Livet det går upp och ner....

Idag gick det upp, det var tråkigt.


Har slavat som en lite gnu och räknat mina points. Trots detta så går jag upp i vikt denna veckan. (Eller tja står stilla. + 2 hg) Förra veckan var ner 1 hg. Detta trots att jag i tre veckor har räknat varenda sak som jag pillar i mig. Lämnade in mina checklistor till min konsulent så får hon titta på dem.

Så här länge har jag aldrig hållit motstånd mot slarvet tidigare. Har alltid fuskat en eller två dagar under en tre veckrs period tidigare. Så just därför känns det extra trist att stå stilla.  

.

Nytt rekord och andra operationerI onsdags slog jag mitt rekord på femkilometaren. Har nu ett personbästa på 6.28 per km på fem km!!!!! Det lär nog dock dröja innan jag håller den farten igen dock.

Idag var det dax för nästa rekord. Lystringa allihopa!!! 

Jag har idag, den 28 mars år 2010 sprungit 7 km!!!!!!!

Ni fattar inte vad detta är för bedrift. Jag har aldrig sprungit så långt i hela mitt liv. Under gympapassen i skolan så sprang vi en bit, satte oss på en sten och sedan lufsade vi tillbaka när de andra började komma tillbaka. Denna taktik har jag levt efter länge, men inte mer!! 

Idag hade jag sällskap av Zingo som var ute och körde ett långpass i gårkväll (Efter att han varit på pubbar och sedan efterfest natten innan) Han behövde att återhämtningspass och tyckte mitt tempo var lagom. :-/ Vi ligger ju helt klart inte i samma liga men trevligt när vi kan göra saker tillsammans.


Nå blir det fler som följer med mig på Lundaloppet?


Idag har vi opererat på tummlaren. Vet ni hur mycke torktummlarludd det kan smita in bakom ett kretskort om man saknar en liten liten obetydlig (eller uppenbarligen inte så obetydlig) kåpa över glödlampan? Jag har svaret på den frågan. Flera kg MINST!!!!! Vi har stått med pensel, pincett och dammsugare och penslat varje liten krets. Trodde att det var det som gjorde att vår tummlare lagt av, men icke sa nicke. Det var den ytterpytterlilla startknappen som var trasig. Så nu sitter min man, min hjälte, och löder dit en ny. Tar från en knapp vi aldrig använder och sätter vid startknappen istället. Har nämligen inte förstått mig på varför man vill ha fördröjd start på sin tummlare ;-)? På tvättmaskinen kan jag köpa konceptet men en tummlare vill man ju köra igång med en gång annars ligger ju kläderna och börjar luktar skunk ju.
Mellan springningen och tummlaroperationen var jag iväg på ansiktsbehandling. Mysigt att bara få ligga och bli ompysslad. Kände mig så fräsh och fin när jag kom hem. Har nu ett tunt lager damm över hela ansiktet och det är inte riktigt lika fräsht. Men välkommen till min värld. Så är det alltid. Är det inte damm så är det sand, lera eller snor. En förskollärares vardag ;-)

.
Mars - En bra månad

Har nu registrerat mitt löparpass för dagen. Jag har slagit januari. Har 10 registrerade träningstillfällen denna månaden och månaden är inte slut ännu :-D I januari hade jag två stycken av mina träningspass som jag registrerade som två pass vardera fast de egentligen var dubbelpass. Så i praktiken hade jag bara 7 träningstillfällen den månade. Så har jag inte gjort i mars. Där har jag registrerat mina 3 dubbelpass som vardera ett träningstillfälle.

Vi behöver inte diskutera februaris antal pass väl ;-)?


Det tar sig. Löpningen idag gick fin fint. Hade Anna med mig också. Hon skall hänga med och springa Lundaloppet hon också. Hejja hejja. Hon tyckte jag luffsade på lite långsamt i början men när vi kommit i mål var hon tacksam för den starthastigheten. Frågan nu är om jag skall öka på hastigheten eller om jag skall försöka lägga på längd? Målet är ju att klara en mil. Det tror jag inte är några problem men det vore kul att klara den med en hyfsad tid också. Om jag snittar på den hastigheten jag har nu så tar jag det på 1 timme och ca 12 minuter.......


.

Nu blev det tyst i huset - Resten av familjen åkte och badade.Dagen började med att jag fick stiga upp och separera två bråkande pojkar. Måns var inte på något vidare humör.

