Det är lika bra att sluta drömma.........det går åt helvete iallafall,
om man drömmer om Paris
så hamnar man på någé vis
likförbannat i Huddiksvall!!!!!


Men jag slutar inte drömma iallafall, faktiskt. Jag sitter just nu ute på vår uteplats, i skuggan. Solen är varm och jobbig ;-) Det är tvätt överallt i huset, tvättad likaså otvättad. Saker och grejjer...... överallt.

Konstaterade att vi har nu bott i huset i 4,5 år och vi har fortfarande saker som vi inte vet var vi skall ha dem utan de ligger på olika ställen hela tiden. Så som våra träningskläder. De ligger i varsin plastlåda under skrivbordet i gästrummet. Hmmm mycket praktiskt - NOT!!!! Men vi vet iallafall var vi har dem ;-)

Kamera sakerna, objektiv, bakgrunder och stativ. Ligger i arbetsrummet i en fin hög framför bokhyllorna. Det har liksom blivit deras plats, inte heller så praktiskt. Ja jag kan fortsätta. Jag vet hur vi vill ha det men pengar och tid stoppar.

Jag är en projektmänniska. Har massor av projekt igång och massor som är påbörjade i mitt huvud. Måste få känna känslan av att vara färdig. När kommer den? Om man har 50- projektideér i huvudet så kommer ju aldrig den känslan ju........


Blues brother - Parters in crime
Det är kul att leka lite. Skall nog lägga lite brus på min bild så den blir lite mer äkta tror jag dock.......
Så klart! ändrade till ett annat filmcitat ;-) Passade bättre.
Lekt liteEfterlyser en pausknappJust nu tycker jag att livet går i ett hela tiden. Oftast roliga saker, men det är ingen paus. Följande har jag hunnit med i helgen

Fredag:
Jobbade till 13.00
15.00 Grillfest med trädgårdsrensning i svärmors kolonistuga - Träffade hennes makes alla barn och barnbarn. Trevligt att träffa dem och vi fick mycket röjt, även om jag skubbade en del och gick runt och fotograferade.
Lördag:

Lämnade barnen hos kompis 12.00
Skutsade Zingo till Silvåkra (för han skulle springa mara)
Fotade förberedelserna och starten 12.20 - 13.00

Hem, packade om och stack till gymmet.
En tur till Bolaget som visade sig ha hunnit stänga
Till ICA för att handla grilla till kvällen (Vi skulle grilla med Zingo vid målgång i maran) samt frukost till söndagen
Till kompisen för att hämta barnen för att sedan hämta Zingo - Planerade snabbt om :-/ 16.25
Barnvakt till kompisens barn eftersom hon var tvungen att åka till akuten med sin man
Ringa Zingo och säga att han fick ta sig hem från ödemarken för egen maskin
Barnvakt i 2 timmar.
Zingo kommer och vi åker hem och grillar i ugnen istället. Gott!!

Söndag
Upp med tuppen
Förbereder frukostpackning
6.50 åker hemmifrån i rikting mot Vederslöv i Småland
2,5 timmar i bil med frukost stopp på vägen
Dop - Där jag lyckats åka hemmifrån utan kameran. Kameraväska och två objektiv kom med men kameran låg för avtankning till dator....
Dopfest - med smörgåstårta och gräddtårta
Bilfärd 35 minuter in till Växjö
Gör ett trevligt spontanbesök hos mamma i deras nya lägenhet
17.30 Sätter oss i bilen för hemfärd.
Mc Donalds kvällsmat i Hässleholm
Hemma 20.30
Stoppar barnen i säng.
Stupar !!!!!

Måndag
Upp och iväg till gymmet 7.10

Jobbar

..............


Någon som vet hur man pausar????

Skall ha två utvecklingssamtal på jobbet samt ett för Måns denna veckan. Barnen skall till frissan, Måns till tandläkaren, Linus ha utflyktsmatsäck en dag  samt en familjefest med pojkarnas skola med PickNick en kväll. På fredag skall Måns sova i skolan. Vi tänkte låna ut Linus till farfar under den natten och faktiskt gå på bio. Hoppas farfar går med på det. ;-)

Sedan skall vi till farfar på lördagen  för att grilla och på kvällen skall vi vara barnvakt åt en kompis barn. Söndag skall Linus på kalas så present måste inhandlas under veckan.

