Familjen komplett igen!

Då har även Zingo kommit hem från Londo. Han var ju kvar ett par dagar extra eftersom han skulle hålla kurs. Nu känns familjen komplett igen. Det är skönt!!!!

Mera London!

Julmarknaden

På väg hem på lördagskvällen så blev det en promenad längst med Themes och julmarkanden. Det var mysigt med alla bodarna och julbelysningen. Trädens belysning gick i blått och vitt.

.

Hotellets restaurang

Vi hade planerat att ta ett besök i hotellets restaurang så det fick det bli på lördagskvällen. Det var inte värt pengarna. De hade fått bra kritik och vi upplevde den som väldigt snobbig. Men maten var lunchstandard på. Vi åt på betydligt fler bättre ställen där det var mer prisvärt.

Dessutom var det svårt att bestämma vad vi skulle äta.

Löptur nummer 2

Andra löpturen tog vi på söndagmorgonen. En aningens mörare i benen. Det kändes att vi gått och gått och gått....

Vi började åt andra hållet denna gången. Yrade runt och hade inga speciella planer på varken vart eller hur långt.

Det blev Chinatown, Leishester square och...

Trafalguar Square!

Avslutade med en riktig engelsk frukost med stekt ägg och bacon. Mums!

 

Afternoon the

Jag hade surfat rundor och tittat ut lite ställen att dricka vårt Afternoon the på. Det blev inget av de ställena. På Liberty hade de precis slutat servera när vi väl kom fram i kön och övriga ställen vara för dyra. Vi hittade däremot ett litet mysigt vanligt café, café Concerto på Regent Street, som serverade Afternoon the till ett rimligt pris. Så efter en sen engelsk frukost så var det lagom med en AfternoonThe på tidig eftermiddag.

Icebar

På en av kartorna vi fick från hotellet var det reklam för "den coolaste baren i London" - Icebar. Ett besök vore på sin plats tyckte vi.

Man köpte en biljett till en speciell tid. Vi fick tid till 19.15. Då ingick det en drink i priset. Man fick vara därinne i 25 minuter. Alla fick låna en capé och medföljande vantar. När vi stod och väntade på vår tur så läste vi lite om det....

Man kunde köpa fler drinkar om man behöll sitt egna isglas. Vi hann med en extra drink ;-) Så vi blev lite lulliga när vi sedan letade kvällsmat. Eftersom vi besökte ett Rainforrest café när vi var i USA så tyckte vi att det kunde vara kul att testa det igen.

 

Rainforest café

Det var vi och barnfamiljerna i stan Kanske inte ett ställe att rekommendera för dem utan barn, men med barnen med, helt klart värt ett besök.

Café

Det blev mycket cafeér. England är ett land som kan dricka the!!!! De första gångerna bad jag om mjölk och de tittade skumt på mig. Tills jag förstod att det behöver du inte be om, det kommer med automatiskt. Härligt!!!!

Det såg ut att vara tråkiga mackor vid första anblicken. Vaccumförpackade. Men om man var kvar och åt dem på cafeét så grillades de och såg betydligt aptitligare ut. Zingo provade en med brieost och tranbär. En intressant kombination faktiskt. Lite mellanting mellan macka och kaka.

Här provar han en Mincepaj. En fruktig fyllning. Engelska tårtor och kakor föll mig inte så mycket i smaken faktiskt. Men har ju inte varit så förtjust i frukt i kakor. Zingo däremot provade med glädje igenom hela sortimentet av kakor från Tesco (Närbutikskedja)

Kladdiga kakor tilltalar mig bättre!

Slottet

Vi bestämde att Slottet kunde vara något att åka förbi sista dagen. Checkat ut från hotellet och några timmar att spendera innan jag behövde bege mig till tåget mot flyget.

Vi tog tunnelbanan dit.

Det var stort men vi var inte så imponerade. Vi kunde varit utan det besöket men vi har iallafall sett vakterna med sina stora muffar på huvudet.

