Fattig men snart fit!

Idag har jag gjort något som jag för längesedan aldrig trodde jag skulle göra. Men tanken har mognat i min hjärna det senaste året och har varit troligare och troligare....
.
Jag har skaffat mig en personlig tränare!!!
.
Vad vill jag nu med detta? Det kan man undra. Med så många träningsfreak och löpare i min närhet så undrar ju även jag om jag kan få ut något nytt av detta. Det tror jag, annars hade jag kunnat lägga pengarna på valfritt Odd Mollyplagg direkt, eller två!!!! ;-)
.
Jag har efter ett antal år kommit fram till att vill jag ha framsteg så får jag se till att jobba själv. Det hade varit ruskigt smidigt om någon annan kunde jobba och jag satt bredvid och åt praliner, jag hade varit den mest smidigaste och vältränade i den här landsänden då skulle jag gissa. Men nu är det inte så. Det jag nu vill vinna med en personlig tränare istället för en man och en bunte mysiga och härliga vänner är att jag vill ha fokus på mig! Alla i löparkretsar peppar varandra och puschar varandra till stordåd, det är det jag gillar med löparfolket. Skulle någon behöva stöd så utgår man från sig själv och säger "Så här gjorde jag prova det!" Underbar inställning istället för "Jaha vad syyyynd om dig att du är skadad/springer långsamt.... (då kommer jag framstå som mycket bättre)" Nu säger jag inte att det är så i andra sporter eller liknade tro inte så...... för det har jag ingen erfarenhet av.
.
Jag vill att någon stöttar och leder mig på en väg som passar just mig och ingen annan. När jag som nu börjar dra på mig skador känner jag att det är viktigt för mig att få ledning av någon som bygger sina visdomsord på mer än bara egen erfarenhet, alltså även utbildning. Jag vill kunna bli skadefri och fortfarande njuta av träningen. För i första hand för mig handlar träning om att tycka det är roligt. Sedan om man blir jäkligt bra på det gör ju träningen ännu roligare naturligtvis ;-)
.
Så i första skedet nu skall vi göra en konditions och styrke test. Var ligger jag eg? Jag tycker jag gör inget annat än att äter, sover och snackar träning..... men sker det framsteg? Ja det sker framsteg, det ser till och med jag.... faktiskt!!! Det jag undrar är om jag är vältränad eller bara hyfsat ok? Började jag i bottenskrapet och tog mig upp i nedre gränsen av normalnivå, eller började jag i normalnivå och jobbade mig upp till medel?  Jag skulle helt enkelt behöva lite referensramar som jag kan förhålla mig till i min träning, för att kunna se om jag fortfarande kan och gör förbättringar.......Eftersom förbättringarna inte sker över en natt, tyvärr ;-) så kan det vara skönt att ha en utomstående som kan hjälpa mig att se. "Detta klarade du inte för 6 månader sedan, det klarar du nu" Att Zingo säger så till mig dagligen skall han ha credit för Han är en klippa på positiv träningspepping, men det går inte in i min hjärna. "Han är ju min man och skyldig att säga så" ;-) Tänker min hjärna. Fyyy min hjärna!! Sedan det faktumet att en personlig tränare har BETALT för att säga så bortser vi ifrån ;-)
.
När vi sedan har platsbestämt mig så kommer vi att arbeta på att bygga upp styrka i knät och fötter. Eftersom det i första hand just nu är knäna som är problemet. Det kommer bli löparstyrkeövningar. Planerat att vi träffas ca varannan vecka 1 timme åt gången. Dessemellan får jag jobba själv. Hmm då var vi där igen, vart tog mina praliner vägen ;-)
.
Det här skall bli jättespännande, så ser vi vart detta leder mig i träningsträsket.
.
.
.

Knytkalas!

