätt och vis föräldrar som släpper iväg sina barn tidigare till förskola och skola samtidigt som jag har sett konsekvenserna av vad det kan göra för magsjukeepedimier. Vissa magsjukor är snabbt övergående med 1-2 kräkningar och sedan är du frisk......medans andra smittar lääääänge även om man kanske inte kräks mer än en gång. Det är svårt att avgöra vad som är vad. Därför håller jag helt på 48 timmars reglen som finns.

Just nu håller de på att bygga en koja under trappan. Det fixas och donas. Allt skall användas: stolar, LEGOlådor, filtar m.m. Får se hur det blir. Låter dem hållas.

Det är redan halva hallen som är okuperad....återkommer med rapporter ;-)


Huset för mig själv en stundRestan av familjen är iväg och tittar på Bolt - 3D varianten. Syster yster och pojkvän följde med för att strosa runt i Malmö ett tag. Sitter här och surfar och bälgar i mig te.

I förmiddags tog vi en tur i pulkabacken. Alla "barnen" stannade i backen medans jag gick till affären för att handla lite mjölk. När jag kom tillbaka hade de byggt en mycket tjusig snömänniska. Hon hette Tina eftersom hon kommer att tina så småningom. Mycket fyndigt.Sitter och försöker leta upp bilderna jag tagit och skall redigera dem. Har Windows Explorer i bakgrunden och letar och det går så sakta så jag nästan vill koppla in min gamla dator igen. VAAAARFÖR är den så trög?????

Nu har jag lyckats redigera några bilder från dagens fotosession. Vad tycks?


Jag har blivit faster igen!!!En liten sötnos vid namn Arvid. Synd att de bor så långt borta bara.


Grattis till hela familjen!!!!!

Fotosafari i miniformatJag och ett av barnen på jobbet gick en liten fotograferingsrunda i går. Jag med min kamera och barnet fick fullt förfogande över jobbets mycket slöa lilla digitalkamera.

Här är mina resultat:Någon som skulle vara intresserad av en riktig fotosafari? Vi träffas några stycken och går ut och fotar, efter tema eller något annat.


Firat med dunder och brakNu är min lille kille en stoooor kille. Han hade ju bara önskat sig LEGO så det kändes som att det inte fanns så mycket val i vad vi skulle handla. Han blev överlycklig och de har byggt hela dagen.


Självklart var det ju tårta och sång också. Vi har haft massor av folk här i eftermiddags och jag känner mig riktigt sockerbombad. För självklart kunde jag ju inte låta bli att stoppa i mig. Står det framför näsan så åker det in i munnen. Mitt gamla beteende kom tillbaka direkt.

Nu är barnen nerstoppade i sina sängar och sover sött. Imorgon börjar sportlovet och syster yster kommer ner på onsdag och tar nya pojkvännen med sig ner. Skall bli kul att träffa honom. Han heter också Linus för att ytterliggare krångla till tillvaron. :-D Men det skall nog gå bra.

Kommentera gärna bilderna för jag har redigerat dem på laptopen och jag blir inte klok på den skärmen. Om den är för ljus eller för mörk och om den visar färgerna rätt?

7-åring i huset...imorgonImorgon fyller Linus år. Vi skall fira med dunder och brak. Vi hade en total härdsmälta igår då han fått för sig att det var på fredagen han fyllde. Han låg i sängen och vrålade att han skulle ha presenter och frukost på sängen. När han väl förstått att det faktiskt inte var så att han fyllde år så var han så förnärmad att han fortsatte att var sur ett tag till. Det var ju så att de i skolan hade pratat om att de skulle fira honom på fredagen eftersom han fyller på en söndag och på måndagen är det sportlov.

Men imorgon skall han som sagt firas. Min lille kille som inte är så liten längre.Tyvärr är det så att lite sordin har vi på stämmingen. Zingos mormor gick bort i natt så vi blir lite reducerad skara eftersom Zingos mamma orkar inte komma.

Middagsfridat i två veckor


Nu har vi lagat Middagsfridsmat i två veckor. Första veckan var ju över förväntan. Fin mat i kassarna och lättlagad och god mat. Denna veckan har vi fuskat......

På Middagsfrids hemsida www.middagsfrid.se finns det en .pdf fil med ett exempel på hur recepten ser ut och vad kasarna innehåller.  (Klicka på "Exempel på leverans".) Vi printade ut den och använde "Kassarna innehåller" som en handlingslista. Vi köpte sådan mat som vi brukar köpa. Vi kollade inte på tillsatser och liknande och ekologiskt köpte vi bara om det var lika billigt. Det blev ju självklart prisskillnad men inte så mycket. Jag tror att hade vi ansträngt oss för att handla enbart ekologiskt så hade det blivit en försumbar prisskillnad.

