Lite mindre gnäll!

Knät mår utmärkt av allternativ träning. Eller troligtvis träning av alla slag, bara det sker typ hela tiden. ;-)
.
Idag har jag inte kännt knät minsta lilla nu på morgonen. Både onsdag och torsdag var det katastrofdåligt på förmiddagen eller om jag suttit stilla på en stol en stund men hanterbart på eftermiddagen och nästan ok på kvällarna. Skumt!
.
Igår tränade jag liiite box. Det blir lite tokigt om man råkar nocka sin kompis. :-O
Så passet fick avbrytas och jag fortsatte i styrkehallen och sedan på rodden. Det gick det med. kände inte av knät minsta lilla under träningspasset och har inte känt av det sedan dess..... Håller tummarna!
.
Så min slutsats blir att nog låta bli löpbandet så får jag vila från löpning fram till det går att springa på grus. Alltså när grus känns som grus och inte som stelfrusen betong ;-) Det var ju grusspringning som gjorde att jag kom igång med löpning igen men vänsterknät...... Sedan har jag inte fler knä som kan protestera.... ;-) Är det slut nu då och bara att tuta och köra ;-)
.

Gnäll gnäll och lite gnäll...

Med risk för att detta blir väldigt gnälligt så gör ajg ett kort inlägg.......
.
Var på gymet och tog en tur på bandet i tisdags morse. Mitt knä mår inte toppen av den behandlingen. Har haft riktigt ont tisdag, onsdag och idag.....
.
Så nu blir det allternativ träning ett tag till.
.
.
.

Vi gör faktiskt annat än tränar också, så det så!

Helgen har fyllts med festligheter. Linus fyllde ju 9 i tisdags så vi har firat honom i dagarna många som sig bör.
.
På födelesdagen vaknade han till skönsång....eller tja lite lätt kraxande, men försök till sång. Vaknade var kanske inte heller rätt ordval. Vi fick tala om för honom på kvällen "Imorgon FÅR du inte gå upp när du vaknar" Vanligtvis är ungarna uppe med solen, vilket blir tidigare och tidigare för varje dag.....ju.
.
.
På kvällen kom Moster Emilia på besök för att fira födelsegrisen. Härligt nu när hon bor i stan!!!!
.
.
Lördagen bjöd på ännu mer firande för stora killen. Då kom mormor, Hampus, Morfar, berith, farmor, Bertil, Anna, Elias och Emilia och firade.
Måns bakade semlor dagen innen som vi bjöd på och alla åt gott och firade Linus ordentligt!!!
.
.
Söndagen firades i kyrkan. En nytt litet knytt har sett dagens ljus och vi var inbjudna till dop. Alltid lika mysigt att fira dop men ännu mysigare att träffa härliga människor som man inte ser så ofta.
.
.
Solen sken alldeles väldigt idag så trots kylan var det en underbar dag. Sol som strålar genom färgat glas ger härliga effekter. Klart man måste leka lite med kameran då.....
.
.
Efter dopet var det smörgåstårta och gräddtårta i församlingshemmet. Pratade dykning.... Måns vill ta dykar certifikat. Både jag och Zingo ville ju det tidigare men tog oss aldrig tid till det och sedan blev jag gravid med Måns och tiden har runnit iväg. Kanske något vi kan göra som familj.... :-D Jag vet vart semestern går i det läget.... SIMILAND ISLAND!
.
.
.
Om vi nu bara fixar att ungås som normala människor ;-)
.
.
.
.