Vi hade en "intensiv" diskusion igår kväll om --Scouternas vara eller inte vara--. Han skulle egentligen åkt på läger idag. Han ville verkligen inte göra det. Han gjorde allt för att hålla sig vaken så att han skulle vara för trött för att åka imorgon. Han hade till och med planerat att gömma sig i förådet så vi inte skulle hitta honom innan det var försent. :-(

Vi diskuterade saken på ett lite lugnare plan nu på morgonon och vi har beslutat att han skall få göra en paus med omedelbar verkan. Anledningen till detta är att det i hans grupp just nu går 2 killar som är väldigt stökiga och bråkiga och respektlösa och sedan är det bara flickor. Han har inte riktigt hittat någon vän bland de övriga scouterna. Den vännen han hade där har åkt till Australien denna terminen, men skall enligt tidigare information komma tillbaka nästa termin. Då går dessutom de två stökiga killarna upp en grupp och Måns är kvar ett år till i Upptäckarscouterna. Så till hösten är planen att han skall börja igen.

På föräldramötet de hade på scouterna gick de ut och frågade oss föräldrar vad vi tyckte att de skulle göra. Jag tycker faktiskt att man kan tala om för föräldrarna att detta är en frivillig verksamhet, om inte barnen kan följa de regler som finns så är barnet inte välkommet. Ledarna hade vid något tillfälle tom fått ringa efter föräldrarna till en av pojkarna så de kom och hämtade sin son. Vi pratar om barn som går i femte klass här!!!!

Vad tycker ni, vad skall de göra? Detta kommer ju troligtvis resultera i att fler barn slutar, endast pga ett/två barn. Är det rimligt? Det ger ju dessutom en underbart bra och välplanerad verksamhet dåligt ryckte. Ledarna är underbara och ordnar massor av aktiviteter utanför schemat, så som läger och hajker. Det är inte scouterna och verksamheten som sådan han har tröttnat på och han erkänner tom att han kommer att sakna det.
Räcker det inte med att dessa två grabbar ställer till det i skolan? För de går på samma skola som Måns dessutom. :-(.


Jösses

1 dl chokladsås är "bara" 6,5 points. 1 msk = 1 points. Jag tar en kopp te med mjölk och sedan 5 msk chokladsås ;-) (hade glömt att räkna in såsen på lunchen så där "försvann" ytterliggare en points).

7 points kvar!!!
Och just nu proppmätt! Inte illa. Det blir till något mumsigt i kväll. Mango och hallon kanske. Hmm med vit chokladsås. Hur mycket chokladsås för man för 7 points? Ganska mycket va :-D    :-D

Denna veckan gick ju toppenbra och det fungerar bra att räkna points just nu. Men det märkliga är att jag ändå funderar i banorna "hmm det hade varit gott med en kaka till teet". Känner tom lukten av de kakor jag vill ha ibland. :-/ Men än så länge har jag inte fallit för vanan. Men det är bra nära ibland. Men faller jag nu så vet jag att det är så otroligt svårt att komma på banan igen.

Efter mitt akuta hjärnsläpp i går så har jag funderat på om jag verkligen tar mig i mål. Men skam den som ger sig. Får väl promenera milen i såfall.

Har inte någon möjlighet att gå på spinningen denna veckan så jag har gått "tillbaka" till mitt gamla gymprogram. Det var härligt att känna att det var alldeles för lätt och jag har de senaste två gångerna höjt upp tyngden på samtliga maskiner utom en. Magmusklerna är fortfarande inte mina bästa vänner. ;-)

Tänkte ta årets första löppass i helgen. Eller föresten jag var ju faktiskt ute i januari och pulsade runt två rundor. Fick ihop en mil i januari. Ligger dock något back när det gäller avverkade mil under året. ;-)


När det gäller mitt fotograferande så ligger jag ohjälpligt efter...... Har en del lektioner i mitt pluggande som jag bör titta på och en del "skoluppgifter" också. Roliga men de kräver enormt tankearbete. (och lite mod)


Det var lite uppdatering och alla mina "önskemål" inför 2010. Hur går det för er alla. Satte ni några mål och visioner och har ni lyckats följa dem?

.

.

Vad har jag gjort???

Jag har anmält mig till Lundaloppet.  Fick startnummer 1087. Tror ni jag tar mig runt?  Som någon skrev inne på jogg.se:

"Springa, gå, krypa, om jag så ska dra mig fram i ögonfransarna - ska jag över mållinjen!"

Det får vara mitt nya motto. Någon exeptionellt bra tid lär jag ju inte få tyvärr. Men runt skall jag.


Pepping tack!!!!!

I övrigt kan jag säga att jag har bara 1 kg kvar tills jag är nere på min målvikt igen!!!!


.

Blandade bilder från vårt sportlov

 

 

 

 

.


BranäsHaft en helt underbar semester i Branäs. Vi hade strålande solsken och mellan -10 till -17 grader kallt. Jag har lärt mig åka skidor, det gick över förväntan.Barnen var jätteduktiga och vi skidade fram i backarna. Åkte ju tillsammans med Familjen Ursing. Delade stuga och mathushåll. Det var väldigt trevligt och jag lärde mig även ett nytt kortspel.


.


RSS 2.0