Hade jag inte klämt in träning vet jag inte om jag hade hållit ihop. Sova får jag vänta med till semestern.

Det som är jobbigast är ju att jag tycker att de flesta sakerna som skall hända och göras är roliga, ju.

Filmprojekt


Har gått en datorutbildning via jobbet. En kurs som alla pedagoger i Lunds kommun skall gå. Jag och en kollega har gått den i vår på snabbfart så vi skall vara handledare nästa termin.

Här finns min film med De tre Bockarna Bruse

http://www.flickr.com/photos/30894917@N05/3551120043/  

Lämna gärna kommentarer.

Omplanerade helgplaner.Egentligen skulle Måns på scoutläger denna helgen. Men igår morse så kräktes han och Linus var inte frisk han heller. Vilket vi märkte för att han under hela dagen var vaken typ 2 timmar och åt 1!!! riskaka. ;-)

Idag är det däremot fullt ös på dem bägge. Måns blev "bra" redan direkt efter att han tömt sitt maginnehåll. Då åt han och sedan var han som vanligt. Men det kändes inte rätt att skeppa iväg honom på scoutläger ändå. I skolan har de ju 48 timmars reglen av en anledning ;-)

Själv har jag faktiskt varit och tränat precis. Jag börjar bli lite smått beroende, även om det just idag tog emot någit gräsligt när jag skulle iväg. Men nu är det skönt att ha det gjort och jag känner mig något piggare.

Jag har kommit upp i 2 gånger per vecka och vissa veckor lyckas jag klämma in 3 gånger. Mycket beroende på att jag har börjat morgonträna. Vilket jag aldrig hade trott att jag skulle göra. Sticker hemifrån kl 7.10 på måndag morgon, tränar och gör mig iordning på gymmet och kör sedan direkt till jobbet där jag precis hinner med en kopp te och en macka innan jag börjar jobba kl 9.15. Perfekt. Då känns inte veckan så sönderhackad och jag kan ändå hämta pojkarna i vanlig tid.

Fortsatte med digiscrappHar haft en LO i huvudet länge och velat göra den "på riktigt" Men det har jag inte hunnit utan jag började med den digitalt istället. Den blir nog bättre i papper eftersom jag inte har så mycket digitala dekorationer - ännu....
Digiscrappat liteFörra veckan storstädade jag mitt scrappbord/hörna. Det blev mycket som jag rensade ut. Det kändes skönt. Men som vanligt så är ju resten av rummet i en ända röra eftersom jag gärna sorterar upp det utränsade i olika högar som skall till olika ställen.... Det tar vi tag i en annan dag.

Men jag blev lite sugen på att scrappa igen och gjorde en mycket snabb AliE ispirerad LO. På datorn ;-)Som sagt mycket snabb. Men jag har massor av scrappideér i huvudet just nu måste bara få ut dem i fingrarna.

Firad igenHade en underbar helg i stugan. Åt god tårta och firade med släkt och vänner. Måns fick en täljkniv och det tyckte han om. Så vi gick en runda i skogen för att tälja och se oss omkring. Linus vill ju ha filten med överallt och när han skulle upp på en stor sten var det svårt att komma på hur han skulle göra men han löste det.
 


Födelsedagsbarnet är inte lätt att fånga på bild. Han är inte så förtjust i det.

Har inga småbarn längreDet är bara att se sanningen i vitögat. Mina barn blir stora, hur det nu går till för själv är jag inte en dag över 28 ;-)

Vi har firat Måns idag. 10 år gammal blir han. Det är första gången som jag inte har kunnat vara med och sjunga på morgonen. Jag började jobba kl 7.00. Jag frågade om han ville att jag skulle komma in och säga grattis och godmorgon innan jag gick ändå och det ville han. En liten morgonpuss och kram fick han min stora kille.

Sedan struntade jag (med chefens tillstånd) i arbetsplatsträffen ikväll och var hemma och åt tacos som födelsedagsbarnen hade beställt. Farmor, hennes man och farfar kom förbi och åt tillsammans med ss.