Kanske borde ta det liiiite lugnare

Jag skall inte ta mig till gymmet imorgon bitti......Jag skall inte ta mig till gymmet imorgon bitti......Jag skall inte ta mig till gymmet imorgon bitti......Efter PT timmen i onsdags har jag även tränat ett Boxpass från helvetet......och dagen efter det fick jag ett ryck efter att ha suttit och läst diskussioner på jogg.se. Så då sprang jag en runda. Så det är inte undra på att Mårten tyckte jag såg lite blek ut på lördagens Funktional Toning. HEHE
.
Boxpasset från helvetet var helt enkelt ett vanligt boxpass. Men jag tog i rejält och efter att ha tagit ut mig så rejält på osndagen så var det inte riktigt lika mycket kraft i musklerna på torsdagen. Mårten, min sparringparter för dagen, hade dock gjort misstaget att inte äta något mellanmål. Så vi fick ta en liten stund liggande på varsin bänk utanför innan vi vågade sätta oss i varsin bil och åka hem. Men jag har definitivt fått mersmak för  boxpassen, redan inbokad till nästa. Men då får jag Anna som sparringparter. De har de bästa "Träna-när-barnen-är-små-lösningen" ever, de tränar helt enkelt varannat pass, oavsett när tid till träning ges så tar de varannan ledig träningsslot. Toppen. Enda problematiken är att de vill ha sällskap så jag får tränna dubbelpass ;-) Men vad gör man inte för sina vänner!!!!!
.
Fredagens löparpass var en "miss i planeringen" Jag satt i godan ro hemma vid köksbordet, slösurfande träningsbloggar. In kommer Zingo efter att ha sprungit en snabb runda. En lustig tanke börjar sakta formas i mitt huvud.... "Hmm man kanske skulle testa att springa liiite igen för att kolla knät"
.
Zingo nekar aldrig ett träningspass så när jag frågade om jag fick sällskap i mörkret så hängde han på. Då var klockan strax efter halv nio på kvällen. Snabbt på med träningskläderna innan min hjärna hinner vakna till liv och tala om för mig att detta är GALENSKAP!!!!!
.
Det blev en 3 km runda i sakta mak. Jag vek foten efter ca 300 meter men efter att ha svurit många långa fula ord en liten stund, dessutom hoppandes på ett ben, så fortsatte vi vår runda. Foten helt okej. Knät däremot började ge sig till känna efter ca 1,7 km men jag fortsatte sakta och eftersom det aldrig blev smärta av känningarna i knät så tog jag mig hemåt. Rätt mör i benen dock!!!!
.
Så lördagens Funktional börjar med att jag med nöd och näppe tar mig ur sängen. Men denna gången visste jag ju att jag faktiskt hade en plats på passet och den vetskapen tog mig hela vägen fram till salen.... men inte mycket längre. Det var det jobbigaste passet jag varit med om. Efter 20 minuter trodde jag att jag skulle svimma, men Patricias glada tillrop och uppmuntrande ord tog mig dock genom alla 75 minuterna, men som jag skrev tidigare, Mårten tyckte jag hade sett en aningens blek ut. ;-)
.
Så med detta i bagaget blir mitt mantra för kvällen: Jag skall inte ta mig till gymmet imorgon bitti......Jag skall inte ta mig till gymmet imorgon bitti......Jag skall inte ta mig till gymmet imorgon bitti......Jag skall inte ta mig till gymmet imorgon bitti......Jag skall inte ta mig till gymmet imorgon bitti......Jag skall inte ta mig till gymmet imorgon bitti......
.
Va, hörde jag gymmet imorgon bitti? Okej!!!!!!

Andra PT-timmen avklarad!

.
Låt oss bara säga... Jag kommer inte att kunna gå i trappor imorgon bara planmark kommer att vara ett problem. :-D
.
Han hade planerat in en massa olika styrkeövningar. Jag fick börja med att prova tyngdlyftning. Lyfta stången från golvet och upp på raka armar. Först fick jag testa med ett kvastskaft, hmm fungerar ju fint tyckte jag. Peace of cake! Sedan la han fram 20kg stången, det var alltså bara en tom stång utan viker. :-O Mycket teknik och massor av styrka. Först 15 gågner i mitt egna tempo. Lite vila unnade han mig och efter det 10 snabba repetitioner. Phu tänkte jag. Klar! Men icke, efter en liten lätt vila var det 10 snabba rep till! Mannen är en sadist och jag betalar gladeligen pengar till honom :-O De sista lyften fick han stå bakom mig och hålla emot för annars hade jag tippat baklänges. :-O Men upp kom stångjä#%%&/len. ;-)
.
Detta följdes sedan av höga knälyft. Hmm inte så svårt tänker ni. Jag hade foten på en mjuk madrasserad bänk i knähöjd och skulle därifrån ta motsatt ben upp i midjehöjd. Till detta fick jag också bära en 5kg vikt framför mig. Det fungerade rätt ok. Jag tyckte att jag hade mycket vingel i benen, behöver träna balansen, och kände inte jättemycket i låren. DET SKULLE JAG INTE HA SAGT!!!! Då plockar han fram 20kg vikten och sedan får jag göra samma sak igen. DET kändes i låren kan jag lova....och armarna som höll i vikten!
.
Sedan säger han glatt: Nu går vi bort till andra rummet.....
Där blev det plankan med armarna på boll, planka utan boll men lyfta en fot i taget, plankan med fötterna på boll, höftlyft med fötterna på boll.
En övning skulle jag stå på knä och falla framåt, han satt på mina fötter som motvikt. Frust!!! Det gjorde ajaja i baklåren vill jag lova....
.
Alla övningarna var så jag fixade en mindre än vad han hade planerat och han peppade mig så att även den sista blev gjord också, eller rättare sagt, han sa mycket betämmt "En till!!!" Det var bara att lyda. :-D. Det brände rejält i alla musklerna och det var vid flera tillfällen han fick in och peta på mig för att jag började hänga och bli sliten.
.
Sedan var det avslutning med att få upp pulsen rejält. Stepbräda så snabbt jag kunde i 30 sek och direkt efter det knäböj och höga benkickar 15 st..... Lite vila och sedan en gång till. Då var jag riktigt slut. Då fick han vråla mycket åt mig!! Phu Blir trött bara jag tänker på det igen men jag överlevde timmen.
.
Hejja mig!!!!
.
.
Är mycket nöjd och glad!
.
.

