Lite lullig var dáSitter här och dricker vin. Vi är barnlediga och var gör vi jo: Jag tar ett glas vin och maken en öl och sedan........surfar vi på nätet!!!!!!!!!


Jag var på VV idag och det gick bra.  I princip plus minus noll trots semester,  vilket jag hade ställt mig in på så det var bra.  En tur på stan och ätandes av mumsig shushi hann vi med också och jag tog jag faktiskt en tur på gymmet innan jag susade iväg till VV. Det var både bra och dåligt. Konstaterade att suschi till lunch ch sedan ett hårt träningspass och mycket sen kvällsmat var ingen höjdare. Var tvungen att svälja en muslibar på VV för att inte ramla i golvet ;-)

Nu är vi barnlediga. Måns är på scoutläger och Linus hos mormor så vi har lagat mumsig ravioli och drukigt vin..... och ja sedan blir det surfande på nätet. Hittade en rolig sida som är lätt beroendeframkallande

Beroendeframkallande sida     Superkul. Framkallar en del garv och en del "Å fan det där känner jag igen"..

Tredje semsesterveckan nästan avklarad


Vi har haft ett besök på IKEA. Nu skall vi (jag) göra om i vardagsrummet. Det skall bli grönt och oranget istället för brunt och oranget. Linus har haft camping på vardagsrumsgolvet.


Han sov där första natten sedan sov Måns där andra natten. Vilka påhitt de får ibland. Det är tur jag har semester, då orkar jag med sådana påhitt och tycker de är rätt roliga!!!
.

Missen fortfarande borta.

Han fattas oss. Snälla kom hem!!!!!!.

2:a semesterveckan avklarad.


Denna veckan har inte varit riktigt lika händelserik dock. Men igår storstädade jag hela huset. Inte den där städningen som syns direkt. Jag koncentrerade mig på sådant man inte brukar göra på en vanlig veckostädning, så som tvättat alla kuddar, piskat bäddmadrasser och soffkuddar, torkat dörrar och dörrfoder, torkat väggar och gardinstänger. Känns riktigt skönt att ha det gjort.

Annaras har det mest varit slappa hemma som gällt. Var faktiskt iväg till en kompis och scrappade lite. Thailandsalbumet dock. Turkiet kommer inte att bli scrappat utan där blir det en fotobok istället.

Vad har ni för planer för nästa vecka då?
.

Katten på semester?


Nu har Haze varit borta sedan tisdags kväll. Han fattas oss. Hoppas han kommer tillbaka snart och inte är inlåst i någons förråd!!
.

Dag 7 Sista dagenZingo började med en springrunda till Icmeler och sedan hade vi en jätteövertalning till Linus om att gå och bada i havet. Det tycker han inte om. Det gick rätt bra faktiskt tog bara 30 minuter eller något oh han gick faktiskt själv till stranden. I Thailand bar vi honom skrikande, han tystnade när fötterna landade i sanden, sedan ville han inte tilbaka.........

Som sagt denna gången gick det bättre. När vi förklarade för honom att den tiden det tar för honom att skrika, gapa och protestera tar längre tid än vad det tar att gå ner till havet, bada och gå tillbaka igen....så tystnade han faktiskt. Då märks det att han blivit äldre.

Vi var på stranden hela fm och jag brände mig bara liiiite (dagens underdrift) på axlarna. Måns grävde en stor grop med hjälp av en sten. Stenen fick följa med hem till sverige igen "som ett minne av min grop" som Måns sa!!
Lunch på rummet. Varmt nybakat bröd med nutella. Slurp!!!!!

Sedan blötte vi ner oss igen. Denna gången i poolen. Eftermidagen spenderades således vid poolen och jag bättrade på rödfärgen något. För det är ju aldrig förränn på kvällen som jag märker att jag varit för länge i solen.

Vi valde att packa innan vi gick ut för att äta sista kvällen. Det behövdes nästan hjälp av en kofot. Vi vek t.o.m ihop smutstvätten för att det skulle ta så lite plats som möjligt. Jeansen vi köpte och alla mina tröjor tog plats!!!!!!

