Tidigare idag........ fixade jag till denna:

Det värsta är att jag nu har gått igenom kursen "ansiktsretuschering" Det var farligt. Totalt livsfarligt för psyket och den begynnande 40 årskrisen..... och över retuscherat, men KUL!!!Om någon absolut vill se orginalet så får ni maila mig........ ;-)

Kan ju inte sluta i tid

Av dessa.........


Kan man göra denna. Det var riktigt roligt.......

Problemet är bara att jag borde lagt mig för 2 timmar sedan..........Sova över
Måns har tjatat i flera år om att få sova över hos kompisar. Vi har inte varit negativa till detta utan det har helt enkelt handlat om att vi inte har orkat planera en sådan utflykt. Idag är han iväg för första gången. Kändes konstigt att lämna. Kändes på någotvis mer speciellt än när man bara lämnar och hämtar för att de skall leka. Trots att han varit hos denna kompis i ur och skur och ätit middagar och liknande så höll jag ändå en låg förmaning om att var nu artig, säg tack för maten, stig inte upp före alla andra........ Sedan fick jag bita mig i tungan. Verkade tom som om Måns tyckte det, de var nästan lite blyga för varandra när de möttes i hallen.

Sova borta är ju inga konstigheter. Han har ju varit på otaliga scoutläger och hos mormor över sommrarna och liknande så jag är ju inte orolig. Det känns bara så ovanligt att bara ha ett barn hemma så här dax på kvällen. Men jag antar att det är bara att vänja sig. Det är ju inte allt för många år kvar tills de är tonåringar och man kommer få flänga land och rike runt för att leta efter dem.

Nu skall vi ha filmkväll med Linus. Han har bestämt både film och mat. Jag fick dock ändra om en aning i menyn eftersom de inte hade några kycklingvingar kvar på Willys. Så han får kycklinglår......

Trevlig helg på er alla!!!


Egen tid
Vi hade vikarie på jobbet idag. Hon är anställd heltid så hon var TVUNGEN att arbeta fler timmar än min sjuke kollega skulle ha gjort. Ha, jag snickade till mig lite komptid och rymde kl 14. Fatta TVÅ timmar innan jag skulle hem egentligen.

Sitter nu här och bloggläser och väntar på mitt te skall dra färdigt. Gjorde kopp nummer ett med det var några lustiga klumpar i mjölken Hmm kanske dax att köpa ny mjölk, så jag fick göra en till.

Det märkliga i kråksången är att jag faktiskt saknar mina små monster. Jag tillhör den skaran av föräldrar som kastar mig iväg och hämtar barnen om jag slutar tidigare vid något tillfälle. Varför vet jag inte riktigt eftersom jag ständigt får höra "Mamma, du kommer faktiskt 20 minuter för tidigt!"  Idag skall vi hem till kompisar till oss: Jag skall hälsa på min kompis och barnen sin. Det bästa är att det faktiskt är samma familj, mycket smidigt ;-) Så då tog jag mig lite egentid och ....... sitter nu här med min färdiga tekopp. Så hämtar jag barnen när jag skulle och åker sedan direkt.

Jag har köpt mig tulpaner. Älskar dessa blommor, jag blir nog faktiskt gladera för ett fång tulpaner än en bukett rosor skulle jag gissa. Innan jag satte mig så städade jag undan på bordet och satte tulpanerna i blickfånget. Det var bäst så eftersom om jag riktar blicken åt annat håll så ser jag förödelsen. Låt oss bara säga att det inte är riktigt rent i köket......

Åh vad jag älskar min nya laptop. Det är så härligt att sitta i köket, soffan, tvrummet och surfa. Satt i helgen och tittade på film i TV soffan ;-) Zingo höll på att arbeta med tvdatorn så jag satte mig brevid och kollade film. Mysigt.

Är detta jag?

Gjorde en snabb personlighetstest. Förskollärare verkar lååångt borta :-D


Din personlighetstyp:

Tystlåtna och reserverade. Vill förstå hur saker fungerar. Praktiskt lagda med talang för allt som har med mekaniska ting att göra. Risktagare som lever för ögonblicket. Ofta intresserade av extremsporter, både som deltagare och åskådare. Har enkla och okomplicerade mål i livet. Lojala och moraliska, men med flexibel syn på lagar och regler om så krävs för att få något uträttat. Analytiska och objektiva. Mycket skickliga på att finna lösningar på praktiska problem.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Poliser, kriminalpoliser, patologer, programmerare, systemvetare, dataspecialister, ingenjörer, snickare, mekaniker, piloter, chaufförer, idrottsmän, entreprenörer, brandmän, ambulanssjukvårdare, byggnadsarbetare, tandhygienister, elektroingenjörer, lantbrukare, militärer, övervakare, stålarbetare, transportarbetare.


http://se.41q.com/
Smurfat bort en gadd....
Det var en mycket stolt Linus som kom in till oss imorse. Han hade tappat sin tand i morse. Jag undrade lite försiktigt om han hade svalt den.

