Pimp my IKEA bag!Ett försök till att piffa upp en väska som "alla" andra också har.


 

 
Färgade den rosa. Hade hoppats på att få den mörkrosa och ljusrosa men grön och rosa får gå det med. Fodret tog till sig färg och blev orangerosa av någon anledning. Remmarna gissade jag redan från början att de skulle stanna bruna. Hittade en tovat ullblomma på Åhlens som jag sydde på lite pärlor i mitten på. Köpte även ett magnetlås som jag satte på ytterfaket och sedan blomman för att sölja det.

Voila!!!!! Ett piffad väska. Helt klart orginell ;-)


.


Gudmor kunde inte hålla fingrarna i styr.
Kunde inte låta bli att köpa dessa. Ibland får jag lite ryck.

Tyvärr passade inte Barbamamma. De hade bara en storlek. Så den får bytas till något annat. Det fanns mycket snyggt.
.

Konsten att släppa tagetNär barnen är små tar man hand om dem på bästa sätt. Vi pysslar om och håller i, plåstrar om och kramar. När barnen blir större måste vi lära oss att släppa taget och lita på att vi de första åren gjort ett bra jobb. Det är inte lätt. Jag litar på mina barn men litar jag på min förmåga att lära dem rätt saker?

Igår hämtade ZIngo och barnen mig nere på stan. Vi hade några ärenden till och barnen ville verkligen inte följa med. Efter lite övertalning så lät vi dem ta bussen hem själva. Vi gav dem pengar och sa att de fick ta sig till bussen och åka hem. Vi talade om att vi skulle gå ca tio meter bakom hela vägen till bussen men de skulle låtsas att de var själva, så vi ser hur de går tillväga.

De går ut från kafét och Måns tar omedelbart Linus hand. De knatar iväg och går mot bussen. Jag ser framför mig en liten 1 åring och en 4 åring som tultar iväg och jag måste påminna mig om att de faktiskt är 7 och 10....

De kommer fram till bussen, vinkar glatt och lite pirrigt till oss där vi står över gatan och biter oss i tungan för att inte skrika en massa förmaningar till dem. De kliver på och åker iväg. Phu. Nu vet jag att det kommer att gå bra, hamnar de bara någerlunda rätt på Norra Fäladen så vet jag att de hittar hem. Ny blank nyckel hade de med sig också.

Efter 25 minuter ringer vi upp hemma och Linus svarar. Allt hade gått bra, de hade bara glömt en liten detalj. Att ringa sina nervösa föräldrar för att meddela att de kommit fram ;-) Det tyckte de inte var så viktigt.
Idag lämnade jag barnen hemma medans jag åkte iväg ett par minuter för att hämta Zingo vid busshållplatsen. Jag oroar mig inte för att de inte skall klara sig hemma 20 minuter men tänk om något händer oss på vägen och ingen vet att de sitter hemma själva? Pratade med grannen så hon viste om att hon skulle hålla utkik efter att vår bil skulle komma hem igen ;-) Det kändes tryggt.


.

Bröllopsdag
Idag firar vi 9 årig bröllopsdag.

Det låter som en klyscha - men vi är faktiskt lika kära nu som vi var då!!!!!!


.

I mål!!!!!Efter mycket slit, tandagnissel och kämpande är jag nu äntligen i mål. Har nu ett BMI på 22 (bör ligga på 20-25)och känner mig mycket nöjd med min insats.

Nu kommer den tuffa biten. Att hålla mig här. Men jag har ju klarat det för så jag vet ju att jag kan.


.

Konstiga sjukorI onsadags behövdes ju Måns hämtas från skolan och han sa han hade ont i magen. Yttepytte feber på kvällen och sedan frisk som en nötkärna på torsdagen.

Linus fick plötsligt hög feber i går em och kräktes sedan ner matta, soffa OCH sin bror en stund senare. Han lämnade även kvällsmaten i retur sedan försvann febern. Efter det har han inte visat minsta sjukdomssymptomer.

Mycket märkligt.

Vi håller bägge grabbarna hemma idag. Imoron blir det bara Linus och sedan skolan som vanligt på onsdag.


.

Helg-underbart!!!!Slutade riktigt tidigt idag. En hel timme före mina pojkar. Tog på mig löparkläderna och sprang 5 km rundan. Trodde jag. Missade första biten och fick lägga till en rejäl runda runt området här hemma för att komma upp i 5 km. Tur jag använder Zingos GPS klocka. Men det blev 5,024 tillslut. Efter två varv runt huset också.

Men nu är mitt km snitt nere på 6.36 minuter per km. Startade på 8.23 per km när jag sprang första rundan i stugan för 7 veckor sedan.


.