Kvällen var vi och promenerade runt ner i marinan och köpte munkar och annat gott.

Kvällsmaten åt vi på Panoramic Bar. En liten liten restaurang som låg på terassen på ett av husen inne i gamla stan. Det var en smal trappa på max 40 cm bredd som ledde upp de två våningar som det var upp till terassen. Eftersom hela gamla stan sedan ligger på en kulle så var det en underbar utsikt däruppifrån. Det var en upplevelse. Inte så mycket matmässigt utan för detta var första gången vi stött på restaurangpersonal som inte var så bra på engelska. Vi visste inte riktigt vad vi hade beställt men det blev rätt tillslut. Yrt var det men intressant.
Vi tog vägen genom Tansas (Typ ICA Maxi) och handlade resefrukost och rolig pasta att ta med hem till Linus. Sedan stöp vi i säng..

Dag 6 - Zingos födelsedagIdag skulle vi på Jeepsafari. Vi hade fått reda på att barnen kunde ha med sig sina vattenpistoler och skjuta lite på de andra jeeparna. Vi trodde det var ett försäljningstrick. Men det var det inte. Vi fick alla varsin påse att lägga våra väskor i sedan var kriget i full gång. Det hela började med att alla chauförer hivade en hink vatten över alla i sin bil. Sedan kastades det vatten mellan jeeparna under hela dagen.
Bilarna körde om varandra hela tiden så man kunde kasta vatten på varandra. Vi körde på grusiga vägar inne i skogen på berget. Mina vita kläder var helt leriga av damm och allt vatten. Alla såg ut som om de badat med kläderna på.

Två gånger stannade vi under fm för att fylla på alla hinkar med vatten. Vårt gäng var fyra jeepar men det var minst 20-25 vid varje stopp.

Efter två timmar så lämnades vattenpistolerna tillbaka. Vi hade hyrt en efersom vi glömt ta med vår. Det gjorde ju inte att vattenkriget slutade dock. Jag bytte om till baddräkt och sarong vid första fikastoppet.

Vi gjorde ett par stopp under vägen.

Jesus Beach: En vik där det gick en långrund remsa genom viken så man kunde gå över till andra sidan. Vi skåningar var inte så imopnerade ;-)Vattenfall: Ett vackert vattenfall inne i skogenLunch på en vägkrog. Lunchen ingick men all dricka under dagen fick vi betala för.

Honungsodlare: Där vi fick provsmaka olika smaksatta honungar.

Nu börjar jag komma så långt i min blogguppdatering att alla bilderna inte är färdigredigerad ännu........ ;-)


Hemma var det duschen som gällde. Tur jag köpt mig en "Turkiskt bad" skrubbvante. Vi hade tops med oss och det var ingen vacker syn att rensa ur öronen. De var fulla med damm.
Mina "vita" kläder.Födelsedagsmiddag intogs på Treeana nere vid stranden. Supergod pasta och utomordentlig service. Vi råkade missa att Linus ville ha Cola istället för Sprite, som han ju drukigt hela semestern ;- De bytte utan protester trots att vi inte änns bett dem. De bara såg att han blev ledsen och undrade vad som var fel och vi förklaradea att vi missförstått honom.

Efterrätten valde vi att ta på grannrestaurangen till hotellet eftersom vi sett att de hade trådlöst internet men vi hade inte kommit åt det (via Måns PSP). Vi hade kunnat hoppa över det besöket. Läbbig glass och alldeles för starka drinkar för att de skulle vara goda. Internetet kom vi åt utan problem så problemet på hotellrummet hade bara varit avståndet.


.

