Njöt med alla sinnena

Vi har ju varit barnledig nu sedan söndag eftermiddag. Barnen är hos mormor och kommer hem imorgon. Saknar dem faktiskt lite med det är också skönt att få en liten paus att bara vara vuxna. Hur det nu skall gå när vi inte är det i vanliga fall ;-)
.
Vi åkte ner till stan igårkväll för att äta kvällsmat. Vi hamnade på Klostergatas Fisk. Deras Dagens meny var helt i vår smak. Vi hade eg tänkt något billigare men när vi läste menyn ute på gatan så fanns det ingen återvändå. Jag valde dessutom till dryckespaketet och fick 3 utvalda viner till.
.
Först fick vi in en liten apritretare, en gudomligt god fisksoppa med sockerärtor och tryffelolja i.
.
Till förrätt fick vi en ToastSkagen på smörstekt surdegsbröd.
.
Vinet till förrätten var ett Riseling som hette Willm och kom från Frankrike. Jag kan ingenting om viner men alla var jättegoda till.
Zingo valde bland ölsorterna.
Varmrätten var Halstrad fjällröding med kokt nypotatis, gröna sparris och citronhollandaise. Varje tugga riktigt smälte i munnen och jag försökte verkligen äta långsamt och njuta av varje tugga maximalt!!! Vinet till det var ett Chablis från Frankrike.
.
.
Vi valde att vänta lite på efterrätten och sippade i oss de sista vinslurkarna och ölslurkana och bara satt och njöt. Underbart!
.
Även efterrätten var en höjdare. Kall vitchokladmousse med myntamarinerade jordgubbar.
.
Vi njöt av varenda tugga och om plånboken tillåter så går vi gärna tillbaka fler gånger!
.
.
.
.
.

Semester!

Nu har vi varit i stugan två dagar. Slappar och gör i princip ingenting. Men nu börjar jag bli rastlös. Hade sett fram mot att kunna köra ett styrkepass varje  dag och få testa lite styrkeövninger. Det blev inte så. Efter att hostan försvunnit så jag kunde börja läka ordentligt så kom nästa bakslag. Jag har fått en infektion på ett ställe i såren. Efter mail och bildkontakt med kirurgen så har jag fått utskrivet penicillin. Infektionen verkar på väg bort men såret är ju öppet fortfarande så därför vågar jag inte träna.
.
.
Så då blir det till att sitta och titta på detta istället. Tyvärr har vi inte samma väder här just nu.... Denna bilden tog jag samma kväll som vi kom.  Tänk er den men med ett grått skimmer över sig och några droppar regn så är det mer likt sanningen. ;-)
.
Men att sitta om skriva om träning ger mig myror i brallan. Så nu har jag varit ute på ett mycket enkelt pass. Började med 3 km halvrask promenad med 2 hästskor i vardera näve. Det gav 1,4 kg extravikt i varje hand. Barnen släpade vi med också. Under vissa protester dock. Slapp bära på dem men en skrinda hade varit bra som extra träning att släpa efter sig. Vi var ett intressant gäng som kom genom skogen. Två träningsklädda. Den ena med en gigantisk vattenrygga, den andra med hästskor i händerna. De andra två i skitiga kläder och varsin nalle i handen.
.
.
Vi gick upp till vägen och en liten bit till och barnen sackade efter så de lämnade vi. De behöver gå lite och filosofera och prata med varandra utan oss vuxna i hälarna också.
.
Sedan blev det utfallssteg, framåt med rotation och sedan bakåt tillbaka. Ca 10 meter fick jag nog upp utanför huset. 3 varv blev det.
.
.
Efter det så blev det dips och armhävningar. 10*3 stycken. Först dips sedan snurra runt och lite armhävningar och sedan börja om igen.....
.
.
Efter det utmande jag PT-Zingo på plankan. Tyckte han mest gnällde bara, så han behövde jobba lite.
.
.
Okej, han vann, DENNA gången. Men till mitt försvar satt ju han bara och latade sig när jag gjorde mina andra övningar. Men han gnällde rätt bra undertiden. Jag vann, i minst gnäll iallafall. ;-)
.
Så summa summarum: Man kan få till ett bra pass trots brist på "riktiga" vikter och ett gym. Eller hela kroppar. Lite kände jag när jag gjorde dips... men en liten paus så gick det bra sedan.
.
Sedan blev det en tur till affären och efter det slocknade HELA familjen i vår 120-säng. Vi skulle bara lägga oss ner och störa Zingo en stund medan han låg och läste. Sedan snarkade vi ikapp allihop!
.
Så nu står det tacos på menyn.....
.

Firat födelsedag

Idag fyller maken år! Vi har firat honom med att han har fått göra vad han vill. Så vi har varit själva hemma nästan hela dagen. Han ville springa långpass! Så kl 7 smet han iväg och sedan hann jag tvätta, tömma diksmaskinen, ladda diskmaskinen och vika tvätt. När han kom hem kl 15 bar det av en snabb sväng till Nova för att inhandla ett par shorts till mig och sedan ner till Viggos för hamburgare. Ingen riktigt Zingofödelsedag utan hamburgare i någon form.
.
.
Sedan blev det fika på Espresso House efteråt och nu är det slapp hemma som gäller resten av kvällen!
.
.
.
.

Sommar, sommar, sommar!

Har aldrig varit någon större beundrare av sandstränder. De som låg brevid oss idag undrade varför man inte kan asfaltera alla sandstränder, jag undrar det också! Men sakta och säkert har Zingo fått över mig till sin sida. Jag klarar inga långa stunder och jag gnäller fortfarande över all sand man drar med hem MEN jag börjar faktiskt uppskatta stundena på stranden faktiskt!
.
En solstol hjälper till att få mig BORT från sanden, så den måste med. Även om vi så bara skall till stranden en kort stund!
.
Barnen har ärvt mitt ointresse för att ÅKA till stranden så vi får alltid ha en rejäl konflikt innan vi kommer iväg. Väl där får vi dra i dem när vi skall hem....
.
Men får jag bara ha med min egna lilla badpojke så åker jag till vilken strand som helst. HAN ÄR MIN, BARA MIN!!!!!! <3
.
.
.
.
.

Kurerar mig!

Planen hade varit att jag skulle ta det lugnt och kurera mig i lugn takt. Det skulle var en planerad sjukskrivning efter ett kirurgiskt ingrepp. Det har blivit sjukstuga! Jag har åkt på en förkylning och hostar mig igenom nätterna! Vilket betyder att jag ju inte får sova ordentligt. Taskig sömn sovandes på rygg hade jag räknat med men inte så här illa.
.
Längtar bara efter att få dra igång träning igen men med luftrör som protesterar bara jag plockar upp lite tvätt på golvet så kan jag glömma alla stärkande promenader jag hade tänkt ta. Nu är det soffläge som gäller. Var förbi på vårdcentralen idag och förklarade mitt läge så nu har jag iallfall fått ut hostmedicin som jag kan ta. hoppas det är en stark variant så jag klubbas inatt för nu är detta inte kul längre.....
.
.
.
.

RSS 2.0