BIA mätning

När det var öppet hur på Actic så hade man möjlighet att göra en kroppsmätning. Jag kunde naturligtvis inte låta bli. Jag vill ha staistik som jag kan förhålla mig till senare, så jag vet om jag gör framsteg eller om det bara känns så ;-)
.
Resultatet blev att jag faktiskt är en rätt normal person på 21 år ;-)
.
Jag låg precis på den BMIn som jag har siktat på. Alltså precis på mitten av normalspannet. 22,1. Min fettmassa låg nåååågot under mitten av det normala och muskelmassan hamnade också precis på mitten. Min metaboliska ålder slutade på 21 så det köper jag rakt av, Still in my twenties!!!!!
.
Så allt som allt är jag ruskigt normal - fysiskt sett iallafall. ;-).
.
.
.

Veckan slut - Jag slut!

Då var denna veckan till ända. Och det höll på att bli en ände med förskräckelse. Efter veckans sista pass så sitter jag och Anna i godanro ensamma i bastun. Att vi är ensamma tog vi ingen notis om för bastun brukar inte vara så välbesökt i vanliga fall. Efter en lång stunds diskuterande om livet så kom vi fram till att "Jo lite varma var vi nog, daxs för en kalldusch" Sagt och gjort vi ut.... Huuppppsss. Dörren stod öppen direkt ut till badet... Hmm varför det nu då? Pinsamt ju.... Men men vi duschar på. In kommer en instruktör i gummistövlar och högtryckstvätten.... Hmmm nu börjar mina små grå att arbeta....
.
- Hur dax stänger ni idag? frågar jag lätt oskyldigt.
- Om tio minuter, svarar hon glatt.
.
Åhhh så fort har vi nog aldrig kommit ifrån gymmet tidigare. Men vi slängde oss ut genom dörren i princip samma stund som tiden slog "stängt".
.
Undrar vad vi skulle hittat på hela natten på gymmet om vi blivit inlåsta? Tränat såklart.......Jäklar vad snärta och snygga vi skulle varit, för att inte säga slut ;-)
.
Men det har varit en intensiv träningsvecka denna veckan. Bör nog ta det lite lugnare nästa vecka. Det blev som jag skrev inget pass på fredagen. Tog mig till gymmet på lördagmorgonon men deras bokningssystm är inte det bästa......kan vi säga utan att ljuga ;-) Så det blev en snabb rodd över sjön för mig. Tog 10 minuters rodd i lugnt tempo och sedan hem. Tog ut mig dessto mer på cirkelpasset idag. Kul pass men kroppen är sliten känner jag, men härligt sliten. Lite som den kändes efter veckan i Portugal!
.
Nästa vecka står det en PTtimme, Box75 samt FunktionalToning75 på schemat. Härligt!!!!!
.
- Va, var det någon som sa att jag skrivit att jag skulle ta det lugnt, näää kan jag väl aldrig tro!!!!
.
.
.
.
.

