1:02:42

blev resultatet denna gången på IForm-loppet i Malmö. Det var tungt och segt att springa och jag trodde ärligt att jag skulle komma in på runt 1:10. så på så vis var det ju bra. Fick stanna 3!!!!!! gånger för att knyta skosnörehelvetet och sedan valde jag att gå relativt lugnt i de två sista vätskekontrollerna. Första stannade jag inte vid eftersom jag hade flaska med saft med mig.
.
Benen känns som betong och jag börjar förstå Zingos kommentarer om att när man springer ultror så är det mest i huvudet.
.
Jag valde att ställa upp denna gången för att få lite tävlingsvana och få prova på hur det är att faktiskt komma i bättre hälften i resultatlistan. Kollade resultaten från förra året ;-)
.
Min första reaktion var "Fan vad folk" ;-) Det var svårt att börja springa efter start. Folk skulle gå 5 km och vissa sprang 100 meter och tvärstannade så man sprang in i dem, vissa promenerade i bredd och andra "civiliserade" ohyfsor. ;-) Men det blev ett trevligt lopp ändå. Det resulterade ju i att jag gick ut väldigt lugnt i början och då orkade jag ta mig runt hela varvet.
.
men någon snygg löpstil pallade jag inte med idag ;-) "Ner med axlarna, sträck på ryggen" får bli mitt nya mantra.
.
Eftersom det var två varv så glesnade det ju med folk andra varvet för då gick ju alla 5 km:arna i mål. Men jag orkade inte öka ändå utan lufsade på i mitt 6.14 tempo. Men med tanke på att jag trots betongben och energibrist kom så nära min Midnattsloppstid så är det bara att inse att min Milentid ligger runt 1:02-1:03. Dessa tre minuter skall bort!!!!
.
.
Men tydligen var jag så snabb så Zingo missade mig på upploppet!!! Så här glad blir jag när jag gått i mål!!!
.
.
Summan av kardemumman: Bör nog ha lite mer vila mellan två tävlingar ;-)
.
.

Bildbevis

Hämtning av en styck T-Shirt.
.
Fika och löparsnack med nyfunna transportvänner och Anna.
.
.
Vad har jag gjort!!!!!! ;-) ;-) Dax för start!!!!!!!
.
.
Vad vore livet utan pepping och vänner som ställer upp på galna upptåg?
.
.

1:02:14

Inte riktigt som  jag tänkt mig men ändå ett personbästa!!!!!!
.
.
.
.
Dagens Zingo anekdot: Jag bad honom plocka ut tepåsen ur min tekopp eftersom jag var upptagen med annat. Efter någon minut hör jag hur det knackar på köksfönstret, där ute står Zingo och "luftar" min tepåse.
.
Han ger mig dagliga skratt varje dag!!!!!!!Vi firar snart 10 årig bröllopsdag och så här har jag det jämt ;-) ;-)
.

Ont imagen....

....och lätt illamående. Kan äta men så fort jag har ätit så mår jag illa. Jag vet att det är psykosomatiskt så jag ignorerar det.
.
Ikväll gäller det. Det är visst inte mer än 1825 anmälda. Det brukar betyda att jag kommer bland de sista tyvärr. Ju fler anmälda desto mer i mitten ligger jag. :-/ Så därav det mesta av nervositeten tyvärr. Såg att det var 4000 anmälda till Helsingfors nästa vecka och har för mig att det var runt 20.000 i stockholm för två veckor sedan. Mitt mål på 59:59 har jag lagt på hyllan redan veckan innan förkylningen bröt ut. Nu hoppas jag bara att jag kan komma in under Lundaloppstiden som är 1:05:30.
.
Vi kommer dock ha bättre väder än i Stockholm. 13 grader och troligtvis uppehåll. Låter perfekt!!! Har fixat så vi åker med en annan kille från Jogg.se. Billigare och vi komme hem direkt, istället för att strula med tåg och byten och så.
.
Anna tar kameran med sig så förhoppningsvis får ni bildbevis på mig i gul midnattsloppströja imorgon.
.
Zingo är på väg hem från Skövde Ultrafestival. Han skulle sprungit ett 24H´s lopp. Han kom på 17 plats av 37. Mycket bra i ett riksmästerskap!!!!!!
.
Han sitter just nu på tåget och han verkade mycket trött och lätt desorienterad. Skickar svärfar och pojkarna att hämta på stationen så han kommer hem ordentligt.
.
.
.
.
Mer uppdatering från Andersenarnas galenskaper imorgon!!!!!
.
.
.

Passet från helvetet!