Vi har i "riktiga" veckan ett favoritrecept med älgfärsbiffar och gräslöksås och i "fusk" veckan ett recept med en spenat, keso och tomatsås-lasange.  Det mest spännande är att bägge recepten är de recept med flest grönsaker och det mesta hackande i. ;-) Det har varit så kul att laga mat. Gillar ju det men tycker inte om att behöva planera och handla. Nu bara plockar man fram receptet och sedan börjar man för vi vet att allt finns hemma.

Just nu står dubbel sats tomatsås och puttrar på spisen. Mamma och bröderna kommer ju om någon timme och bägge bröderna är ju vegetarianer. Skall bli kul att få deras åsikt om lasangen.

Det är något fel på min stegräknareden räknar inte.......Eller, hemska tanke, kan det vara så att jag faktiskt inte går så mycket? Vi rör ju oss mycket i mitt jobb men det är ju inte regelrätta steg direkt. Det är ner på golvet, upp, lyfta bort barn, klä på barn, lyfta i barn i vagnar m.m

Vi löste det hela med att gå en promenad efter maten jag och Måns. Riktigt trevlig att få lite egentid men bara ett barn, kunna prata om det som rör sig i hans värld just nu. Problemet är att han inte är så talförd. Försökte ställa så få ja och nej frågor som möjligt men han kom inte riktigt igång ändå......

Vi bestämde att han skulle promenera till sig den boken jag köpte på Nova till honom. Vi hade redan sagt att något typ av arbete skulle han göra så det viste han om. Tror han tyckte han kom billigt undan med "bara" 30 minuters promenader i 4 dagar. När vi var nästan hemma så sa han att han ville göra detta mer än bara 4 dagar. Så det bestämde vi att vi skulle.

Maten idag var OK men nog inget vi kommer att laga igen. Har ingen bild eftersom batteriet i kameran hade dött. :-( Tänkte inte sitta och titta på min mat i 2 timmar tills det var färdigladdat.

Fisken lagad.Mycket god men inte lika mycket Wow idag som igår. Det gick betydligt snabbare idag. Inte lika mycket hakande och fixande. Dessutom var jag själv i köket. Jag valde bort att koka med smör i såsen och tog lite extra milda mini mat istället för det såg ut att bli lite lite sås. Det blev det INTE och hade inte blivit iallafall. Tyvärr så glömde jag att lägga till lite extra krydda då. Så vi fick krydda lite i efterhand denna gången.
Det är väl tilltagna portioner. Mycket bra. Barnen delar på en och Zingo får matlåda dagen efter. Kunde inte varit bättre.
Inser att jag behöver skaffa mig en extern blixt. När jag tar riktiga närbilder med en inbyggda så skymmer det nya objektivet lite eftersom det är rätt stort. Det blir en liten skugga på vänster sidan.

Mysig eftermiddag i shoppingcenterZingo har åkt på en omgång feber igen. För att skona honom något, då jag slutar tidigt, så tog jag barnen och åkte till Nova. Jag och Måns har shoppat oss varsin stegräknar av enklare modell. Så nu springer han runt soffan i vardagsrummet. Vi tänkte tävla lite och se vem som får flest steg under en dag. Både han och jag rör oss lite för dåligt så detta är en sporre till oss båda. Skall se hur länge detta fungerar. Han lånade min stegräknare en gång förra hösten och den har jag inte sett röken av sedan dess. Troligtvis ligger den tappad och nergrävd i sandlådan på skolan. Denna nya har ett senilsnöre med en lite klämma i ena änden så man kan haka fast den. Min är grön och fin och går att hänga runt halsen. Mycket praktiskt.
Jag kom på mig med att köpa en del saker till Måns så som stegräknare och en ny bok. Linus stackaren fick bara skriva upp alla sakerna på sin önskelista........ men han klagade inte. Det blir hans tur en annan dag. Jag gick tillbaka till leksaksaffären efter lite diskuterande och viskande med Måns, så nu är födelsedagspresent till Linus från Måns iallafall inhandlad.

Nu spelar de datorspel däruppe och strax skall vi börja laga våran fisk :-D

Jag har blivit utmanad.Min första bloggutmaning.Utmanad av  www.copyrightmaria.se Wiiiii. Nu skall vi se...

* Gå in i mappen Mina bilder
* Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen
* Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den
* Utmana sex andra personer och länka till dem, samt tala om för dem att dom är utmanade


Min dator är helt ny så i mappen mina bilder ligger totalt fyra bilder eller nått. Så jag gör det riktigt hemskt för mig själv och går in på vår server och letar bland alla våra bilder där i mapp 6 bild 6. Då skall vi se.......
Hjälp Vi har haft digtalkamera lääänge. Hamnade i bilderna från 2004. Just bild 6 var en bild på en mycket höggravid kompis (hon hade nog inte blivit överlycklig om den hamnat till allmän beskådan) så jag tog bilden senare som ingen utomstående var med på. Min son som nu fyller 7 år om 2 veckor. Här är han 2 år och är på patienthotellet och hälsar på en nyfödd bebis. Det tyckte han var roligt i ungefär 5 sekunder sedan somnade han på golvet. Tänk vad de växer upp fort. Stoppa tiden var blev mina bebisar av.