Stockholm 

 

 


Träningstokig redan?Jag loggar all min träning på Jogg.se. Såg i tisdags när jag skrev in spinningpaset att jag tränat 3 dagar på rad. Ganska tuffa pass dessutom. Så jag har satt mig i träningskarantän igår och idag. Faktiskt riktigt jobbigt. Känner mig så otränad och plöffsig direkt, fast jag vet att det inte är sant.

Men det är väl lika bra att jag går ut med det......

För er som känt oss länge kommer ihåg "utmaningen" som jag jag min man då jag var gravid med Måns. Det resulterade iallafall i en aaaaaaningens kortare hår på mig. Så är det inte denna gången utan nu är det andra premisser som gäller.

Går Zingo ner under 85 kg så skall jag springa en halvmara i någon typ av tävling (Broloppet, Göteborgsvarvet eller liknande)

Men om jag springer sträckan halvara (hemma typ) före måste han vara aktiv med sin viktminskning. 

Det ända som kan avbryta detta är om det skulle visa sig att min kropp inte klarar löpning på de nivåerna. Men kan han med sin fysik ta sig runt på Gax (8 mil på 14 timmar) så bör jag klara 2,1 mil.

Eller hur!!!!!


Det är ju nämligen så att ingen av oss är speciellt normala och kan göra saker bara för att vi vill eller att det är bra för oss. Nej, vi måste ha morötter på vägen.

Min första morot för att börja träna på allvar var ju att gå ner i vikt, till min gamla målvikt. Det är jag faktiskt bara 1 kg ifrån idag. *klappar mig själv på axeln* Så nu behöver jag fler morötter för att inte lägga av. Så detta är en (rejäl) morot för att upprätthålla träning. Oavsett om jag klarar halvmaran eller inte så kommer jag ju att må fysiskt bra under tiden. Tja, kanske inte just precis den dagen jag skall springa halvmaran då förståss ;-)


Jag har redan, efter 7 veckors träning märkt en massa fördelar med att vara aktiv.

* Piggare efter jobbet.

* Tar tag i liggandes projekt här hemma.

* Magen fungerar nästan helt medicinfritt.

* Inte lika mycket halvkrasslig.

* Inte ont i ryggen

* Samt att jag faktiskt tycker det är roligt!!!! Jag som aldrig trodde att jag skulle eller faktiskt inte änns kunde springa.


De ni, trodde ni inte om mig!!!!!


.

.


Inte så många steg i Stockholm


Ser att jag inte uppdaterat Stockholmsberättelsen.

Sista dagen började med att vi röjde ut och städade rummet efter vår frukost. Blev mätt ruskigt fort på den frukosten, tror att chokladcheescaken fortfarande fyllde magen :-D

Tog bussen in till centralstationen och låste in våra väskor. Nu kom vi ju in stora ingången så nu såg stationen ut som "på turistbilderna". Det första vi såg när vi kom var ju bara nedervångingen med all gångar.

Zingos mål idag var att köpa löparskor. Affärerna öppnade dock inte förrän kl 11 så vi tog en tur runt Sergels torg och Hötorget. Hade kollat på kartan att Odd Molly skule ha sin affär på Sergels torg. Men jag hittade den inte. Det var nog tur för våra framtida finanser ;-) Det verkade vara någon typ av marknad runt Segels Torg så där gick vi och tittade en aning. Barnen vill ju åka tunnelbana och eftersom vi hade biljetter kvar så gick vi ner på närmsta station och åkte en bit. Sedan gick vi över perongen och åkte tillbaka. Vi tog någon station längre och sedan tillbaka igen. Slutade att vi hamnade i Gamla Stan igen. Barnen tyckte det var jättekul att åka tunnelbana. Själv kände jag mig liiiite turistig när vi klev på med karta och stor kamera väska. Det blev ju inte mindre turistig när jag började fota barnen på tåget. Men skit i det. Kul var det iallafall.

Runners Store öppnande och jag och barnen tog de långsamma kliven dit och mötte upp Zingo lagom tills han provat färdigt. Även till Löplabbet tog vi de långsamma kliven men där var det låååååång kö. Barnen orkade inte gå mer utan krashlandade på varsin bänk i affären så jag gick Kungsgatan fram och tillbaka själv och kollade i fönstrena. När jag kom tillbaka var det fortfarande inte Zingos tur och barnen hade av någon märklig anledning "halkat" ner och låg nu utsträckta på golvet. Tur det kom en mamma som kunde styra upp det hela. ;-) Sedan var det Zingos tur. Han provade snabbt och konstaterade att han skulle ha de andra skorna från första affären :-/

Barnen var sååååå trötta så vi tog tunnelbana Hötorget --> Centralstation. För er icke Stockholmsvana. Det är en knappt 5 minuters promenad i vanliga fall. Men vi hade precis två turer kvar på vår biljettremsa.