Italiensk restaurang

Sista restaurangbesöket var ett av de bättre. Vi letade oss in på smågatorna från Piccadely. hittade en liten Italiensk restaurang. Maten var gudomligt god. Struntade fullständigt i pointsen denna middagen. :-D Om det var det som gjorde att det var gott vet jag inte men det var himmelskt!

.

.

.

 

 


Hemma från London

Det var en mycket välbehövlig och underbar lite miniresa. Så utan att babbla på förmycket så kommer här små klipp från får resa, helt i inte alls inbördes ordning ;-)

Flyget dit och hotellet

Vi valde att åka bil till Svågertorp och sedan tåg därifrån. För att jag skulle ha möjlighet att komma hem liten aning fortare på måndagen.

Hotellrummet var helt klart godkänt.

Zingo står och förbereder kvällens the. Fick tom kakor och en liten chokladbit, som fylldes på varje städning. När vi var i Danmark på Legoland fyllde de bara på thepåsarna vid ankomst. Snålt!

Första löparrundan

Det var ingen snabb runda vi tog men ohhh så härligt det var. Vi ställde klockan på 7 och sedan bytte vi om. Åt lite frukt och drack lite juice som vi handlat i en kvällsöppen affär och sedan begav vi oss ut på upptäcktsfärd. Perfekt springväder! Målet med rundan var att se de närmaste sevärdigheterna och ta lite kort. Vi sprang precis åt det hållet som näsan pekade precis just då.

Första bron vi passerade var Millenium bridge. En bro som de tydligen byggt inför millenieskiftet ;-) En intressant bro att springa över, rätt smal och med plåt"mark" så det kändes lite halt.

Sedan blev det längst med södra kanten av Themes. Väldigt vacker och vi hittade en julmarknad som de höll på att öppna upp för dagen. Kanske ett vidare besök någon gång?

Det blev många fotostopp och här är vi utanför London Eye. som också ligger på södra sidan av Themes.

Första bilden med telefonen, den får helt klart godkänt!

Nu är jag i London "på riktigt". Detta är den ända bilden som jag visste att jag bara var tvungen att ha med mig hem. Orutinerat var ju att efter London Eye så tog batteriet i kameran slut. Tur att min telefon hade hunnit komma. Jag satte den på hårdprov direkt! Tur jag hade den med mig på rundan :-D

Westminister Abbey sprang vi förbi också.

I S:t James park stötte vi på Piff och Puff. De var väldigt tama och kom mycket nära. Några klättrade tom nästa upp längst med benen. Det kryllade av ekorrar i parkerna.

Kan kanske vänja mig vid morgonlöpning!

Shopping

Det blev inte jättemycket shoppat men många affärer passerade vi igenom. Vi tog oss upp till Oxford street och sedan vidare till Regent street. Väl där hittade vi en liten tvärgata och följde den. Vi hittade ett litet torg och en mysig restaurang. De hade värmare ute och vi kunde sitta ute i t-shirt. Lite annat väder i Sverige hörde vi ;-)

Efter lunchen letade vi oss vidare och yrade oss in på Carnaby Street. Som också var en mysig gågata med massor av affärer. All julbelysning var uppe och här gick temat i "rymdens" tecken i år.

Vi var uppe och gick i affärer många olika gånger under helgens gång. Här har vi shoppat liiiite till!

...och liiiite till!

Vi var inne på Liberty och tittade på deras juldekorationer. Kassen jag håller i handen är årets julgranskulor :-D Den kommer att gå i vit, vitt, vitt i år och jag hittade många kulor som jag fullkomligt förälskade mig i. Men med tanke på att vi inte fick plats med det vi redan hade handlat så såg jag ingen möjlighet att få hem julkulor i äkta glas i resväskan :-( Men de har en internetbutik ;-) Skall kolla in den i dagarna tänkte jag :-D

Ett besök på Fortum And Masion gjorde ju inte min julkulelängtan mindre. Jösses så mycket snygga juldekorationer det fanns!!!!!!