Tårtan hann vi med på eftermiddagen. Hade hämtat hans ena kompis i sin skola och tog Måns och andra bästisen med hem och vi hade ett minikalas med tårta och ballonger här hemma i eftermiddags. Anna kom över med mina TVÅ små gudbarn också.  Lagom avancerat. Vi skall ju fira i stugan i helgen också med min släkt.Han fick ett Wii fit av oss och har spelat så han är alldeles svettig så nu ligger han i badet. Ikväll tänkte jag ta mig en omgång och se om det går att bränna några kalorier. Jag har lite tårtkalorier att göra av med. Jag har hunnit bli träningsberoende på en vecka. Härligt!!!!! Förra veckan tränade jag 2 gånger på gymmet och sprang en 10 minuters runda. Huvva har inte sprungit sedan gymnasiet. Lär nog inte göra det igen heller ;-) Alla pointsen höll jag så duktigt och vågen visad minus 1,2 kg. Jippi.... hoppas bara det håller i sig. Har ätit på tok förmånga idag och kommer att fuska på lördag. Annars skall jag fixa detta.

Fler sommarstuge bilder


Förra helgen...


...var vi uppe i stugan för första gången denna säsongen. Det är rogivande att vara där. Vi hjälpte till att öppna upp den. Vädrade täcken och så. Dammsög och torkade lite fönserkarmar. Mycket var dock redan klart när vi kom upp.Måns fick ta med sig en kompis upp. Tyckte det kunde vara lagom eftersom vi bara skulle sova en natt denna gången. Han verkade tycka det var spännande att få ha en kompis med sig och de gick på lite äventyr/visa omgivningen turer själva.

Vi grillade lite "bomullstossar" också. Vi kallar dem så nu för det var så Linus kallade dem första året vi grillade såna.
Lite slappande hann vi med också, innan brosan med familj kom ner.

Vid ett tillfälle gick jag och bar på nya "lilla" kusinen och då kommer Linus fram och klappar honom på benet och säger med sockersöt röst "Hej Arvid, du är vår lille kusin nu!"  Sedan går han vidare. Det är så mitt hjärta smälter.

Valborgshelgen slut

...och familje ordningen är återställd - Måns är återlämnad av morfar och Berith. De hade tydligen haft en toppenhelg i husvagn. De har besökt Ven och ett tropikarie i Helsingborg. Måns har även hunnit med att ramla ner från ett träd och skrapa armen.


Här hemma har det gott i ett.
Torsdag: Grillade hos ett par vänner och tittade på elden
Fredag: Rensade rabatter och plockade maskrosor. Sprang dock in med jämna mellanrum och slängde in ett par maskiner tvätt. Vi har tvättat ALLA våra kläder känns det som.  Fika hos en annan kompis på em.
Lördag: Rensat lite mer i rabatterna. Då fick jag dock lite hjälp av en kompis.... TACK!!!!  Vi har grillat hemma för första gången. Mums. Linus hade två kompisar över och de hade årets första vattenkrig. Det såg kallt ut men de sa att de inte frös ;-)
Söndag: Fick hem stora sonen. Morfar/pappa  och Berith stannade på lunch. Sedan hann jag med någon maskin tvätt till och fixade till 150 bilder ;-) Efter det var det dax för matlagning igen och kvällsmat.

Känns som om jag varit i köket hela helgen, men ser nu att jag hunnit med en del annat också!!


Igår efter att jag kört hem min kompis så fick jag en fullständigt galen idé. Jag sprang en runda. Har nog inte sprungit sedan gymnasiet.... och då var det under pistolhot. Jag klarade 10 minuter och hann då 1,8 km. Men jag var fullständigt slut efter det. Men jag fick 1 ynka points för det. Jag har verkligen skärpt mig med pointsen denna veckan och jag tror att jag har gått ner 1 kg. Jag har dessutom tränat på gymmet 2 gånger och så denna lilla springtur med blodsmak i munnen ;-)

Nu gäller det bara att jag lyckas fortsätta en vecka till. Vi tar en vecka i taget ;-) Håll tummarna att jag klarar det!!!!

RSS 2.0