Nejdå, jag hittade den här, säger han och pekar långt ner i halsen. Den hade visst fastnat mellan tänderna och kinden. Phu.
Nu ligger den i tryggt förvar i ett litet snappsglass med vatten. "Det skall bli en enpeng eller en femkrona"  Vi tänkte överraska honom med en hel guldpeng från tandfeén.
Ni ser den väl? Nä kunde tänka mig det. Jag ser den knappt heller. Tänk att en sån liten sak kan sprida så mycket glädje. Nu har han ju dessutom fått klistra upp en liten vit lapp i tappade tänder diagramet de har i skolan. Som han har väntat!!!!

Lugn helgVi har haft en fixa hemma helg. Sideboarden som vi köpte på IKEA är äntligen uppskruvad.


Det är städat här hemma, nja hjälpligt iallafall. TV datorn är på plats och vi invigde med att se Mamma Mia! igår. Den var helt klart bättre än jag förväntat mig. Upptäckte dock i morse att vi lider av pinsam brist på ABBA låtar. Är man svensk, borde man då inte faktiskt äga åtminstonde en ABBA skiva? Så för att råda bot på dena olägenhet åkte jag till NOVA. Det var ju inte riktigt hela sanningen, jag var ändå på väg dit för att inhanldla lite småsaker som vi behövde. Så som födelsedagspresent till klasskompis till Linus och andra bra och ha saker. Fick trevligt sällskap av Gaby.

Det fanns inte några ABBA skivor kvar utom en stor samling och den var alldeles för dyr så det blev en soundtrack från filmen i stället. Det duger bra det med.

Måns har hela helgen tjata om att han vill ha pannbiff till middag. De hade visst lagat det på någon lektion i skolan förra terminen och innan jul fick han hem sin egengjorda kokbok. Så det blev vi bjudna på ikväll. Han hade gjort det mesta själv. Fick lite övervakning vid spisen och Zingo hjälpte honom med potatisen för det hade vi inget recept på. Kanske inte det godaste jag ätit, saknade lite salt. Men all mat lagad med sådan kärlek är värd all beröm den kan få. Han var stolt som en tupp. Han längtar liksom vi tills våra spännande matkassar dyker upp. Tror att han kommer att hjälpa till rätt mycket, i början iallafall.  Skall bli kul.


Haze har börjat se de andra katterna i området. Webs bästis var över och sa HEJ häromdagen.Först grymtade han lite, sedan ville han ut sedan flöt han ut på golvet som en kung.Efter en stund återupptogs intresset igen. De kommer att se häftiga ut när de går omkring i området. Den ena kolsvart och den andra kritvit.

Han är så söt Haze, han viker alltid in ena tassen när han ligger och myser. Framförallt det gånger då han "flytit ut" på golvet. För det ser verkligen ut som om han smält och flytit ut på golvet i en våt fläck ;-)

Arbetsveckan är slut...


Det går flunsan på jobbet idag. Grannavdelnigen skickade hem sista!!!! barnen klockan 11.00 med 38.8 i feber. Sedan hade de inga barn kvar. Den andra avdelningen hade 9 barn......... Det verkar mycket elakartat det som går. Hög feber och relativt länge också. Kollegan åkte på det inatt. Vår avdelning hade bara 2 borta i feber. Så det blir nog tyvärr vi nästa vecka.

Själv har jag klarat mig men igår kväll trodde jag faktiskt att det var på väg. Satte klockan på tidig ringning så jag skulle hinna ringa jobbet innan 7.00 om jag inte kunde komma. Sjukanmäler vi oss efter 7 finns det inte en chans att få tag på vikarier. Men det blev inget av det. Skönt.

Nog pratat om jobbet. Haze verkar ha "hämtat" sig från persen att vara hos veterinären. Sjukskötaren som lämnade ut honom sa att han hade legat som en kung i buren när de kommit för att hämta honom ;-) Han är fortfarande grön men det blir mindre och mindre. Helgen är tom förutom att Linus skall iväg på ett kalas på söndag eftermiddag. Skönt. Varje januari när man köper en ny almanacka bestämmer jag att jag skall försöka hålla lite fler helger tomma och inte boka in så mycket.....det håller januari ut. Även om det är trevliga saker oftast så är det trots allt "Gå hemma och slappa" som man behöver ibland.