Vi konstaterade förra året att det festas för lite i det Andersenska palatset! Jag tycker ju om att fixa och planera, ordna och komma på roliga detaljer.
.
Så för att råda bot på detta anordnade vi en julgransplundring med knytkalas. Jag bjöd in folk, zingo bjöd in folk....Vi har svårt att begränsa oss ;-) Det stod mååånga på inbjudningslistan :-D Underbart
Men det blev ett härligt, väldigt varierat gäng som kom. Mina kollegor, Zingos kollegor, Mina vänner, Zingos vänner, släktingar......Tro nu inte att vi anser att kollegor inte även klassas som vänner eller för den delen släktingar. Alla är vänner!!!!!!
.
Vi hade ju köpt in fällbord till vår kalkonmiddag i julas så de ställdes upp. Sofforna byggde vi en gigantisk lekhage av i gästrummet. Där huserade Linus med gosedjur och spel hela eftermiddagen.
.
.
Alla hade tagit knytkalasbiten väldigt seriös och det dukades upp den ena läckerheten efter den andra på bordet....
.
.
Vi fick gott om plats i vardagsrummet eftersom sofforna var flyttade på men några stackare fick sitta på våra sideboard istället för stolar. Det får bli nästa inhandling på IKEA: Fler fällstolar!!!
.

.
.
Och som vanligt på en fest av rang....så hölls det rådslag i köket!
.
Hur det kommer sig att det alltid är en stunds "min-är-större-än-din" tävlingar på alla fester låter jag vara osagt. I detta fallet handlade det om telefoner....vad trodde ni? :-O
.
.
.
.
På återseende!!!!!!

2010 i bilder.....


Testar att blogga på mobilen....

mms_img67852 (MMS)

Testar att blogga på mobilen....


Kalkonmiddag!

Efter lite dividerande och filosoferande så blev kalkonmiddagen av iallafall. Det blev en krympt skara från småland så vi bjöd in Zingos syster med familj också samt Anna med familj... Så totalt 16 personer blev vi. Underbart!!!!
.
Eftersom det inte direkt var en liten kalkon som skulle tillagas så fick vi upp i ottan och fixa. Så iklädd morgonrock så gör vi i ordning Kalle Kalkon.
.
.
Sedan äter vi och äter och äter......och får massor av mat över!
.

Jag såg mamma kyssa tomten jag!

Julen blev inte som planerat, men väldigt bra ändå. Pga snön och blåst så vågade inte smålänningarna sig ner på självaste julafton så istället för gigantisk kalkon till middag så fick vi improvisera och åka och handla lite traditionell julmat. Den kassen till oss fem, svärfar kom förbi trots snö, kostade nästan mer än kalkon och tillbehör till 12 personer :-O
.
Vi tog det mycket lugnt och åt gröt och kollade Kalle som sig bör. Julklapparna öppnades och alla var glada och nöjda. Grannen ringde och frågade om Zingo kunde komma förbi och tomta lite. Våra barn har ju slutat tro på tomten för längesedan så vi hade sagt till tomten att han inte behövde komma förbi oss med klappar.
.
Men Zingo tomtade lite hos grannen och smet sedan in hos oss så inte deras små tjejjer skulle se vart tomten tog vägen. Ledsen att behöva göra er besviknastora  tjejjer men tomten är min!
.
.
.
.

Woohooo. Jag har fått en ny garderob!

Under en väldigt lång tid så har min garderob förfallit. Det har blivit ett högre och högre berg av kläder på golvet och mindre och mindre på stången.....
.
.
Vågar knappt visa men detta är den bistra sanningen :-O Men nytt år ger nya utmaningar. Nu skulle det röjjas....
.
:
Ut med rubbet.... hmmm vart gör vi av det då? Jo allt hamnade i en gigantisk hög på sängen och golvet. Nu var det bara att dyka ner i högen och börja sortera. TRE!!!! timmar senare började garderoben faktiskt se rätt så ordningssam ut. Det blev en sopsäck med kläder att lämna iväg till myrorna, 1/2 blå IKEA kasse som skall säljas på Tradera, 1/2 blå IKEA kasse med kläder som jag fortfarande tvekar om jag skall spara....Phu, det blev en del! TROTS det blev det ändå rätt fullt i garderoben....jösses!
.
.
Men kolla man kan faktiskt gå in i garderoben som sig bör!!!!!
.
.
.
.

RSS 2.0