Euforisk! Lycklig! FRISK!!!!!!

Tänk att en vanlig förkylning kan däcka mitt humör så totalt. Jag har varit seg och hängig hela terminen för något som inte riktigt brytit ut ordentligt. Men nu har jag gått igenom halsont och allt vad det innebär och faktiskt kommit ut på andra sidan :-D Sedan att solen skiner gör ju att man inte kan låta bli att ta några vårskutt. Igår plockade jag dessutom fram min vårkappa. Lyckan är total!!!
.
Denna veckan har jag kommit igång med träningen igen efter halsondet. Igår var en helt euforisk dag. Jag började med Funktional Toning på morgonen. Det passet kan jag inte vara utan! Att jag låg och kände efter när klockan ringde om jag nog inte var liiite sjuk och att jag nog "borde" ligga kvar i sängen hade glömts kl10:15 när Patricia drar igång. Det går liksom inte att maska och ha tråkigt på de passen!
.
Sedan var det kalas i Torna Hällestad med Karlskronafamiljen. Mysigt!
.
Sedan var det gymmet igen ;-) Denna gången till Högevall! har inte varit där sedan barnen var små. Höll knappt på att hitta in. Jag kom körande i godan ro där jag brukade parkera men där var ju byggen överallt och jag parkerade i ett helt nytt parkeringshus..... Men hur skulle jag nu gå för att komma in? Fick gå runt hela huset och lyckades efter några vändor faktiskt hitta in. Men hade jag kommit rätt? Det såg ju inte ut som på "den gamla tiden" ;-) Alltså för typ två månader sedan *host host* när jag var där........eller var det så länge som 10 år sedan :-O
.
Men väl inne på gymmet blev man ordentligt mottagen. Välkomstdrink....
.
.
....och rosa godis!!!
.
.
.
Vi minglade runt en stund jag och Anna sedan klev vi in i salen för ett pass ZUMBA....
.
Det var svettigt och i mitt fall mycket fladdrigt. Jag älskar det men ser mest ut som en spratelgubbe. Den flesta dansformer har jag hyfsad koll på men just latin är inte min starka sida eftersom jag känner mig mycket stel :-O Men svett blev jag, roligt hade jag... och det var ju det som var meningen.
.
Sedan har de en personal där som är mycket måna om sina deltagare. Vi fick ett extra pass med dans av Sofia. Att vi tjatade och nääästan stod på knä behöver jag ju kanske inte berätta ;-)
.
(Bild lånad från Actic)
.
(Bild lånad från Actic)
.
Efter ett svettigt lyckligt danspass var det dags att prova på arombastu. Men först blev vi faktiskt bjudna på lite mat. Helt underbart ordnat hela kvällen!!!
.
.
.
Vi hoppade i bikinin för det skulle vara manlig personal i bastun :-P
.
Han hällde på vatten med lavendelolja på stenarna och viftade med en handduk så doften spred sig. Sedan fläktade han oss en och en med handuken och det kom riktigt varma "puffar". Det var faktiskt riktigt avslappnande och en perfekt avslutning på en träningsdag!
.
.
.
.

Tränat hemma!

Jag och Måns var uppe på Nova en säng tidigare idag. Vi cyklade dit och hem. Råkade svänga lite fel på ett ställe på vägen hem och kom på fel sida järnvägen så det blev 1,2 km ektra på väg hem.... Men det är bra träning.
.
Jag inhandlade en yogamatta på rean så den skulle ju testas ikväll. Så med magen full av pasta, varför lär jag mig aldrig: "Träna inte med magen full med mat", så satte jag igång i hallen.
.
.
Jag satte klockan på 30 minuter och sedan körde jag loss på alla rygg och magövningar jag kunde komma på.....
.
.
Ah Det klassiska rygglyftet. Det varierades med lite vridningar och annat.
.
.
Höftlyft, med eller utan ben i vädret ;-)
.
.
Och vilket magövningspass vore komplett utan plankan? Vad som hänt med min frisyr det har jag ingen aning om dock........ Tror Zingo lyckades knäppa bilden precis när jag tittade upp. Därav yvigheten......
.
.
.
När mina 30 minuter gott och jag var ruskigt svettig och nöjd med mig själv så kom jag på: Jag har ju träningsgummiband ju ;-) En gammal "Ta med en vän gåva" från ViktVäktarna. Den låg oöppnad i köksskåpet. Den skulle såklart testas den med ju.
.
.
Så det blev ytterliggare 10 minuter. Så summa sumarum: Det var rätt ostrukturerat men det betyder att det kan bli bättre till nästa gång. Men det gick helt klart att träna hemma också. Jag lär nog inte få ihop så många hemma pass skulle jag gissa för det är roligare att träna tillsammans på ett gym. Men till sommaren i stugan eller var vi nu befinner oss, ett helt klart fullvärdigt allternativ. Men då lite mer strukturerat förstås.
.

