En liten rapport!

So far so good skulle man kunna säga. Efter två dagar på nya dieten så fungerade magen klanderfritt!!!! Nu är jag inne på dag 14 och allt fungerar fortfarande. Jag vill inte gå in på några detaljer (Kort kan man säga att tidigare var det "input" men inget "output") men magen fungerar nu finfint med vissa små små problem. Varför dessa "problem" vet jag inte men jag har inte fuskat alls när det gäller vete och endast en gång när det gällder socker. Stress kanske?
.
Sockerfusket var omedvetet nääästan. Hade hittat Sempers Havrekex och köpte dem till en ost och vinkväll. När vi väl skall sätta oss och börja frossa på ost, kex och framförallt vinet ;-) så läste jag noggrannare på paketet och insåg att de innehåller socker. Jag vet inte hur hårt jag skall dra det och jag måste ju börja experimentera på att ta tillbaka vissa produkter för att se om problemen återkommer...
.
Jag har lärt mig att sockret förstör slemhinnorna i tarmen och då blir man lättare mottaglig för andra saker som man kan vara lite överkänslig mot. Så om jag skall vara slavisk med att utesluta något så lutar det ju då åt sockret.
.
Familjen har dock råkat ut för lite missöden när det gäller min diet. Zingo fick i uppdrag att köpa Findus Middagsköttbullar men kommer hem med Garants småköttbullar. Dessa inehåller socker. Så då var det en mycket hungrig och sur fru som fanns i köket. Jag är inte nådig att tas med när jag blir hungrig ;-) För min del fick det den kvällen bli ett kokt ägg och en burk blandade bönor istället för köttbullar till min pasta (Glutenfri förstås) Jag lutade åt att plocka fram den rasande frun och låta karlsloken åka och handla nya men jag var föööör hungrig för det och behövde mat NU!!!!
.
.
.

Dax för nya experiment

mms_img38343 (MMS)

Hittade detta i hyllorna på Coop. Det skall blandas med vispade ägg och så blir det frukostfrallor. Det står ett allternativt recept också, med kardemumma och sötningsmedel..... Imorgon blir det semlor med mandelsmör istället för mandelmassa. Här skall frossas!!!!!!!!


Min variant av chokladbollar

Vi var på Entré igår. där fikade vi på Redfellas Jucebar. De var återförsäljare av rawcookies. Jag köpte mig en chokladboll och en energibar med maca. Mycket goda bägge två. Chokladbollen var väldigt chokladig och lite kolaseg i konsistensen. Trots avsaknaden av tillsatt socker var den väldigt söt. Googlade upp recept på raw chokladbollar....

.
Chokladbollar
4 dl cashewnötter
2 dl valnötter
20-30 färska dadlar
2-4 msk rå choklad
Mixa nötterna i en mixer riktigt fint. Lägg i dadlarna och mixa till en jämn smet. Forma bollar och rulla den i kokos. Kyl!
.
.
.
Jag hittade inga färska dadlar utan jag använde torkade. Lät dem ligga i lite svag apelsinjuice en stund innan jag la i dem i smeten. Fick även fylla på med lite apelsinjuice för att få en formbar smet. Jag hade inte hittat rå choklad heller. Konstigt att inte ICA har sådana livsviktiga ingredienser ;-) Men jag använde vanlig ekologisk kakao. Mina hade synliga nötbitar i sig men mycket goda och mycket lika vanliga chokladbollar i konsistensen.
.

Min vikt och matresa har bara börjat

Eller tja viktresan kan väl anses avslutad ;-) Hoppas jag!
.
.
.
Jag skrev in mig på Viktväktarna -97 gick nästan i mål och blev gravid. Måns kom -99 och så även 15 kg. Hejsan hoppsan! Så det var bara att börja om igen. VV tänket hade jag ju - Magra produkter och light var det som gällde då. Jag lyckades gå ner i vikt igen och gick i mål och jämnviktade mig. Vi gifte oss hösten -00 och då var vi bägge på målvikt.
.
.
Där stannade jag. Tänket var ju fortfarande lightprodukter och magra alternativ, sötningsmedlen och liknande var vi storkonsumenter av. Men vi höll oss på jämnvikt. Träning och annat måbra tänk var det inte mycket av. Visst tränade jag men det var mer att jag behövde tvinga iväg mig för att komma upp i tre gymtillfällen i veckan. Linus gjorde sedan sin entre -02. I vanlig ordning så även i runda slängar 13 kg. Det är bara att konstatera att jag lägger på mig mycket när jag är gravid. Denna graviditeten hade jag ju ändå VV tänket i ryggraden och försökte undvika godis och kakor, men när byxorna ändå inte skall passa så har jag tydligen inte den spärren att säga nej till onyttigheter. Foglossning fick jag dessutom denna omgången och var sjukskriven stora delar av graviditeten.
.
Jag pendlade oehört i vikt åren efter Linus födelse. Var nästan nere i målvikt när jag började jobba och pendlade sedan upp igen men hela tiden skyllde jag på att det var graviditeten som gjort mig stor..... Efter ett par år så verkade jag ha fastnat på 6 kg "för mycket" här började då istället mitt träningstänk. Jag började träna för att jag faktiskt tyckte det var roligt. Jag började löpträna och efter ett tag kostade jag på mig en PT också. Jag började fundera i banor ang vad jag stoppar i mig. Efter att ha lusläst massor av bloggar och träningstidningar så insåg jag att jag måste lära om. Gör om gör rätt - helt enkelt! Jag ändrade lite på min kost och lyckades på så vis med hjälp av träninga och lite ändrad kost gå ner till målvikt igen. Hösten -09. Alla ändringarna rymdes dock fortfarande inom VVtänket och jag räknade mina points.
.
Vi försökte bägge två att välja naturliga produkter och ta bort så mycket light som möjligt. Allt med VV tänket i ryggen. Nu har jag alltså påbörjat en ny matresa. Jag är på målvikt och vill äta för att kroppen skall må bra och kunna prestera. Inte bara äta och träna för att bli smal.
.
Jag har även pratat med många, inkl min egen mamma, om att jag måste göra något åt min mage som inte fungerar. Jag har nu, är inne på femte dagen, börjat utesluta vete och socker. Det är inte lätt men det har hjälpt mig att få upp ögonen för alternativ, för mig då alltså, mat och ett annat nyttigare och hälsosammare mattänk. Så nu måste jag läras om och utmanas. Plötsligt är matlagning kul igen!!!!
.
.
Så här ser det alltså ut på vår köksbänk fr.o.m igår. Nu skall det få plats i skåpen :-D
.
.
.
.

RSS 2.0