Ännu fler....

.
.
.
.
.
.
.
Sedan blev det mer så här......
.
.
.
.
.

Mer bilder

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Vilken är er favorit?
.
.
.
.

Mutade pojkarna

och var ute och tränade motljusfotografering.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Se livet från den ljusa sidan!!!!

.
.
Den ultimata sammansättningen av personal på en förskoleavdelning: Två gravida kvinnor och den tredje med en trolig urinvägsinfektion. Det ni, snacka om slagsmål om vems tur det är att springa på toa. Detta inträffade idag. Vi kunde bara skratta. Min ena gravida kollega var ute på gården jag och den gravida vikarien var inne och stod och småhoppade och behövde akut springa........
.
Tur jag har en läkartid imorgon ändå. Men jag har halsat alla huskurer jag fått. Det är en konst att på en kvarts rast få i sig 7,5 dl tranbärsdricka och sedan under förmiddagen lyckas få i sig ytterliggare 7 dl citronvatten. Det är nästan så jag borde få medalj. Det verkar dessutom som huskurerna fungerar!!!!!
.
.
.
.

Vissa veckor segare än andra!

...för övrigt anser jag att det bör vara fredag nu!
.
Men eftersom jag inte kan fixa det så får jag snällt vänta. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.
.
Nu har jag tagit mig i kragen och faktiskt bokat den där lärarundersökningen som några har tjatat på mig om. Jag vet!!!!! Hoppas bara att jag får det svaret jag vill har, eller kanske inte. Får jag det svaret jag vill ha betyder det ju att jag har dålig kondis utan någon som helst anledning mer än att jag är lat!!!! ;-) Men jag vill ju fortsätta träna. Nåja tiden får utvisa.......
.
.
.

Varit i Torup

Har aldrig varit där förr. Mycket vacker natur och helt klart värt ett träningsbesök, för tro det eller ej, denna gången sprang jag inte.
.
Det var Zingos företag som hade familjedag med grillning. Packade med kameran. Kändes skönt att hålla den i handen igen. Det var längesedan sist. Har saknat den faktiskt. Men att kombinera löpning och fotograferande har inte precis fungerat ;-/
.
Barnen spelar Spore på stora laptopen så bilder kommer senare.....
.
.
.
Här kommer dock två oredigerade.....
.

Jag har varit på konferens!

Eller tja nu är det ju skillnad på konferens och konferens. Vi hade planering och vi åkte iväg. Så var det inte mer med det ;-)
.
Två dagar tillbringad alltså hela personallaget ute buskarna i Höör. Närmare bestämt på Backagården. Det var en mysig konferensgård och det hela liknade rätt mycket en folkhögskola. Vi var där redan förra året så jag visste att löparvägarna fanns. Ni skall veta att det tog emot något enormt att inte packa ner utrustningen. Men har man smällt till med en halvmara och fyra av tio tår gnäller, så är det lika bra att låta kläderna stanna hemma. :-(
.
Jag hade någon slags löpareufori hela måndagen och svor och tackade om vartannat det faktum att jag hade lämnat kläderna hemma. Jag småhoppade och skuttade runt på våra pauser. Hade kläderna varit med hade jag gett mig ut. Det hade kunnat ta en ände med förskräckelse, eller varit alldeles alldeles underbart ;-)
.
Kan man inte roa sig med löparrundor så får man roa sig på annat sätt. Jag och Anna kamperade inne på mitt rum i väntan på mat. Sysslolösa var vi inte och brist på samtalsämnen har vi ALDRIG!!! En av datorerna fick vi igång så vi kunde sända små hjälplösa meddelande till omvärlden där ute.
.
.
Sedan var det middag och tipsrunda på kvällen. Tipsrundan var frågor om alla i arbetslaget. Alla hade fått lämna in en sak om sig själva som de trodde att ingen visste och som de inte hade något emot att dela med sig av. Det blev många skratt när vi försökte lista ut vem som gjort vad i sin ungdom och även senare.
.
Några hade liftat halva Europa runt, en annan hade sett sjöodjuret i Lock Ness och någon smet alltid från städningen på lekis. Själv gick jag av på mitten under min scendebut ;-)
.
För löpning kunde jag ju inte skriva om. Det vet ju alla vid det här laget. Anna hade skvallrat för en del att jag sprungit halvmara så några grattis fick jag faktiskt. Kul!!!! Fast någon undrade först varför det var så stort stohej ang en halvmil, tills hon fattade att det var en halvMARA ;-) ;-)
.
.
.
.
.