Dag 5Zingo började med en springtur idag med. Han skulle bege sig upp på bergstoppen hade han tänkt. Tittat ut hemma på Goggel Map och allt. Han kom ca 1 km på den lilla vägen sedan möttes han av......
Så det var bara snällt att vända. Han sprang lite andra småvägar och sedan runt hela Marmaris istället.
Vi andra spenderade hela fm vid poolen. Jag satt och skrev dagbok och barnen badade. De har nu börjat ta sig lite fler friheter och jag har börjat få säga till på skarpen. Åt sådana dumheter som att klättra upp för rutschkanan på fel håll och liknande. Känns precis som på jobbet. ;-)

En stund på rummet med Baklava till fm fikat. Vi hade hittat ett jättmysigt konditori igår. Måns blev alldelles salig och tyckte att de var jättegoda. Vi hade köpt lite olika sorter. Favorit kakorna var små friterade "degklumpar" som sedan dränkts i honung.

Vi flåsade vidare i värmen.  Satt på balkongen och bara pratade och barnen lekte inne i rummet. Riktigt mysigt. Sedan blev det lunch på balkongen. Pasta!!!!!  Så fantasifullt. Men det var gott, som oväxling till all den pommes frites som serveras till allting härnere.

Sedan blev det en tur till torsdagsmarknaden som låg på granntomten. Där var det full kommers men inte så mycket billigare än inne i stan.Barnen tröttnade fort och vi gick tillbaka till rummet. Sedan lämnade vi faktiskt barnen en liten stund och gick själva tillbaka. Det var ju bara 20 meter bort från hotellet. De hade dessutom 160 nya pokemon kort att roa sig med. Vi shoppade loss. Eller förlåt JAG shoppade loss. Superbilligt var det ju inte men jag köpte mycket tröjor eftersom jag ändå funderat på att byta ut många av dem jag har just nu. Hittade dessutom ett linne som var som en body (Knäps i grenen) har letat efter det i sverige men inte hittat. Köpte två. Perfekt att ha under tunna uringade blusar.

Barnen hade knappt märk att vi var borta. De hade min mobil och vi hade Zingos om det skulle ha varit något.

Kvällsmaten blev nere på standpromenaden. Ett ställe som, enligt dem själva ;-), var kända för sina fina stekar. Gott var det iallafall.

Barnen slocknade i våra sängar eftersom det är svalast i det rummet. Vi sitter som vanligt med öl och te på balkongen och har intressanta diskussioner till ljudet av inte mindre än 3 olika låtar samt den turkiska trafiken. Där man tutar för allt..

Dag 4
Detta blev en dag i stan och shoppingens tecken. Vi började med en tur upp till borgen och gamla stan. Jag fotograferad en hel del och familjen börjar bli lite trötta på mitt fotograferande. Lunchen idag blev lite billigare. Vi letade oss in på lite bakgator och hittade ett mysigt lokalt ställe. Däremot blev inte promenaden hem särskillt billig. Hittade en jeans butik och köpte med oss 5 par jeans hem.... 3 till mig  och 2 till Zingo. Lite häftigare med massor av detaljer som jag gillar. Barne var jätteduktiga på att vänta. De hade ju 60 nya pokemonkort att roa sig med :-DEftermiddagen spenderades i poolen på hotellet. Minst en gång om dagen har vi varit där hela semestern. Efter poolen gick Zingo och Måns direkt till havet och badade. Linus och jag promenerade längs med strandpromenaden. Linus ville in och kolla i alla affärer. T.o.m skoaffärerna :-D Vi hämtade även upp alla våra jeans som vi fått uppsydda.

När vi hämtat Måns och Zingo så åt vi på en restaurang som låg nära vårt hotell. Vi kom nog lite tidigare än alla andra så vi hade full service. Personalen verkade faktiskt uppriktigt intresserade av oss och vi pratade en del - om Turkiet och Sverige..

Dag 3Zingo började med en springtur till Icmeler. Sedan väckte han resten av familjen. Badklader och solkräm på för dagen skulle tillbringas på Atlantis Water Park. Vi blev upphämtade kl 10 och sedan badades det och åts glass ända till 15.30 då vi matta och trötta åt en mycket försenad lunch på restaurangen brevid.