Nu skall jag börja med maten: Makaroner och falukorv. Våra Matfridskassar verkar som om de inte kommer att komma förränn vecka 6. Trist, men så blir det när det bara är varannan vecka vi valt. Annar hade de nog kommit redan nu på måndag.

Ha en skön helg allihopa!!!

Möt Hulken Haze!Idag har katten varit på utflykt. Jag lämnade honom kl 7.30 på djursjukhuset och sedan fick han vaccination och öronmärkning. Vi får inte tvätta utan det skall han fixa själv.
På kvällen gjorde jag min plikt som klassmamma. Vi hade anordnat julgransplundring för skolan. Alla 4:a klasserna, F-3. Det var mycket folk, vi byggde partyhattar, det dansades runt granen, barnen bjöd på sång och sedan var det godispåseuttdelning.MatlagningNu skall vi bli bättre på att laga mat.

Vi skall börja prenumerera på matkassar där allt är anpassat för de menyer som följer med.

http://www.middagsfrid.se/


Skall bli spännande att prova. Vi kommer att få matkassar varnanan måndag och då får man 4 middagar för 4 personer och 1 middag för 8 personer. Recept och allting följer med. Man behöver inte tänka alls ;-)

Zingos kollega tipsade om detta och de var jättenöjda.

Hamnat i matkomaIdag slutade jag extra tidigt. Jag var tvungen att börja tidigare och det resulterade då i att jag kunde gå från jobbet redan kl 12.30. Maken tyckte då att jag kunde luncha med honom eftersom barnen ändå inte slutade skolan förrän kl 14.00. Perfekt vi begav oss till deras stammställe "Rock ´n Roll kocken"  http://www.rocknrollkocken.se/ Stället ligger i en källare och det hela ser ut som ett sunkigt lunchak md lite skolmatsal över sig. Maten slevas fram istora kantiner MEN den håller helt klart förstaklassig restaurang smak. Dessutom fick man äta så mycket man ville. Därav matkoman. Idag serverades nämligen panerad fläsksnitsel, friterad potatis och bearnaissås. Slurp. Det var dessutom kaka till kaffet idag eftersom det var fredag. Det var med stor möda vi körde därifrån. Vågar inte ställa mig på vågen imorgon.

Kvällen spenderades i goda vänners lag. Jag skulle leverera en del bröllopsbilder som jag hade tagit. Här kommer ett axplock. Bland annat orginalbilden till min fantasybild som jag lekte fram härom natten.
Karin lagar mycket god mat och som tur var hade hon lagat en smaskig Cesarsallad. Lunchen var inte så genomtänk insåg vi när vi proppat i oss färdigt. Kanske inte kul att komma på middag hos goda vänner när man är mätt så det räcker för en vecka. Men salladen var smarig och precis vad min "lilla" mage behövde. Ett ruskigt gott vin fick vi till deserten också.

Barnen fastnade i vardagsrummet och spelade "rockband" Jag tror bestämt att de behöver ett sådant i födelsedagspresent. Jag spelade på trummorna och fick 93% träffar på första (och enda) försöket. Lite av de gammla takterna sitter i.Nu sitter maken och stora grabben i arbetsrummet och skruvar ihop datorn som skall bli vår TV dator. Maken är i himmelriket skulle jag gissa.

Ny laptopSitter med min nya laptop.  Den är blank och fin. Den riktigt glänser.


Var? Undrar man ju givetvis eftersom vi har trådlöst nätverk. Jo mitt framför den gamla. Snacka om trångt på skrivbordet.


Kan ju inte stoppa i tid ;-)Riktigt stolt över månen faktiskt som jag har ritat själv från start.Dagens lek"Lånade" en av bröllops bilderna jag tog i december. Har lekt loss lite:
Nu börjar jag få kläm på dettahär ;-) Inte för att det blir precis som jag tänkt mig men jag förstår iallafall principerna.


PS: Såg att jag idag haft 8 st besökare. Vore roligt med ett litet hej så jag vet vilka ni är!!!!
Under varje inlägg finns en liiiiten blå rad där det bl.a står "Kommentarer" klicka på den så kan ni fylla i ett meddelande till mig.

Sista dagen innan vardagen tränger sig på!Jag har sagt hela jullovet att jag vill in till Malmö och fotografera alla ljusinstalationerna de har där. Idag, sista dagen på ledigheten blev det av. Huvva vad kallt det är ute.