Nu gäller det!

Idag vaknade jag och hade inte ont i halsen... Wooohoooo!!! Men näsan var täppt dock men det går att åtgärda med lite Nezeril. Så nu är jag Back On Track!
.
Hade sagt till jobbet i onsdags att jag nog trots allt var hemma resten av veckan, det kändes som det då. Det gjorde det dessutom enklare för dem att planera verksamheten med vikarier och annat. Men idag ringde jag och sa att jag jobbar på fredag. Hoppas det är ett klokt beslut?
.
Så eftersom jag faktiskt skall jobba imorgon så räknar jag mig som frisk alltså blir det ett besök på gymmet i kväll. Undrar om jag kommer ihåg hur jag tar mig dit?
.
Men för att inte utmana ödet allt för mycket så avbokade jag spinningpasset och går bara på Core passet som ju är 30 minuters träning. Låter lagom, eller?
.
.
.

En eeeeeeevighet........

*skrålar i bästa Carolastil*
.
Har ännu inte varit sjuk en hel vecka, så jag skall kanske inte klaga, men det känns som en månad. Detta är segt som sirap. Började ju i onsdags kväll. Sedan har jag inte varit piffig alls. Måns klagade på ont i magen så Zingo skulle vara hemma från jobbet i måndags men när jag kom till jobbet så hann jag inte in på avd, innan alla jag mötte tittade på mig och sa "Linda, du ser i nte pigg ut" Jag som ändå försökt kamoflera med lite smink . Hehe. Så jag gick hem igen. Kände mig inte jätteelak eftersom halva barnguppen också var sjuka. Så då behövde inte Zingo vara hemma och vabba. De är ju så stora att man mer behöver vara hemma för att se till att de tar sig lite mat vid rätt tidpunkt, typ. Och den uppgiften klarar man liggade i soffan.....
.
Har mått sisådär igår och idag..... Inte jättesjuk men inte helt 100%. Suttit still och tyckt "varför är jag hemma" reser mig upp för att fixa något och inser "ahha därför" och däckar igen i soffan.... Dessutom är min ena halsmandel dubbelt så stor som den andra om jag känner utifrån. Det har jag inte varit med om innan......
.
Måns har haft ont i magen säger han och Linus börjar så smått klaga på halsont. Vi tog en lugnt promenad bort till Willys i fm. Honungen och tepåsarna var ju slut. Det är ett måste att ha hemma när man är sjuk ju. Jag trodde faktiskt att jag skulle kunna jobba imorgon men efter den promenaden som kom tungheten i huvudet tillbaka och torr-raspet i halsen...
.
Fan, nu är jag trött på detta när skall jag kunna träna då? Va, jag bara undrar!!!! MORR!!!! Har väntat in i det sista med att avboka bokade pass. Jag kanske mirakulöst blir skitpigg ju ;-) Jo, visst tjena. När har det hänt någonsin typ. Så Coren ikväll är nu avbokad. Min PTtimme på onsdag är ombokad men torsdagens pass håller jag liiite på till.... Men förnuftet kommer nog avboka den imorgon. :-(
.
.
.
.