En galen idé!

Anna kom över på fredagskvällen. Vi var bägge gräsänkor. Hon lite mer än mig eftersom även barnen var iväg. Sitter i godan ro och diskuterar samtidigt som vi chattar med en gemensam löparkompis Thomas och rätt vad det är har jag bestämt mig för att springa en halvmara. Inte vilken som helst utan EKO1/2mara i Skanör IMORGON!!!!!!!
.
Zingo är ju inte hemma och jag bestämmer mig "lite full i sjutton" att inte berätta något för honom förrän han kommer hem.
.
Packar och lägger fram allt jag behöver. Löparmagen gör sig direkt påmind och jag springer på toa ett flertal gånger redan på kvällen. Genom huvudet flyger ofta tanken "Vad har jag gjort?" Eftersom jag inte är anmäld utan skall efteranmäla mig så finns ju fortfarande möjligheten att "omboka" planerna och välja milen istället. Men det vore ju att kapitulera. ;-)
.
Hela kvällens förberedelse fixas med ett stort fånleende på läpparna. Fnissande inombords. Nästan som en kärlekskrank tonåring som skall på date. Fast min date består av 21,1 km asfalt ;-)
.
Anna blev också sugen på att springa och eftersom hon lovat ta hand om mina pojkar under mitt lopp så väljer hon att springa 5K. Då klarar de av att sitta i bilen en stund och spela NindendoDS.
.
Kl 8.00 går jag upp. Fortfarande med ett "vad händer?" ringande i mina öron. Havregrynsgröt till frukost. Är ju ingen frukostmänniska utan jag får tvinga ner det. Hade packat ner vad jag hittade i skåpen hemma. Så det blev en Nutrilette chocklad dryck och ett paket dextrosol. Anna kom och hämtade oss kl 9.00 och vi gjorde ett snabbt stopp på ICA för att handla picknick till grabbarna och lite mer proviant till oss.
.
Underbart väder soligt men inte varm. Med hjälp av GPS så tar vi oss söderut mot Skanör. Kommer fram i god tid och efteranmäler oss. Livet känns gött och jag har nog ännu inte förstått allvaret i mina planer :-D
.
Vi sätter oss på läktarna till "Falserbo horse Shows" arena. Där start och mål skall vara. Varmt och skönt i solen och vi njuter av RisiFrutti och dricka. Thomas möter upp oss och vi sitter i solen och snackar löpning. Har fortfarande inte fattat vad jag gett mig in på. :-/
.
Plötsligt går tiden fort och jag sveper min Nutrilettedricka och det är dax för sista toabesöket innan uppvärmningen. Är med på uppvärmningen och inser då att alla ser superduktiga och snabba ut.
VAD HAR JAG GJORT!!!???!!!
Avbryter uppvärmningen och stretchar lite då jag inser att pulsen redan är på topp!! Sedan luffsar vi fram mot startlinjen. Ställer mig lite i kanten för att inte stoppa de som vill fram.
.
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 Där går starten och alla rusar iväg. Följer med tempot åtminstonde ut genom arenan ;-) Sedan börjar jag leta mig ner till det tempot jag hade planerat att hålla. Men kommer inte riktigt ner till det tempot. Hela första milen håller jag mitt vanliga milen tempo på 6.14. Det var en tung mil men jag hade iallafall folk som jag såg omkring mig. De flesta dock en bit framför mig den senare halvan av första varvet.
.
Bestämt mig för att jag skulle gå genom alla vätskekontroller så jag verkligen fick i mig vätskan. Ett glas vatten och ett glas sportdryck blev min standardbeställning.
.
Passerar målrakan och stannar till vid bilen och slänger av mig min långarmade tröja och rotar igenom bilen för att hitta mitt dextrosolpaket. Dricker lite extra saft och ger mig iväg igen. 1 meter efter det att banan delat sig för varv två och målrakan så hör jag "Pling pling". Det är ledarcyklen som kommer med vinnaren av halvmaran. YES!!! Jag blev iallfall inte varvad!!!!!! ;-) 1 meter tillgodo. Men jag har ju dock ett varv kvar.
.
Sista varvet blev ensamlöpning. Såg en röd tröja lååångt framför mig och bakåt var det tomt. Varvade dock en äldre herre vi 8 km och ett par killar vid 9 km. Varav den ena killen sprang baklänges och små rundor runt sin kompis för att peppa honom.......Isch så piggt ;-)
.
Sista 3 km sprang jag som i ett töcken. Bestämde mig när jag hade 4 km kvar att inte vänta tills imorgon med att säga till Zingo. Skulle ringa direkt när jag ramlade över mållinjen. Den visionen fick mig de sista 4 km!!
.
Thomas stod och hejjade vid 21 km och slängde till mig en chokladbit. Anna och Måns stod vid målrakan med kamera i högsta hugg. Måns följde mig längst med målrakans sista 50 meter in i mål!!!!
.
MEDALJ!!!!!!!! och vinnarkramar.
.
.
och vatten och banan. Den smakade mycket gott.
.
Inspekterade mina tår. De var inte så farligt som jag hade trott. Hade nämligen haft lite svårt att få på strumpan på morgonen. Nageln som blev blå på LundRunt rundan hänger på trekvart. Den hade jag tejpat med suturtejp och den hade klarat sig fin fint. Nageln bredvid har antagit en något mörkare nyans än sina kompisar men annars mådde de fint.
.
När jag kom hem mådde jag fruktansvärt illa. Försökte med Resorb vätskeersätting men det hjälpte knappt. Sedan tog jag ett knäckebröd och det hjälpte, insåg att jag ju inte ätit fast föda sedan kl 11.00. Inte konstigt att jag mådde illa vid 18.00 tiden då ;-) Så efter ett skönt bad blev det McDonaldsmat till kvällsmat. Sedan var jag människa igen, en stund ;-)
.
Anna kom över senare på kvällen för att vi skulle ligga i varsin soffa och slicka våra sår.  Körde hem  henne redan vid 21.30 för då behövde jag gå och lägga mig. Det har aldrig hänt tidigare!!!!!
.
Var rätt mör i benen när jag vaknade idag och hade lite känningar på ett ställe i knät. Men nu under förmiddagen har känningarna försvunnit och benen är bara allmänt möra. Klarar trappan både upp och ner!!!!!
.
.
.
.