Då skall jag utmanna någon också.......

Thilde www.metrobloggen.se/thilde
Annika www.metrobloggen.se/blingblingblond

Ajdå. Har inte så många som jag känner som bloggar........

Trevlig matlagningNu sitter vi mätta och glada. Det var jättekul att laga mat i kväll. Barnen var engagerade och vi hackade och stekte för glatta livet. Vi konstaterade ett par saker......

Ett: Vi behöver en ny matberedare - det tar tid att hacka två morötter en halv rotselleri och två banan-scharlottenlökar (Ja det heter så, har heller aldrig varken sett eller hört talas om dessa) ;-) även om Måns var otroligt skicklig på att hacka det mycket smått. Han kommer att få de hedersuppdragen till matberedare är inhandlad.

Två: Nästa gång räcker det med en vuxen och ett barn i taget i köket. Vi har dock ett relativt stort kök men när alla fyra skulle laga mat så var det en aningens för trångt.

Tre: Det var urkul att vara engagerade allihopa i detta.T.o.m katten var med på ett hörn, eller tja mer överallt. Vi snubblade på honom ett par gånger.Ser ni vad finhackat han gör det!!!! Jag är imponerad.Linus stod för dukningen. Servetter måste man ha när det är finmiddag. (Pilarna på armarna och även en i pannan är för att han just nu föreställer "Avataren" en serie på Nickelodion)Det färdiga resultatet: Vilfärsbiffar med gräslökssås. Slurp. Har dock lärt mig att det är väl tilltagna portioner (perfekt) Så jag skall inte räkna ut pointsen per portion utan på varje sak och mängd för sig. Nu hade jag räknat ut att denna middagen blev hela 12 points (Med uttbytt grädde och fraiche förstås) men hade jag räknat ut styckepoint på biffarna och per dl på såsen, hade jag nog klarat mig med halva portionen. Men jag orkade inte räkna om. Men det var GOTT så allt gick ner.Linus brukar slänga sig på golvet och skrika "Jag vill ha LAGAD mat" när vi dukar fram te och smörgåsar någon kväll. Nu gnällde han ju dock inte eftersom han ju lagat det själv, men han frågade lite försiktigt om han fick ta en macka till...... Det blev tre mackor och en potatis till kvällsmat för hans del. Måns åt med god aptit och tyckte vi kunde laga biffarna igen men då kunde vi väl göra dem....
"utan morötter och det där vita i"
"Du menar vanliga pannbiffar"
"ja"

Imorgon skall vi äta: Sejfile med dill, räkor och zucchini serverade med potatis och en tomatsallad. Låter mumsigt.
På torsdag blir det: Pasta med champinjonsås och broccoli.

Vi bjuder vänner på middag på lördag och då lagar vi "dubbelmiddagen" Kokokyckling på grönsaksbädd med basmatiråris.

Första matleveransen

Nu har vi fått första matleveransen från www.middagsfrid.se Det var som julafton när vi plockade upp allt i kassen. Det var två saker som vi tyvärr fick byta ut, men det gick bra ändå. Matlagningsgrädde och creme fraiche. De går liksom inte sååå väldans bra ihop med mina points tyvärr.  Men det inhandlades och allt stod färdigt för första lagandet.I kassarna är det råvaror till tre olika middagar á 4 portioner samt en middag med 8 portioner. Lite basråvaror räknar de med att man har hemma så som salt, peppar, örtkryddor, olja, soja, vinäger och liknande. Annars finns allt man behöver i kassarna. Smidigt!!!

SjukstugaMaken har varit hemma sedan i fredags i något flunsaliknande. Det resulterade i att vi var tvugna att ställa in middagsgäster som skulle komma i lördags samt en middag vi själva var bjudna på. Så plötsligt stod vi med en "tom" helg. Förutom makens hostande och fräsande då förstås. ;-)

Måns ville se färdigt Sagan om ringen men det gick ju inte när Linus var hemma så han föreslog att Linus skulle på kalas eller nått. Så jag och Linus tog en heldag på stan med fika och biobesök. Mysigt att bara kunna gå med en i taget. Vi var nere i leksaksaffären och fyllde på hans önskelista inför födelsedagen. Ungen önskar sig bara LEGO. Känns lite tråkigt att köpa LEGO för typ tredje året i rad. Men men......

Kan vi inte fika på mitt favoritställe, säger han sedan. Jodå en tur till Espresso House blev det. Tyvärr hade vi ju redan ätit lunch så ingen av oss var speciellt hungriga så det blev bara dricka. Varm choklad för lillkillen och Te till lilla mamman.Efter fika blev det biobesök. Jag tyckte inte filmen var någon höjdare "Sagan om Desperoute"  men Linus var nöjd.

Måns var mycket nöjd när vi kom hem. Han och pappa hade ju hunnit med att se klart första filmen OCH anda filmen. Detta i vårt ny tillfixade TV rum...


RSS 2.0