Tog ut mig totalt!!

Idag hade jag inplanerat att ta ett relativt snabbt 5K pass. Det blev inte så. när jag kom hem så började jag plocka undan och sedan fastnade jag en stund framför dator.....
.
Det ena ledde till det andra och några löparkläder kom aldrig på. Jag tog nämligen ett pass på vår gamla trotjänare - Motionscykeln. Jag började att ställa in den på 30 minuter, valde ett intervallpass med 3 stegringar. Hmm tänkte jag, är ju lite mer vältränad nu än sista jag dammade av detta åbäke till cykel. Ändrade till 40 minuter och bestämde mig snabbt för att detta skulle bli ett rejält maxpass. I med musiken i öronen och på med pulsbandet och sedan körde jag igång. Hoppas verkligen ingen såg. Jag tog i ordentligt och i vissa refränger så spelade jag även lite lufttrummor och halvdansade på cykeln. Jag fullkomligt "flög" fram!!!!
.
Låt oss bara säga att jag aldrig har svettats så på den cykeln tidigare :-D Helt underbart. Jag freelansade lite när det gällde intervallerna och körde spurter i vissa refränger med högre motstånd och tog ner motståndet lite när pulsen var för hög.
.
Jag hittade iallafall en ny maxpuls ;-) 185 slag! Medel på passet enligt min Garmin var 165 men jag tror inte det stämmer riktigt eftersom jag glömt att nollställa efter mitt nerjoggningspass i söndags. Så där var med 7 minuter lugn nerjogg i den sammanräkningen av medelpuls. Så jag gissar på ett par slag högre i medelpuls alltså.
.
.
Hejja mig!!!!!
.
Jag avslutade med lite strech och sedan en omgång med mina coreövningar som jag hittat i en Runners World!!
.
.
Jag har för övrigt passerat 60 kg gränsen och är på väg ner mot målvikt!!!!!!
.
.
.
.
.

Konsten att fylla en helg!

.
Då var det äntligen helg igen. Man längtar till helgerna men ändå är de väldigt stressande. Fast i de flesta fall handlar det nog om positiv stress. Det som jag dock tycker är tråkigt är att både positiv och negativ stress ger samma effekt på min mage :-(
.
Denna helgen är pojkarna iväg på scoututflykt under lördagen. Vilket ger mig och Zingo barnledigt. Och vad föreslår Zingo då.... Jo, att gå och kolla på nya kylskåp. :-D Det blir nog snarare nya löparskor till oss bägge om jag får bestämma. Jag ogillar kylskåpshandlning lika mycket som barnen ;-) Sedan skall vi vara barnvakt på lördagskvällen. hemma hos barnen i fråga, så det blir att sitta i soffan och mysa och titta på film. Inget "Men-jag-kan-ju-slänga-in-den-här-tvätten-medan-barnen-leker" Skönt!
.
Imorgon skall vi ta en tur i backarna igen. Vi är några stycken löparnördar nu. Kan nog bli ett stående inslag på söndagarna hoppas jag!
.
På eftermiddagen bli det Spamalot. Det är inte ofta vi lägger pengar på annan kultur än en och annan 3D-film. Så det skall bli jättekul. Vi skall gå hela familjen!!!
.
Så på söndagskväll lär vi stupa i säng som de flesta söndagarna. Redo att vakna upp på måndagsmorgon och börja längta efter fredag!!!!
.
.
.
Och, jo föresten.....mina nyårslöften. Jag är nu nere på 60 kg igen. Nu är jag inom målviktsgränsen men vill ner till min målvikt.
.
Ang fotograferandet så tar jag ju inte ett foto om dagen tyvärr men jag har börjat fotografera lite mer igen. Det känns som om kameran fortfarande trivs i min hand i alla fall.
.
.
.
.
.

Hemma med Linus idag!

.
Då blir det spel och mys och choklad!!!
.
.
Hmm Det syns tydligt vilka av bilderna i bloggen som är tagna med kompaktkameran och vilka som är tagna med systemen :-( men ni får hålla tillgodo med oredigerade kompaktkamera bilder.
.
.
Ignorera dessutom tvätthögen bakom honom. Det är iallafall ren tvätt!!
.
.

