Ultra-Gräsänka i helgen!

Då var det dax för en helg för mig själv, eller kanske inte? När Zingo är iväg på sina lopp brukar jag ha fullt upp. Inte gå och dra inte...... Imorgon skall jag vinka av Anna när hon spurtar iväg på sin första halvmara. Hejja hejja!!!!! Där är fler vänner som skall hejjas på också förstås.  Eftersom halvmaran ändå är i krokarna för Zingos lilla utflykt så ser vi till att susa förbi och hejja lite på honom också. Sedan skall jag ju självklart stå i målet för halvmaran och hejja lite också ;-)
.
Fast på söndagen så kommer jag faktiskt att slappa tror jag. Eller kanske en yttepytte liten löprunda kanske? Men jag gissar att jag nog kommer få springa själv, övriga löparnördar i min bekantskapskrets kurerar sig från halvmaror eller äter middag på gästis efter att ha korsat skåne!
.
Ryggen ja! Den kurrerade jag med att gå på ett aerobicdanspass på tisdagkvällen. Det var toppen för ryggen. lovade visst att jag skulle ta det lugnt men si det kan inte jag ;-) Men ryggen mådde toppen så då var det ju ingen fara med det. Och för att kurrera den totalt så drog jag av ett spinningPulsIntervall pass på onsdagkvällen också. Så nu är jag fysiskt frisk. Från hakan och ner iallafall ;-)
.
.
.
.

Hemma idag!

Jahapp, däckad av en trasig rygg. Tjo vad det är livat i holken......
.
Men idag är ryggen så pass bra att jag kan röra på mig och göra alla rörelser som jag behöver. Så länge jag gör dem i min takt. Några snabba utryckningar skulle jag nog inte klarat idag, därför är jag hemma. Men imorgon blir det jobb och träning som vanligt. Träningen tvivlar jag inte på att det kommer att fungera. Då tänker man ju extra noga på sin hållning och spänna rätt muskler och liknande. Värre är det med jobbet. Där behövs lite brandkårsuttryckningar ibland. När små barn förvillar in sig bland gungorna eller klättrar upp på stolar. Men det kommer gå bra.
.
Det är trist att bara gå hemma. Visserligen vill jag ha längre påsklov, men då vill jag ha familjen hemma också och möjlighet att göra saker. Nu går jag mest runt, det är det ryggen mår bäst av. Eller sitter käpprakt på en stol ;-) Stöket från påsk får ligga..........
.
.
.
.
.

Söndag - Sliten kropp men glad knopp!

Söndagen började en aningens stelt vill jag lova. Det kändes i alla muskler att det varit en fysisk dag dagen innan. Efter frukost gick mamma och Tore ut och fortsatte med häckrensningen men jag kände att mina ben inte klarade mer av den syselsättningen.
.
Till lunch fick vi sällskap av familjen Regner också. Härligt när vi är riktigt många. Liltjejjen satt under hela middagen och frågade sin mamma när de skulle åka. Alltså mamman och pappan för hon och lillebror skulle stanna hos oss. :-D Men efter maten så åkte de....
.
Zingo och Liltjejjen gick till lekplatsen och lillebror sov middag. Då passade jag på att rensa ytterliggare i trädgården. Så nu är det snyggt även på baksidan.
.
Sedan har vi haft mys. Vi har ritat, pärlat och byggt tågbana. Sedan blev det en tur i badkaret och hopp i säng. Somnandet var det dock lite si och så med. De tyckte det var roligare att ligga och snacka med varandra, men slutligen så somnade de också.
.
På kvällen skulle jag ta ett vanligt toabesök men det slutade med något mindre ryggskottsliknande knak i ryggen. Så in i helvete ont det gööööööör!!!!! Slängde mig på mage i soffan och där tillbringade jag sedan resten av kvällen.
.
.
Zingo masserade med ormsalva och kom med vetekudde. Jag fick t.o.m en temugg med sugrör. Gulligt va? Sedan lyckades jag fixa med datorna så jag kunde ligga och titta på ett avsnitt av 21 JumpStreet....
.
Det blev sedan en natt med inte så mycket sömn. Lillkillen hostade och snurrade en del. Jag är ju inte van vid sådant längre så numer vaknar man ju av minsta andetag. :-O Lägg sedan till en ont rygg på det där man inte kan ligga mer än i en mycket tråkig och osovbar ställning........
.
Tror att det blir soffläge för mig idag. :-(
.
.

Lördag - En dag i rörelse!