Var ute på mitt första ordentliga träningspass efter att min förkylning bröt ut förra veckan. Är återställd så när på tröttheten. :-(
.
Började passet med att går runt som en äggasjuk höna här hemma. Allt för att inte behöva komma iväg. Zingo säger uppmuntrande att jag kommer att tycka om det så fort jag bara kommit ut. Tittar ut genom fönstret och ser hur regnet fullkomligt öser ner och gör en mental notering om att han nog har blivit skadad av all löpning ;-) Men tro det eller ej, efter en stund lättar det upp och jag bestämmer att det är lika bra att ta tjuren. Tar några trevande steg och känner att det spritter i benen. Kommer runt grannens hus och stryker min mentala notering. Han hade rätt min lille man trots allt. Det är underbart att springa. Jag far fram i 1,5 km sedan kommer det en mental vägg som jag springer rakt in i. Ser den inte och har ingen aaaaaning om vad den kom ifrån. Efter det känns benen som bly och hastigheten sjunker drastiskt. Nu är det inte lika roligt att springa längre.
.
Jag fullkomligt släpar mig fram och gör hela tiden överenskommelser med mig själv "Du får gå när du kommer till S:t Hans backen" och liknande. Pulsen rusar i höjden och jag går uppför backen. Nerför går det i en rasande fart men så fort det blir planmark så stiger pulsen igen. Jag blir tvingad att gå ytterliggare en bit och kapar sedan milrundan och avslutar så den blir 8 km.
.
Det var ett av de tuffaste passet på riktigt länge. När jag kom hem var jag faktiskt lite yr. Duschade och åt och nu är det Zingos tur att vara ute och springa.
.
Att klara midnattsloppet under en timme har jag redan redan insett att jag inte kommer att klara. Det kändes lite hopplöst redan innan förkylningen. nu efter detta passet känns det stört omöjligt. :-(
har kommit in i en träningsplatå. Jag står "stilla" i min statistik. Gör inga framsteg längre och kommer inte ner under 1 timme på milen. Vilket jag "borde" ha gjort efter ett års träning.
.
Började efter de två tragiska dödsfallen på midnattsloppet i Stockholm att fundera på mitt egna hjärta. Kanske dax att kolla upp mitt blåsljud trots allt. De sa att det inte behövdes att kollas mer när jag kollade det sista gången på högstadiet men å andra sidan har jag heller aldrig tränat så här hårt under en så här lång tid tidigare.
.
Frågan är bara hur jag får sjukvården att tycka att det är en bra idé och inte bara avfärda mig som ett hysteriskt fruntimmer som har läst skvallerblasor ;-)
.
.
.
.
.
.

Sommarbilder

.
Måns i stugan. Mitt försök att leka med befintligt ljus och reflektorer......
.
Brosans hund. Det är så här vi ser henne "Snälla kasta pinne med mig"
.
Ett besök vid Forshagavattenfall
.
.
.
.

Spräckt nollan :-(

.
Då var jag hemma idag. Igår kväll började febern smyga sig på och jag kände under gårdagen att utan mina Ibumentin hade jag inte stått upp. Då är det lika bra att kasta in handduken.
.
Hur det nu skall gå med Midnattsloppet återstår att se. Springa de skall jag såklart men om jag klarar mitt mål blir en annan femma. Jag har ju fått ställa in ett träningspass i söndags och troligtvis ett idag ;-) Det bådar inte gott. Gick en rask promenad med Måns i söndags istället för mitt långpass. Svettades som en kalv......
.
.
.

T -13 dagar

.
Har idag ställt in första träningspasset sedan jag började träna till Midnattsloppet. Jag har en infektion i kroppen av något slag. Jag nyser ibland, näsan rinner ibland och halsen känns tjock ibland. Det märkliga är att alla dessa symtomer inte kommer samtidigt utan lite pö om pö under dagen. Feber har jag kanske ;-). En termometer visar 37,2 den andra 38.0 Hmmm. Litar inte på någon av dem och dessutom så ligger jag på runt 36,8 i vanliga fall. Nåja.
.
Funderar fortfarande på om det är bra att gå och jobba imorgon eller om jag bör vara hemma. Men det är inte kul att spräcka nollan. Har inte sjukanmält mig en enda  gång detta året. Varit hemma med sjuka barn dock en eller två tillfällen och ledig i två veckor ;-) (Branäs och Monte Gordo)
Men min nolla sätter jag helt i samband med min löpning. Man mår bra av att träna. :-D
.
När det gäller mitt mål på 00:59:59 på milen så känns det just nu rätt så tröstlöst faktiskt. Har ett personbästa på 1:02:11 och det var rätt tufft. Har hört att banan i Köpenhamn skall vara rätt så flack så det finns väl lite förhoppningar. Nackdelen med en flack bana är att du heller inte får några nerförbackar att vila i ;-)
.
Håll tummarna för mig den 28:e!!!!!!
.
.
.
.
.

Helg!!!!