D80´n fick stanna hemma. Ville inte blöta ner den ;-) Den lilla kameran har dragit sin sista suck och alla bilder tagna på Atlantis är lila eller randiga. Skumt.

De hade en bana som kallades Twister. Man susade ner för ett rör som hade 45% lutning och sedan in i en jättestor gryta. Virvlade runt ett par varv och ploppades ut i ett hål i mitten. Fullständigt livsfarlig!!! Måns åkte två gånger sedan var det bra även för honom ;-)  Linus var lite besviken för han var för ung. Phu, tur det!!!!! I övrigt klarade de sig bra själva. Vi satt i våra solstolar sista timmen och hade full koll på alla rutschkanors utlopp. De skulle komma till oss och säga till vilken de skulle åka nästa gång. Det stod dessutom en badvakt uppe och en nere vid VARJE kana.
Barnen ville spela minigolf. Vi var alldeles matta så de fick varsin klubba och boll. Vi sparade våra pengar och stod i skuggan. De hade jättekul och gick runt och slog bollar hej villt. Inte så mycket regler och siktande. Vi var själva på de 18!!!!!! hålen kan jag tillägga ;-)
Vägen hem var inte rolig. Alla var jättertrötta och barnen tjurade. Men vi kom hem och efter att jag tagit en "snabb" tur till affären (som blev affärerna och varade två timmar) så åt vi turkiska meze på balkongen. Meze är att man får en tallrik med blandade röror och ett bröd att doppa. Jag hade varit inom stormarknaden och köpt hem lite..

Dag 2Började dagen med en promenad ner till strandpromenade. Marmaris var mycket större och modernare än jag trott. Vi köpte varsin glass som vi fick äta i recerfart eftersom den tinade så snabbt.  Alla hade en inkastare i dörröppningen. Klädaffärer, soveniraffärer, utflyktsbokare, och restauranger. Vi pratade med två utflyktsresebyråer och bokade tillslut två utflykter. Vattenland och jeepsafari.

Lunch åt vi på balkongen. Turkiskt bröd, nutella och juice. Gott.

Sedan blev det poolen. Varmt och mysigt - med Magnus Ugglas "dansar aldrig nykter" i högtalarna. Hörde The Ark också vill jag minnas.

Vattenmelon till mellanmål. Saftigt och gott.

Kvällspromenaden började på amfibieteatern som vi sett på kartan att det skulle finnas. Vi trodde det skulle vara en ruin men det var en fullt fungerande teater med radnummreringar och allt. Vi är i princip själva där och barnen showade loss på scen.

Vi fortsatte in till gamla stan och där var det mycket mysiga gamla smala gränder. Tror att IKEA gjort sig en hacka där, för platta möbler var nog det ända man kunde bära in i de lägenheterna.

Vi avslutade kvällen på en av de miljoner restauranger nere i marinan. Pizza och turkiska grytor. Slurp!!!Hemma igenVi har haft en underbar semester. Varmt och mycket att göra. Det var ett helt annat tempo än vi hade räknat med. Hög musik från alla restauranger och bilar och folk överallt, dygnet runt. Men när vi väl hade vant oss vid det så hade vi det skönt.

Dag 1
Första anbliken av Marmaris var att det var mycket större än vi hade trott. Hotellet var mycket fräscht och vi hade en liten tvåa med matlagningsmöjligheter. Första kvällen, trots sömnbrist, så följde vi med Apollo ut på en inspirationsresa med båt. Zingo och Måns badade från båten men Linus somnade på britsen. Efter det fick vi följa med på tre olika restauranger för provsmakning. Mycket trevligt men barnen var trötta och hungriga. Andra restaurangen bjöd dock på en liten pizzabit och några pommes. Så Zingo och jag delade med oss lite så då blev barnen på bättre humör. Sista reataurangen stannade vi på och åt kvällsmat.

En sen uppdatering.


Vı har det underbart varmt och skont och vı aker hem ımorgon bitti klockan 8.00. Kommer att uppdatera bloggen med bilder och massa rolig information troligtvis redan imorgon kvall.


RSS 2.0