Började lördagen med ett pass Funktional Toning på Actic. Vi som lyckats ta oss dit en lördag i påsk belönades med en extra kvart. Så passet var 90 minuter. Det var nog något av de tuffaste 90 minuterna i mitt liv, nästa. Patricia körde stenhårt med oss men vi njöt varenda minut. Jag har även förträngt hur jobbigt det är att föda barn ;-)
.
Sedan var det påsklunch nummer ett denna påsken. Vi bjöd på lax och potatis. Mamma, Tore och Emila gjorde oss sällskap. alla var så mätta så magen stod i fyra hörn. så för att få plats med efterrätt så valde vi att packa ner den och ta oss ut till DalbyHage. Solen sken och DalbyHage visade sig från sin allra bästa sida men marken täckt av vitsippor....
.
.
Jag var inte den enda fotonö...intresserad som var med så de andra fick gå i förväg så mötte vi upp efter en stund.
.
.
.
Efter en härlig promenad i solsken och blomprakt så fikade vi vår medhavda matsäck.
.
.
När vi kom hem så pratade vi mycket trädgård och när mamma undrade lite försiktigt om jag kunde låna henne några extra kläder så hon kunde röjja lite i trädgården så var ja ginte sen på att låna ut i princip vad som helst. Sedan var vi ute och gjorde vårfint i trädgården,jag, mamma och Tore. Nu är halva häcken rensad och jag har flyttat liljorna som jag har funderat på att flytta, samt rensat upp vår blomsterrabatt. SUPERTACK FÖR HJÄLPEN!!!!!!
.
.
.
Efter detta var min kropp mycket sliten och när jag fick en kopp te på kvällen så slappnade den av och började tala om för mig att "du har använt mig en aningens mycket idag, uppskattas inte"
Men jag var mycket nöjd med mitt dagsverke när vi gick och la oss.
.
.
.
.

Påskledigt!


Vi började påskledigheten med att röjja huset invändigt. Eftersom vi skulle få gäster var vi tvugna att återigen leta upp vårt gästrum. Vad är det med gästrum som gör så att allt skäp dras dit? Skumt ;-) Så vi började alltså vår påsk med att sortera ner alla julsakerna i rätt lådor och ut med det i garageförådet. Sedan var det "Var sak på sin plats..." som vi mantrade medans vi plockade. Men huset blev finfint när det var klart. Så vi belönade oss med att slänga oss på en filt i solen. GÖTT!!!!!
Måns occuperade hängmattan och Linus var hos en kompis!!! En mycket bra start på påsklovet tycker jag!
.

Dagens tips!

Säg aldrig till din personliga tränare att du är frisk och känner dig ordentligt laddad för ett pass. Vad du än känner SÅ HITTA PÅ EN LÄTT KRÄMPA. Detta misstaget lärde jag mig den hårda vägen igår. Jag kommer glad och pigg till gymmet och säger att nu har jag passerat igenom två förkylningar av blandad karaktär men nu känner jag mig frisk och redo att möta världen. Bra säger han och ler...... Jag har idag en träningsvärk som inte är av denna värld i mina stackars klena armar. Men det känns gött att faktiskt ha jobbat lite och inte bara legat på sofflocket......
.
Han hade planerat in ett cirkelpass åt mig där jag fick göra fem olika övningar. Första omgången varade varje övning i 30 sekunder och sedan fick jag vila. Andra gången varade de i 45 sekunder och sedan vila tredje gången i 60 sekunder och sedan en yttepytte längre paus och sedan gick vi ner i tid igen i två omgångar.
.
Först var det utfallsteg med en 5 kg vikt som jag krampaktigt kramande över bröstet. Jag skulle dessutom göra vridningar, helst utan att trilla omkull :-O
.
Andra övningen var en 4 kg hantel som låg på golvet den skulle upp i luften på rak arm och tillbaka till golvet, sedan var det den andre armens tur att jobba. Och fort skulle det gå också.
.
Efter det var det plattfall på magen och han höll mot mina hälar medans jag försökte böja mina ben...... aow det gjorde typ nästan ont mot slutet! ;-)!
.
Jag stannade på magen och han slängde till mig ett par boxhandskar och sedan var det till att resa sig snabbt. Boxa på mitsarna han höll till han skriker stopp och då slänger jag mig på magen igen och upp snabbt som blixen för att börja boxas igen. För er som undrar så går blixen saktare efter ett tag........
.
Fram med stora bollen och lutar fötterna mot den. Rullar sedan in bollen under mig samtidigt som benen är så raka som möjligt..... Undrar om man är tandvårdsförsäkrad i sådana lägen?
.
Jag sliter som ett djur och svetten droppar och rinner in i ögonen och svider. Men det är kul att slita. Däremot får jag veta att jag är lite svår att läsa av för jag ser tydligen helt oberörd ut :-O. QUE? jag är fullständigt slut ju!!!! Jag talar om för honom att jag brukar pladdra på rätt bra, när jag tystnar och kanske bara svarar på tilltal mycket kort, då är det jobbigt. Säger jag ingenting alls då är jag slut!!!
.
Så ikväll skall mina muskler vila medan jag hejjar mentalt på Zingo som är uppe i Täby och springer TEC!!!! Jag kommer hejja på honom genom att ha tjejkväll i soffan och titta på Sex in the city2 :-P
.
.
.

Säg den lycka som varar?

Nu är jag däckad igen. Denna gången i en annan förkylning. Symptomen är lite annorlunda denna gången, mer likt vad jag skulle kalla en vanlig sketen bonnaförkylning. Har ställt in dagens Funktionalpass och har inget inbokat förrän på tisdag...men jag har varken råd, tid eller lust att vara sjuk så länge denna gången.......
.
Ge mig styrka!!!!
.
.
.
.
.

RSS 2.0