Intensiv träningsvecka

Efter att tagit både onsdagen och fredagen i maxpulstempo med konditions och styrketest och sedan mitt "Klappa-på-maskinerna-pass" som blev ett intenstivpass, så avslutade jag veckan med ett Funktional Toning. Det är ett helintensivt pass med massor av bra musik och inte en chans att ligga på latsida.
.
Denna veckan blir inte sämre. Jag började måndagsmorgonen med att vara på gymmet redan vid 7.00. Det var längesedan men jag vaknade till ordentligt och mådde bra hela dagen. Jag tog lite lätt uppvärmning och sedan maskinerna på max. Efter de 40 minuterna så slog latmasken till och jag hoppade över konditionen som jag brukar ta efter styrkebiten. Det är nog tur...... nu när jag sitter och kollar över veckan så kommer det bli en intensiv vecka till. Intensivare hade den kunnat bli..... om jag inte hade begränsat mig en aning.
.
I går var jag och Anna på gymmet. De hade Öppet Hus så där var det festlig stämming och DJ på "golvet". Vi saknade bara drinkarna i baren ehh flå´t receptionen ;-). Gav det dock som förslag till framtiden. En after Work i gymmet. Träna lite... duscha... hänga i baren och dricka roliga proteinshake eller smoothies..... Hade ni kommit? De hade massor av 30minuters prova-på-pass. Vi flyttade i i salen vid 18.30 och sedan kom vi därifrån strax efter 20. :-O då hade vi hunnit med ett Corepass, ett FunktionalToning samt ett Boxpass.
.
Corepassen brukar ju vara på 25 minuter så det var lika slitsamt som vanligt. Funktional var ett mycket förkortat pass men lika kul som vanligt. Men man vänjer sig snabbt vid vissa ledare. De som var där igår var verkligen inte sämre, bara lite annorlunda ;-) Sedan provade vi på Box. Varken jag eller Anna hade gjort det tidigare....
.
Vi var fullständigt slut redan när vi började passet och vi var bara 6 st deltagare. Så vi tog ut svängarna och vrålade till varandra och ibland ramlade vi ihop garvande på golvet. De var jättekul att äntligen få puckla på sin bästa vän. Visserligen fick hon in en fullträff på min ena t*t*e men den är ju ordentligt "vadderad" så ingen fara skedd. Men lite blåmärken visar bara på att man slitigt ordentlig, visst är det så;-) Vi peppade varandra till sista droppen svett.
.
Sedan däckade jag i omklädningsrummet!!!!
.
.
Men jäklar vad kul vi hade haft!!!!!
.
Sedan hade vi vår obligatoriska bastudate jag och Anna. Efter det var vi pigga och fräscha!
.
Jag fick mersmak av Boxen och bokade in mig på torsdagens 75 minuterspass. Hade hoppats på sällskap av Mårten men han skulle visst göra konditionstestet sammtidigt. Så jag hade tur och fick med mig en annan kollega istället. Wooohooo! Så imorgon blir det box i 75 minuter.
.
Tittade i min almanacka och insåg. "åhh jag slutar ju tidigt på fredag, toppendag för ett eftermiddagspass på gymmet" Skrev in det men tittade sedan vidare...... :-O Ohhhh
.
Står uppskriven på Funktional Toning på lördag, dock som 14:e reserv så chanserna är inte sååå goda dock men jag kommer ju vara i gymmet om utifall att ;-) så kommer jag inte med får jag ju ändå träna lite, har jag tagit mig dit så går jag ju inte hem med ogjort arbete. Sedan hade jag bokat in Cirkelträning tillsammans med Anna på söndag..... hmm fredag får nog också bli en vilodag precis som idag. så det är bara att stryka gympasset igen ;-)
.
.
.
Lev väl och njut av er träning när ni har flytet uppe!!!
.
.
.

Kan ju inte begränsa mig!

Skulle ta ett pass på gymmet idag tänkte jag. Slutar ju tidigt och om jag skall få in mina tre pass i veckan så gäller det att hitta tillfällena. Sagt och gjort, mot gymmet efter jobbet. Det var många tillfällen jag fick övertala mig själv att det faktiskt var en bra idé. Jag var trött och ville eg bara hem och slänga mig i soffan med min nya bok.
.
Övertalade mig själv till att iallafall ta ett "klappa-lite-på-maskinerna" pass. Gå dit, springa lite för syns skull pålöpbandet, kanske kanske lyfta lite vikter men inte så tungt och inte så många repetitioner. Bara liksom kunna säga "Jo, jag har varit på gymmet idag"
.
Det blev ett slita som ett djur pass istället. När jag väl var där så hittade jag orken och viljan......
10 minuters uppvärmning på Crossen som jag hade tänkt blev snabbt 20 istället. När jag ansåg mig färdig att gå därifrån så går jag förbi lådorna med alla kuverten med folks registerkort.... Hmm när jag ändå är här kan jag ju faktiskt ta maskinerna också, tänkte jag. Maxade alla vikterna och la på mer vikt på en del maskiner. Körde tills jag inte orkade fler repetitioner......alltså inte bara de 12 som jag "alltid" har gjort.
Sedan avslutade jag med 1 km löpning i 5:50 tempo för att kolla knät  nu när jag var ordentligt uppvärmd. Gick hur bra som helst men klev av bandet för att inte utmana ödet. Jag kände att jag började bli lite trött och börja släppa efter i knät och höfterna.
.
Så nu kan helgen börja!!!!!!
.
.
.
.
.