Sjuker

Gillar inte att vara sjuk. Känner mig febrig och har ont i halsen. Morr! Ställde ju in onsdagens Funktional toning och det var nog bra. Vaknade nämligen hela natten varje gång jag behövde svälja. :-O Så jag var inte fröken Pigg på morgonon. Har känt mig hyfsad under eftermiddagen nu. Men som vanligt så däckar jag ihop framåt kvällen. Likadant varenda gång jag är sjuk oavsett vad det är för sjuka. Skumt!
.
.
.
.

Massage

Hade inbokad massage idag. Bad Jenny ta benen rejält och tro mig det gjorde hon... inte ;-) Jag tyckte det kändes som det men hon sa hon knappt rörde mig men jag kved.
.
Har fått en ny intressant infallsvinkel när det gäller mitt knä. Har ju alltid trott att det var lparknä och strechat musklerna som om det vore det. D.v.s strechat lårmusklerna. Visst var den spännd och mycket knutor i den MEN när hon lägger handen på yttersidan av min vad och drar lite lätt så känns det som knivar... Aow!
.
Så hon försöker massera så gott det går och hittar massor av knutor och ömma punkter. Hon tittar på sitt muskelschema, trycker, klämmer studerar sitt schema  igen och hummar...... Kom fram till att den muskeln man har löparknäproblem av fäster typ nästsintill precis brevid den muskeln som jag ju uppenbarligen har skitont i :-O Kan det helt enkelt vara så att jag har en liten inlamation i min vadmuskel?
.
Blev ordinerad att inte träna ikväll, så det passet har jag bokat av. Sedan testar jag Voltarengel morgon och kväll ett tag. Sedan rekommenderade hon även att gå och prova ut inlägg eller köpa nya skor.
.
Hmmm var det någon som sa handla???
.
Så nu skall vi se om det kan vara lösningen på mitt knäproblem? Jag hade ju PT timme i onsdags förra veckan och han var lite fundersam på mitt knä när jag beskrev symptomen. Inte så ont när jag springer och sedan kom och gick det i ett par dagar efteråt...... löparknä brukar ju vara ont när man springer, inte ont när det är stilla.....
.
.
.

Är i himmelriket!!!

Men jag lär nog inte befinna mig där imorgon. Dagen idag har gått i träningens tecken. Jag kom med på passet Funktional toning. Varit 2:e reserv under hela veckan men två vänliga själar hade uppenbarligen fått förhinder så jag kunde komma med. Jag var rejält utvilad idag eftersom jag slocknaade som värsta pensionären redan kl 21 igårkväll. Det behövdes idag kan jag säga. Patricia kör hårt med oss. Men kul är det........ :-D Jag kom på mig själv med att vara riktigt upprymd och såg verkligen fram mot vad dagen skulle erbjuda.
.
Efter de slitiga härliga 75 minutrarna så åkte jag via Willys och handlade en räksallad och ett kesomellanmål. Lunchen och diverse skvaller och skitsnack intogs hos Anna och sedan begav vi oss tillbaka till gymmet. Träningsväska och liknande hade jag låst in i skåpet medan vi var iväg. Att komma tillbaka iklädd träningskläder och ombytet redan på plast gjorde att känslan av ha flyttat dit gjorde sig påmind ;-)  En inte helt oangenäm känsla dock :-D
.
Sedan var det dax för ett pass Modern dans. Det var ett pass helt i min smak. Att få åla runt på golvet och ta ut rörelserna riktigt ordentligt.... Anna var inte riktigt på hemmaplan ;-) Hon gav upp efter ett tag men jag fick henne till att hämta telefonen och filma mig..... Kommer jag på hur jag skall få in film i bloggen så kommer bildbeviset sedan!!! Vi fick göra en koreografi med lite Zomieinspirerat tema. Det var kul att få prova på en danssort som inte är så strikt i sina "regler" utan man fick ta ut rörelserna och ha ett mer flow.
.
Jag hoppas det kommer fler sådana pass.
.
Handlade hem saker till semlor, så jag mutade familjen med varsin semla när jag kom hem. Jag hade ju trots allt varit borta hela dagen :-O
.
.
.
.

Träning is da shit!!!