Samma intresse!

.
.
På väg ut på kvällens pass. Härligt att kunna göra saker ihop. Men ibland undrar jag om vi ger barnen liiite mycket frihet för att vi skall kunna springa ihop? Men de är trots allt 8 och 11 och bryr sig iallafall inte om vi är hemma eller iväg;-). Särskilt inte eftersom kommentarerna ibland blir. "Skulle inte ni iväg och springa" trots att vi redan varit iväg :-D
.
Dessutom tar vi ju inte långpassen, utan de kortare, återhämtningspassen tillsammans.
.
.
.
.

Bästa kompisar....

.
.
i vått och torrt!!!!!!
.
.
.
.
.
.
Vad vore Bull utan sin Bill?
.
.
.
.

Är scouterna nyttigt?

.
Satt i godan ro i vardagsrummet och hör plötsligt en tändsticka tändas. Linus hade fint och prydligt tänt ett ljus i köket. Jag går ut och övervakar vad han skall göra. Han ber om mjölk och börjar med tändstickan doppad i mjölken skriva på ett papper.
.
.
Efter att meddelandet var skrivet så skall det lockas fram.
.
.
.
Låt oss bara säga att det var tur vi hade ett fullt mjölkglas framme;-)
.
Gissa vem som fick torka?
.
.
.
Vad tycker ni om grabbens frisyr föresten? Han har bestämt själv!
.
.
.

Morgonstund har guld i mun!

.
Då har jag återigen testat att ta morgonpass. Kan säga att med sällskap är det riktigt trevligt. Men med lite övning och försöka komma i säng i tid så kanske jag kan bli en morgonmänniska.
.
HAHAHAHA!!!!! Satte teet i halsen, trodde nästan på mig själv där ett tag. Men några träningspass till är inte helt omöjligt. Jag har ju klarat att ta mig till gymmet innan jobbet tidigare.
.
Vi blev tillslut fyra stycken som låg och plöjde backe upp och backe ner på S:t Hans. Zingo, jag, Thomas och Anna.
.
Vi började med uppvärmningsjogg dit. Redan där insåg jag att jag nog snart måste skaffa nya löparkompisar....de springer ifrån mig allihop. Eller får jag springa snabbare och träna mer :-/ Väl framme vid backen vi tänkte övervinna under gryningen (Jo, för mig var det fortfarande gryning, det är ju söndag för bövelen) tog vi en snabb andningspaus. Tack för den :-D Sedan bar det av mot toppen. Sex rundor blev det allt som allt. Var fullständigt slut efter fyra men fick lite extra energi efter femte och överraskade alla att sticka iväg på den sjätte. De fick ju snällt hänga på. Mooohahhaaaa!!!!!
Efter det var vi några som frukostade en riktig löparsöndagsfrukost. Nybakat bröd, te, juice, marmelader. Slurp!!!
.
Linus hittade dessutom några köttbullar i kylskåpet som han klämde.
.
.
.
Nu är kl 11.15! Vad skall jag göra resten av dagen? Barnen är redan hos kompisar.....
.
.
.

Varit hos doktorn

Eftersom jag sedan jag var liten har haft ett blåsljud på hjärtat så tyckte jag att ett läkarbesök vore på sin plats. Jag har aldrig haft några problem med detta men nu när jag börjat träna så pass mycket och hårt så kändes det ändå bäst att kolla upp.
.
Blev kopplad till EKG och kollade blodtrycket. Blodtrycket var normalt men rätt lågt. EKG visade ingenting onormalt. Inte änns mitt blåsljud. Ohhh. Perfekt. Men hon skulle kolla upp met det senaste EKG jag gjorde för några år sedan då jag sökte akut en gång för jag trodde jag skulle då i hjärtinfakt :-) Men det var bara ett virus som satt sig i bröstmusklen visade det sig. Men den läkaren hade dock sett något på EKG men som hon härledde till mitt blåsljud.
.
De sätter ju EKG sladdarna med små sugproppar så jag såg ut som om jag hade blivit kramad av en bläckfisk!
.
Men nu är det väl den krassa sanningen att det är jag vs latmasken...... Må bäste kvinna/mask vinna!!!!!
.
.
.
.

RSS 2.0