Helt konditionslös är jag inte!

Då var första passet med Personlig Tränare avklarat. I onsdags kl 13.10 steg jag in på gymmet, faktiskt lite nervös. Vad skulle han ha tänkt ut till mig? Skulle min hjärna ge upp före musklerna? Jag fick börja med att värma upp i sakligt tempo.... först några minuter på löpbandet och sedan på crosstrainern. So far so good..... Det här gick ju bra.....
.
.
Sedan var det upp till bevis: Nu skulle mina muskler få veta att de levde, eller iallafall att de borde vakna till liv! Jag fick börja med att ställa mig mot väggen och kasa ner till sittande. 90 grader både i höften och i knäna. Armarna fick jag ha vart jag ville men inte på låren..... Där satt jag, kungligt! Andades djupt och fint och räknade spinningcyklarna för att ha något att distrahera hjärna med..... hur länge jag lyckades sitta kommer jag faktiskt inte ihåg :-O
.
Sedan när jag tagit mig upp från golvet där jag rasade ihop, blev det dax för plankan! Ujujuj!!! Mina stackars magmuskler fick sig en omgång. Lite drygt 2 minuter orkade jag hålla mig kvar innan jag ramlade i golvet.....
.
Men det var inte så lönt att resa mig så till stående för nu var det dax för armhävningar. Jag fick göra dem på knäna om jag ville. Om jag ville!!!! Skulle jag ha chans att göra iallafall en så var det knäna som gällde!!!
Christoffer satte sin hand mot golvet med tummen i vädret under min axel, sedan skulle min axel ner och nudda hans tumme. Annars var det inte en giltig armhävning. Hmmm vi hade lite olika åsikter om vad som nuddade och inte nuddade. Han fick det till 17 st..... men det var åtminstonde tre till....tyckte då jag ;-) Men vi kanske kommer överrens nästa gång ;-)
.
Efter att jag fått pusta ut en stund var det konditionen som skulle testas. Upp på roddmaskinen och sedan rodde jag så svetten skvätte. På 10 minuter lyckades jag ta mig 2143 meter...... hade det varit en vanlig roddbåt hade jag inte tagit mig många meter. Jag hade rott i cirklar, det brukar bli så när vi är ute med båten i sommarstugan.
.
Efter detta så fick jag gå några minuter på löpbandet. Inte utan att jag var lite darrig. Men jag lyckades ta mig tillbaka till receptionen och sedan pratade vi om mina resultat.
.
Jag har som rubriken antyder faktiskt kondis. Jag låg mellan 3 och 4 på en 5 gradig skala. Hejja mig!!! Ben och magmusklerna satt där de skulle och jobbade precis "normalt". Armmusklerna var det lite sämre ställt med dock :-O Så nu blir det hårdträning för armarna skulle jag gissa...... Målet är ju fortfarande att jag skall lyckas få igång knäna igen så jag kan springa. Och då kunna ta Malmömilen på under 1 timma. Sedan vill jag ju naturligtvis behålla eller bättra på styrkan, framförallt i armar men även övriga muskler.
.
Så nu blickar jag framåt och hoppas på bättre resultat nästa gång!!!!! Fast jag är ruggigt nöjd med de resultat jag fick!!!!!!! Men man kan alltid bli bättre;-). Jag har ju insett att jag alltid har jämfört mig med de i min bekantskapskrets som tränar. De är ju lite starkare, lite snabbare....... och då har jag känt mig i bottenskrapet. Jag är inte i bottenskrapet jag är i normalskrapet :-D Det är bara de andra som är jävligt mycket bättre men det kan jag ta. Bara inte jag är dålig ;-)
.
.
.
.

Egoboost!!!

Var på The Studio häromdagen. Det var kul. Sa jag ville ha galna bilder. Detta var det galnaste det blev. fotografen körde "sina"pooser och jag stoppade honom vid ett par tillfällen och tvärvägrade...... Det blev bara för sockersött eller tantigt.......
.
.
.
Lite rekvisita tog jag med också.... Fast för oss vanliga dödliga var där fotoförbud....
.
.
Blev övertalad att ta med lite träningskläder också..... Det är ju ett av mina jag ju ;-)
.
.
.
.
.
.
.
.
.

RSS 2.0