Fredagkväll, rödvin i glaset och nybakade bullar. Jo ni läste rätt. Nybakade bullar.
.
Jag har i ett par dagars tid velat baka bullar. Fick en idé jag ville testa. Kanelbullar fast med vaniljkräm och blåbär istället för kanel. Varje dag som jag har kommit hem denna första jobbveckan efter semestern så har liksom orken inte riktigt infunnit sig ;-) I tisdags somnade jag faktiskt sittande vid köksbordet sisådär vid 17 tiden :-D Dessutom så har jag varit tvungen att först sanera köket först innan det varit möjligt att baka. Idag skulle Zingo och barnen komma hem före mig så vid lunch skickade jag iväg ett SMS där det stod "Är köket röjt när jag kommer hem så bakar jag bullar" Det var effektivt vill jag lova. Mycket snygg. Till och med assistenten var framplockad. Så jag satte igång med en gång.
.
.
Det var kul att baka igen. Tröttheten fanns där precis som övriga dagar i veckan. Men så länge jag inte satte mig ner så gick det bra ;-)
.
När bullarna var i ugnen spelade jag lite på Facebook. Då slog tröttheten till, tur jag hade satt timern. Annars hade det inte blivit annat än kolbitar.
.
.
Men se så fina de blev. Lite platta dock. Tror jag hade lite för "kallt" i ugnen. Det stod ingen temperatur på mitt lussebullsrecept, för det var det jag använde. Det blir så fluffig deg med Kesella i. Så jag tog bort saffranen och la till kardemumma och sedan kavlade jag ut som vanliga kanelbullar. Lätt som en plätt!
.
nu skall jag fortsätta lyssna på smörmusiken som zingo skickar ut genom högtalarna och titta djupt.... eller åtminstonde liiiite djupare ;-) i mitt rödvinsglas. Undrar om jag kommer till botten innan jag somnar. Knappt skulle jag gissa.
.
Trevlig helg allesammans!!!!!
.
.
.
.

Slut-på-semester-ångest!

.
.
Då var denna semestern till ända. Vad har vi fått gjort? Inte mycket av allt det som vi borde men betydligt mer av det vi ville. ;-) Stugan, Legoland och Lalandia.
.
Senaste veckan har vi fördrivit i hemmet. Det var storslagna planer på att vi behövde röjja trädgården. Det gjorde jag idag. Tvingade i väg Zingo att köpa lite jord. Han kommer hem med 39 säckar. Nu har vi så vi klarar oss ett litet tag. Eller tills imorgon iallafall. Jag har rensat rabatten på baksidan där vi har en spalje med rådhusvin. Imorgon skall det inhandlas marktäckande vintergröna. Mååånga så vi slipper rensa ogräs. Det är nämligen inte min favvis syssla.
.
.
.
Jag börjar jobba på måndag och jag har inte det minsta lust med det faktiskt.
.
.
.
.
.
Ge mig tips på vad man kan hitta på för att liva upp vardagen lite på höstkvällar och helger!!!!!
.
.
.
.
.
.

Jag klarade det...

...och jag dog inte.
.
Jag har nu sprungit en halvmara. Inte officiellt med tävling och så men dock längden. Zingo skulle springa långpass och frågade halv på skoj och halvt på allvar om jag skulle med. Han skulle ta Lund runt. Att jag sa ja chockade nog honom lika mycket som mig :-D
.
Vi peppade barnen till att cykla med så det blev en riktig familjeutflykt. Vi stannade till på ICA Kvantum på Mobilia och köpte nötter och dricka till barnen. Sedan vidare över Värpinge, klostergården och vidare till Meriten (Sibylla hak) där barnen fick en sen lunch. Måns hade fått punka så vi ringde Taxi Anna som var snäll och kom och hämtade barnen och körde hem dem. De orkade med en hel mil faktiskt. Imponerad över dem.
.
Vi tuffade vidare efter att jag hällt min Mer i mina vattenflaskor. Det blev runt Nilstorp,Råby,  Linero, Östra Torn och sedan hem. upplevde något mycket intressant. Vi tog en gångpaus för att äta en bit choklad. Benen var vana vid farten så de liksom tog sig framåt av sig själva. Mycket intressant. Det var lättare att komma igång att springa efter en gångpaus än vad jag trodde från början.
.
Det blev dock fler och fler gångpauser men de behövde inte vara så långa. Zingo var bra på att se till att jag höll ett irriterande långsamt tempo så jag blev aldrig så andfådd att jag inte kunde prata undertiden.
.
När vi passerade 22 km så bestämde jag att nu går jag resten. Då var det c.a 8-900 meter kvar hem. Överkroppen tyckte att det var en bra idé underkroppen var faktiskt inte lika övertygad. :-/ Fotsulorna värkte när jag sprang men när jag gick så krampade både lår och vaderna fullständigt samman. Kändes som knivar eller som när benen har somnat och man försöker gå på dem :-/
.
Men hem tog jag mig. Trodde aldrig jag skulle kunna gå upprätt igen. Men efter att legat på rygg med benen upp på stolen, för omvänt gick inte, då krampade benen ihop ;-) så kunde jag göra lite stretchövningar. Passade även på att trycka i mig lite choklad när jag låg ner. Dessutom hade jag faktiskt RIKTIG saft i mina vattenflaskor inget lightfusk!!! Bara det kan ju göra att man väljer att springa lite längre så vattenflaskor blir nödvändigt att ha med på turen ;-) Nu kan jag faktiskt gå omkring utan att gå lätt framåtlutat men jag tror att jag hoppar över mina Coreövningar idag........
.
Nu är Zingo och Måns iväg och hämtar pojkarnas cyklar och ikväll har jag beställt tacos. Gott!!!
.
.
.
.

RSS 2.0