Handlade matsäck på Espresso House. Köpte mig en Mocka Latte. Slurp! I övrigt hade vi inte riktigt lika mycket mat och snacks med oss denna resan. Men vi blev mätta ändå.

På perrongen träffar vi en klasskompis till Måns. De hade också varit i Stockholm pga dop. De hade tyvärr missat sitt dop eftersom de kom precis så de skulle hinna. De hann inte nu när tunnelbanan brann. Tråkigt.

Kändes skönt att vi hade bokat platser på detta tåget. Det blev fullt snabbt och vi fick be en person flytta på sig som satt på våra platser. Hemresan gick bra och vi överraskade pojkarna med att vi hade köpt en ny film till dem när de var inne en sväng på BR leksaker. (Varför är det annars bara vi vuxna som skall bestämma vilka affärer vi skal titta i) ;-) Fast jag önskar att jag också hade kunnat få ett raseriutbrott och gnälla över saker jag inte får handla. Det hade nog känts lite lättare då att inte komma hem med saken ifråga ;-)


Väl hemma blev det taxi och mycket snabbt i säng.

Blivande fotobok 

 

 

 

  

Uppslaget från dopet botplockad på begäran....Inspirationen till detta lbum hittade jag här.... i Ulrikas blogg 


Edit: Nu när man ser bilderna så här samlade så ser man också att det är lite småsaker att justera ;-)


Vinn ett vackert smycke


Ett sådanthär namnsmycke skulle jag vilja ha: JoJo design 

Om du susar in på sidan har du också chans att vinna ett sådant smycke.


Och kära släkt och vänner ...... om jag inte vinner så är det ju snart min födelsedag *host, host*
.

Klarat 5 km:ers rundan!!!
Tog en tur upp till NOVA idag och "råkade" komma hem med nya träningskläder


Har lufsat mig runt på 5 km rundan. Hade Zingo med mig som draghjälp och Linus på cykel. Måns ville inte med utan han tog alla pantflaskor och begav sig till ICA. Han blev 85 kr rikare.

Jag slog inte mitt tidsrekord på 6.53/km men jag snittar på 7.10 / km just nu. Låg på 8.23 på mitt första pass i stugan så det tar sig men jag har lite kvar.

.

14 499 steg till i Stockholm
Efter frukostbuffé och tillfixning så begav vi oss iväg mot Sundbyberg och resans huvudsyfter. Vi skulle på dop. Linus hade så mycket han ville göra i Stockholm att han glatt föreslog att "Du mamma dopet kan vi väl strunta i?" 

Zingos tröja såg inte rolig ut så vi skyndade oss in till centrum och hände på låset till Stadium för att köpa en ny Pikétröja. Det blev en väldigt snygg skjorta istället som han bytte om till i ett av provrummen.


Vi begav oss vidare med pendeltåg och vi hittade rätt och dopet blev en fin och familjär cermoni, det vi hörde. För Elias skrek när han var i famnen men tyst precis när han blev döpt och sedan skrek han ingen ;-) Efter det blev det lunch på värdshuset i närheten och vi åt gott och satt och pratade. Vi hade haft planer på att åka till Fjärilshuset på Haga men insåg att vi inte skulle hinna dit för att kunna titta i lugn och ro så vi valde att åka tillbaka till cenrtum för att ta oss till naturhistoriska museet istället. De hade lite längre öppetider. När vi kom in till centralen visade det sig att tunnelbanan i centrum var avstängd. Det brann i en av byggvagnarna. Typiskt! Nu skulle vi behöva promenera till nästa station, ta tunnelbanan en station för att sedan byta till buss. Vi konstaterade att vi inte skulle ha mycket tid på det museumet heller. Vi avstod då det och promenerade runt lite på stan istället.

Kvällsmaten åt vi på vandrarhemmet, vi köpte ett paket pasta i receptionen och tiggde till oss en klick smör i restaurangen. Sedan kokade vi pasta i det gemensamma köket. Det kändes nästan som om man var student igen. Barnen ville vara på rummet en stund så de spelade lite PSP och lekte med LEGO medans jag fixade i köket. För sedan begav vi oss ner till gamla stan för spökrunda. Men först var vi ju tvugna att få lite efterrätt i oss efter den tråkiga pastan. Vi hamnade på chokladkoppen. Det var ett mycket mysigt café med massor av olika chokladkreationer på menyn. Vi valde mycket vitt denna kvällen. Både jag, Måns och Zingo tog vit choklad cheescake med varm vit choklad dricka. Linus tog chokladkaka och läsk. Det skulle visa sig vara ett smart drag. Allt var SUPERGOTT men det blev lite för mycket vit choklad så det blev lite sött tyvärr. Men mycket mätta och nästan kräkfärdiga begav vi oss bort till spökrundan.