Mår helt klart bra av träning. Var iväg igår och körde 1 timme och 20 minuter.  Först roddmaskinen och sedan Core30 och Mage-Rumpa-lår30 pass. Var pigg och käck resten av kvällen. Endorfinerna rusade runt i kroppen. En timme eller möjligtvis två..... ;-) Sedan var det slut på det roligt. I morse kände jag mig trött och hängig och trodde att idag blir jag sjuk. Den känslan har jag ju haft ett par mornar på raken nu. Men jag tog mig till gymmet för min 3:e PTtimme.
.
Jag "fick" en genomkörare som hette duga....alla övningar gjordes i minst tre omgångar. Hade jag varit själv hade jag på sin höjd gjort en omgång och tyckt "Fan vad jag är duktigt nu då"......... Frågade matt vid sista omgången utfallsteg om han någongång fått en hantel i huvudet av en arg och sliten "elev"? Han svarade inte på det :-D Räknade ut att jag nog slutade någonstans på runt 130 "böja på knäna och upp igen" alltså runt en sisådär 60-70 per ben. :-O Och jag som redan hade träningsvärk i låren INNAN vi började. Kommer inte komma ur sängen imorgon. Men det är kul att få testa gränser för vad man klarar av.
.
Det gjorde ju dessutom inte saken bättre att jag har letat upp min cykel i garaget och cyklade till jobbet idag för första gången i år. Är ju en riktigt frusekylling så det skall helst vara varmt och riktigt gott om tid när jag cyklar till jobbet, men gamla vanor är till för att brytas.....
.
Efter en jäkla massa omgångar utfallsteg var det dags för mage och rumpa...  :-O Fick ligga på mage på en bänk och ha benen hängade utanför. Sedan lyfte jag upp benen och sänkte sakta ner.... runt en 15-17 gånger. Sedan var det vändning på fläsket och liggandes på rygg och så likadant igen. Också en sisådär 15-17 gånger.... Detta gjordes i tre omgångar... Som sagt jag hade varit stolt över mig själv vid en omgång om jag inte hade haft någon som talade om att jag skulle göra fler ;-) Nu var jag ruskigt stolt!!!!
.
- Mot bollen, skuldrorna i bollen och upp med höften, ett ben i luften - STÅ STILL!!!!!
.
Första omgången var det väldigt vingligt och jag fick ta ner foten många gånger för att hitta balansen. Men det verkar som att har jag fått testa på övningen en gång så får jag kläm på vilka muskler jag skall använda och hur den skall kännas för andra omgången gick det ändå relativt hyfsat.....
.
Sedan var det dax för pulshöjande. Ta alla vikterna i ställningen 10,9,8,7,6kg o.s.v, förflytta dem till andra sidan en i taget och sedan städar du upp efter dig, en i taget, undan skall det gå!...... Phu!!!!! Lyckades med konststycket att tjonga 10kg vikten i knät när jag böjde mig ner. Har ett snyggt litet blåmärke med en röd prick mitt i, mitt på knäskålen. Nåja, det skall synas att man tränat ;-)
.
Sista sucken var att göra djupa knäböjar och höga kicksparkar. 20 knäböjar och 20 kickar.........efter det 10 höga hopp men knäböjar mellan. De sista två tog jag på vilja för låren var redan inne i omklädningsrummet. De gav upp!!!!
.
.
.

När motivationen tryter.....

Just nu är jag nere i en svacka. motivationen tryter. Jag har inte tränat sedan i lördags.... Det var ett mycket segt, (från min sida sett alltså. Patricia var sitt vanliga glada inspirerande jag) Funktional pass...... Skall iväg ikväll dock och hoppas få upp lite livsgnista ;-) Jag känner mig inte sjuk men har inte ork och inspiration till någonting.
.
När jag blir på det humöret så äter jag och struntar fullständigt i vad jag stoppar i munnen. det ger ju sina utslag på vågen och det resulterar i att jag stoppar i mig ännu mer.....
.
Ge mig inspiration!!!!!!!!!
.
.
.
.

RSS 2.0