 

Busstur

Vi tänkte att vi nog borde åka en busstur. Det hör till i London har vi hört. Så vi köpte biljetter till en buss som man kan hoppa av och på så mycket man vill. Vi hoppade på och fick se "Tower bridge" och byggarbeten, kontor och byggarbeten.......sedan hoppade vi av och tänkte strosa runt lite. Men tiden räckte inte till att hoppa på igen så mycket mer än så såg vi inte från bussen.

 

Puben

Självklart är ju inget Engladsbesök komplett utan att ha besökt minst en pub. Så efter att ha slängt in väskan på rummet begav vi oss ut på pubjakt. Vi hittade en pub nära oss och vi beställde och slog oss ner. Insåg att vi skulle trivas här!

Bilden är från vårt sista besök på denna puben. Så tröjan jag har på mig är ett Londonfynd!Mot London!!!!

Då bär det av. Skall bli otroligt spännande att se London. Mina förväntningar på London och en ev Londonresa har förändrats mycket under de senaste åren. Jag har alltid haft en vilja i så många år jag kan minnas, att åka dit. I början ville jag shoppa, sedan ville jag dit och se alla sevärdigheter, sedan ville jag dit och fotografera alla sevärdigheter, sedan dit och se juldekorationer.......
.
Denna Weekenden ser jag mest fram emot att bara få vara och umgås med min man. Vi har inga större förhoppningar om en massa saker vi "måste" göra. Bägge har packat sina löparkläder så det lär nog bli en långrunda, om jag inte fegar ur pga kyla.....Ser framför mig hur vi springer förbi sevärdigheterna och tar galna kort på oss i löparkläder framför. Inser efter att ha surfat många fotobloggar att, att försöka ta bildera på kända platser är otroligt frustrerande. Alla vinklar är redan tagna och alla sätt är redan uppfunna. Att försöka vara originell går inte. Därför jämför jag mig med de bilder som redan finns och kommer fram till att systemkameran stannar hemma :-D Faktiskt ett rätt skönt beslut. Lättare att bara VARA då faktiskt. Men jag kommer säkert att ångra mig å det grymmaste ett par gånger under helgen när det inte går att göra vissa inställningar på kompaktkameran ;-)
.
.
.
.
Ha det bra allihopa!!!!!!

Skåne är vackert!!!

Det blev ju några bilder utan löpare på också ;-)
.
.
.
.
.
.
.
.

Ultraintervaller

Att testa sina gränser och känna vad kroppen klarar av kan vara en utmaning. Låt oss bara säga att min kropps gränser inte riktigt går vid samma spärr som dessa människornas.
.
Jag är imponerad över bedrifterna de alla utför i dag!!!
.
Ultraintervaller Det är en rikstäckande utmaning men i Kävlinge så är det några som dragit igång en gemensam samlingspunkt. De träffas på ett gym och har gemensam vila mellan alla intervallerna och sedan serveras det mat och dryck undertiden.
.
Jag behöver väll knappt säga att Zingo befinner sig där just nu. I skrivandets stund har de avklarat 4 intervaller och skall om 5 minuter ge sig ut på den 5:e. Jag och barnen var där och visade vårt stöd och hejjade lite när Zingo sprang intervall nummer 4:a.
.
.
.
4:e etappen avklarad!!!! Stolt över dig min goé man!!!!!
.
.
Han sprang ju dock inte själv, så här kommer lite fler bilder på otroliga människor!!!
.
.
.
.
.
.
Stämmnigen var hög och det är det jag gillar med löparvärlden. Ingen ser ner på någon för att det kanske inte håller samma tempo eller tränar lika intensivt. Alla stöttar och inspirerar varandra till att testa och utmana sina egna personliga gränser.
.
Riktigt härlig lägerstämmning och tankarna gick tillbaka till den tiden då jag själv åkte på läger titt som tätt. Det var tider det, och längesedan :-O
.
Eftersnack och registrering av passet.
.
.
.
.
.