Spökrundan var jättehäftig och det var en mycket inspirerande guide. Vi stötte även på diverse pestsmittade personer som vi fick kliva över och fly undan så de inte hostade på oss. Även ett par vålnader och annt dök upp också. Jag blev riktigt skrämd vid ett tillfälle då det smyger upp en vålnad bakom mig och bara sakta lägger hakan på min axel. Jag vänder mig om och skriker till. Det var jag dock inte ensam om ;-)

.


15741 steg i Stockholm
Har haft en underbar långhelg i Stockholm. Vi kom fram sent som bara den och valde att ta en taxi till vandrarhemmet. Det regnade och vi var trötta. Bussen såg vi baklycktorna på och det var den sista visade det sig. 

Vi bäddade snabbt ner oss i varsin rejäl säng. Rummet var inte det fräschaste men helt okej. Vi bodde på Vandrarhemmet af Chapman ute på Skeppsholmen. Tyvärr inte på själva båten då dessa rummen var upptagna utan inne i huset. Måns hade svårt att somna och låg och snurrade länge och varje gång han vände sig vaknade vi till. Grabben gör ju drygt 150 varv i minuten så det blev inte mycket sömn. Linus tyckte sedan att morgonen började vid ungefär 5.45. Vi försökte övertala honom att den inte gjorde det vilket resulterade i en ilsk son och två mycket trötta föräldrar.

Fredag:

När klockan ringde 7.15 var jag inte speciellt sugen på att gå upp, men det fick bära eller brista. Jag klarade en mycket snabb och liten runda runt på Skeppsholmen. Som faktiskt inte är såååå stort. Jag fick ta två varv extra runt huset och kom då upp i 1.95 km. ;-) Det var fullt med poliser och de tittade mycket skumt på mig när jag kom springande. Vi skulle senare få reda på att det visst var något EUmöte under helgen så det fullkomligt kryllade av poliser och bussarna gick inte hela vägen ut på ön. Vi duschade och gjorde oss iorning och gick ner och åt frukost. Härligt att bara gå och plocka till sig vad man vill ha. Jag glömmer alltid hur gott jag tycker det är med fil och musli med lite bär och russin i. Mums!!! Till detta en kopp te, ett glas jouce och en leverpastejmacka.

Sedan blev det en dag på slottet och i gamla stan. Vi började med att gå förbi slottet och barnen ville in och titta. Vi köpte biljetter som funkade till alla fyra museerna på slottet. De har vett att ta betalt ;-) Vi såg kronjuvelerna och de gnistrade vackert. Sedan tog vi de kungliga gäst och festvåningarna. Det var pampigt men det mesta såg likadant ut. Ett rum var faktiskt modernt inrett. Lite kul med något som bryter av och som inte bara har stilen guld och pamigt. Utan som faktiskt symboliserar vår tid. Det blir ju mycket intressantare att klolla på slottet om ett par hundra år om när det faktiskt finns något tidstypiskt från vår generations kungligheter också.

Barnen tröttnade efter första rummet och på andra våningen hittde de små bärbara pallar som de släpade med sig runt.

Vi tittade på vaktavlösningen vid lunch och det tyckte barnen var pampigt och häftigt. Det var dock lite svårt att vänta, så det blev en del tjuvnyp mellan bröderna innan det började.

Vi valde att äta lunch på Stadsmissionen i gamla stan. Wallenbergare och Måns åt pannkakor. Vi var mycket mätta och nöjda när vi gick därifrån. Orutinerat nog hade mitt kamerabatteri tagit slut precis när vaktavlösningen var slut så jag och Måns hade gått tillbaka till vandrarhemmet och hämtat laddaren. Det fanns gott om kontakter vi kunda låna en stund på restaurangen.

Sedan tog vi en tur genom gamla stan och alla gränder. Det blev massor av bilder tagna. Håller på att tanka ur kameran just nu så bilderna kommer senare.

Självklart blev det en glass vid järntorget och vi var mycket mätta när vi gick därifrån. Vi tog Västerlånggatan tillbaka till slottet och sedan förbi rigsdagshuset in till centrum. Zingo skulle köpa löparskor så han gick lite i förväg till Runners store. Tyvärr stängde de tidigare än vad vi trodde så några skor blev inte provade och inhandlade idag.


Efter att åter blivit akterseglade av bussen så promenerade vi hem. Det tog inte mer än 15 minuter om vi gått raka vägen. Barnen hade sååååå ont i fötterna så vi fick pausa på varje parkbänk, men hem kom vi. Kvällsmaten åt vi på vandrarhemmets restaurang.Maten var god men inte riktigt värd pengarna tyckte vi. Sedan stupade vi i säng och sov gott. Inte allt för många väckningar under natten. Man hörde när folk gick i korridoren men de var tysta och försiktiga.

.

RSS 2.0