Vi packade med barnens skridskor och de fick ta en sväng på isen. De fryser fontänen vid Kaptensbron varje vinter. Lagom stor att åka på. Men nästa år måste de nog ha nya skridskor. Måns fick nästan vika sina tår dubbelt för att få plats.


En fika med varm choklad skulle vi ju ha. När det väl kom till kritan var det ju ändå bara jag som ville ha choklad. De andra drack läsk ;-)


Sedan hade det mörknat så vi gick en runda för att titta runt i Malmö.

Skyltfönstret i Hansa Companiet fångade barnens uppmärksamhet.
Även makens uppmärksamhet ;-)

Några bilder på ljusträd blev det också. Men det blåste lite så det var inte helt lätt att hålla stilla.

Shoppat mer kameragrejor......Nu när jag bytt upp mig i kameraväg så sålde jag ju min gamla. Då försvann även mitt "standardobjektiv". Har nu shoppat mig ett nytt. Hittade ett på Blocket som jag letat efter länge. Dessutom bodde han i krokarna han som sålde det. Billigt var det inte men iallafall billigare än om det varit nytt.Vi har varit en sväng på IKEA idag. Fy tusan vad det var mycket folk. Helt klart mer än vad det brukar vara på en söndag. Tror jag iallafall. Det var evigheter sedan vi var på IKEA sist. Katten fick en ny leksak. Hittade en liiiten kryptunnel som prasslar lite. Den gillade han. Tror vi skämmer bort honom en aning ;-) I övrigt köpte vi TV bänken vi pratat om sedan vi flyttade till huset....hm fyra år nu i höstas. Vi utökade även med ytterligare en bokhylla till vardagsrummet. Barnen får inte plats på sina rum längre så vi tänkte att de kunde få flytta ner alla sina böcker till vår samling. Hoppas det blir bra. 

Så totalt supeklantigEfter en helkväll med tjejgäng och drinkar och Glorias så skulle jag ta mig hemåt. Jag var den ända som skulle åt mitt håll så jag bad dem stå och vänta till en taxi plockat upp mig så jag inte behövde vänta själv. Vi kommer ut från Glorias och tro det eller ej men där står en buss med rätt nummer precis utanför. Vilken ofattbar tur man kunde ha. Jag börjar springa och lyckas hinna ifatt innan han svängt ut från busshålplatsen. Jag börjar SMSa till vännerna som stod kvar och säga hej då och liknande..... Efter att ha SMS:at dem så tittar jag snabbt upp. Mörkt var det ju ute och hmmm vänta lite den här vägen känner jag inte igen......

Jag satt på sista bussen som gick för kvällen ÅT FEL HÅLL!!!!

Det var bara att snällt hoppa av och ringa en taxi. Jag som var så glad att jag skulle spara de pengarna eftersom jag ju hunnit med bussen. Så typiskt mig.

Förutom nattens klantighet så var det en mycket rolig och helt galen kväll!!! Tack!!!!!

Nyårsafton!


Vi firade hemma med ett par vänner. Lugn och stilla nyår med mat och prat.

Vi var ju lite nervösa hur katten skulle klara alla smällarna. Förra året bodde han ju på landet då var det ju inte så intensivt smällande. Han var riktigt social under kvällen och gick runt och tittade och la sig i soffan brevid oss. Just när det smällde var han lite rädd och sprang halvvägs upp för trappan vid första smällen. Satt och funderade en stund och sprang sedan och gömde sig under sängen, hans trygga punkt. När smällandet var över la han sig ovanpå sängen som om ingenting hänt.

Senare under kvällen var han i sitt esse igen och jag trodde han skulle välta granen..... Se bildbevis:

När vi sedan väl gick och la oss så kom han igång på allvar och försökte jaga och ha ihjäl en liten lekssaksmus...under vår säng. Vi hörde hur musen och sedan katten drämde i väggen, sängbenen, väggen, madrassen, väggen, madrassen, sängbenen..... Nåja han lugnade ner sig efter en stund och jag klappade då lite på madrassen för jag tyckte han skulle komma och läga sig. Då jagade han min hand. Så alla kroppsdelar fick snällt sova UNDER täcket för annars var de lovligt byte.

Nyårslöften!Har jag inga, men dock önskemål om det nya året.

Jag önskar att jag kommer att utvecklas som fotograf.Standardönskningar som lycklig, glad och att det går gott för barnen behöver jag inte skriva ut dem tar jag som självklara. Sedan önskar jag mig några kg mindre på kroppen också men de får jag nog göra mig av med själv för de lär inte gå att bara önska sig iväg tyvärr.

Sist önskar jag er alla allt gott under 2009!!!RSS 2.0