Gåskar

Årets Gåsamiddag med Zingos jobb ägde rum på krypavstånd hemifrån oss. Logen i Lund.  Efter en intressant men inte så oangenäm upptäckt så lyckas jag välja ut en svart klänning i garderoben. Det visade sig nämligen att alla mina klänningar var runt 1,5 storlek för stora :-O
.
Men jag fick gå och dra lite i den i ryggen så funkade det ;-)
.
Men jag ser ju inte speciellt glad ut på denna bilden :-O Trots den förstora klänningen!
.
Så det var bättre ;-)
.
Det var traditionsenlig gåsmiddag med svartsoppa till förrätt, men jag fegade som vanligt ut och tog alternativ soppan. Sedan var det god gräddig sås, stekta potatisar, gelé, brysselkål och äppelmos till gåsen. Självklart serverades det även äppelkaka med vaniljsås till efterrätt.
.
.
Trots den öppna baren var det dålig uppslutning på dansgolvet.
.
Vi knatade hemåt runt midnatt och avlöste barnvakten. Zingo fick ett par timmars sömn tills det var dax för hans Ultraintervaller!!!!!
.
.
.

Viktigt och sånt!

.
Har under de senaste veckorna fört en intensiv debatt om ViktVäktarnas fungerande eller inte med Thomas ;-) Han har lyckats gå ner 22 kg enbart genom att bestämma sig och sedan göra rätt val i mindre mängd. Jag har fått argumentera för ViktVäktarna och vårat sätt och försökt debattera om att det eg inte är så skilda .  Detta har resulterat i att jag har tänkt på maten och ansträngt mig för att äta rätt och i lagom mängd.
.
Voila!!!! Vecka 39 stod vågen på 62,8 kg och idag stod den på 58,5 kg.
.
Jag har nu passerat min "nya" jag-har-trots-allt-fött-två-barn-målvikt och fortsätter i rasade fart mot min eg målvikt. 57 kg som ger ett BMI på 22. Lagom med andra ord!
.
.
.

Glöm förra rubriken ;-)

Den är helt missvisande. Det passet var ingenting mot helgens bravader i bokskogen i Torup. Yddingeloppet!!!!!
.
Hade funderat på att springa detta lopp sedan jag tog halvmaran i Skanör. Fast hade inte bestämt mig till in i det sista. På lördagen var jag ganska säker att jag inte skulle springa. Zingo var i väg i Köpenhamn och sprang 6 timmarslopp och jag och Anna tog ett långsamt långpass. Det var segt i benen efter det.
.
På morgonen efter bestämmer jag mig trots allt för att springa. Zingo missar aldrig ett träningstillfälle och ville testa sin form efter att ha gjort personbästa under lördagen. (6 mil på 6 timmar)
.
Ignorera min konstiga attityd ;-)
.
Zingo lovar att han skal lotsa mig genom loppet och inte lämna min sida. Han håller sitt ord och skuttar bokstavligen runt i spåret och peppar mig framåt. Den som säger att Skåne är platt har inte varit i Torup!!!!!.
.
Vid 8 km var jag beredd all lägga mig ner och gråta tills någon hämtade mig. Men min skuttande och tjoande man fick i mål mig. Spurtade t.o.m lite på slutet ;-) (sök på startnummer 842)
.
Vi kom in på sekunden samma! Han släppte mig inte. 8 personer till kom in efter oss. Det var 816 som fullföljde loppet i motionsklassen. Hur många som bröt vet jag inte men vi träffade på 4-5 stycken som verkade försöka ta sig tillbaka till start bakvägen men nummerlappen i handen.
.
.
.

RSS 2.0