Campange i uringningen!

Då sitter jag här igen. Återigen en kväll då jag borde ha lagt mig tidigt. Men nääääää varför skippa ett fungerade koncept? Lägga sig sent, sega till jobbet, sova en stund i soffan på em, och sedan slösurfa halva kvällen ;-)
.
I helgen var vi på 40 år fest. Vi kände födelsedagsgrisen och hans fru samt ett par till. Där står jag i godan ro med mitt champangeglas och samtalar sådär fiiiint som man skall på finare tillställningar. Och vips, utan förvarning har jag hällt ut hela glaset champange över klänning och skor. Sådär ja, nu vet alla vem jag är iallafall. ;-) Tur jag hade en klänning i blågrå spets så det inte syntes att den var blöt. Den var blöt ett tag........ Koftan fick jag hänga av mig.
.
Kolla vi har vanliga kläder på oss ;-) och inte löparkläder. Fast jag är ruskigt trött på mitt hår. De fina lockarna som jag hade lockat och draperat så snyggt hade raknat och fick hamna bakom öronen. Jag såg med andra ord ut "precis som vanligt" :-(
.
Men det blev en trevlig fest trots allt. Men spel och lekar och god mat.
.
Vi bestämde att vi skulle ta bilen till kalaset. Den ställde vi sedan på parkeringen hos födelsedagsgrisen och på morgonen, eller närmare förmiddagen, så sprang vi faktiskt dit och hämtade den. Barnen var avlevererade hos farfar redan på lördag förmiddag och skulle ha en dag på Skånes djurpark på söndagen innan vi fick hämta hem dem iallafall, så det fanns inga undanflykter heller.
.
Tittade ut en rutt vi skulle ta. 5 km lät lagom. Raka vägen skulle bli runt 2,5 km så en pytteliten omväg fick det bli. Men mina blyben tog många genvägar och det slutade med en tur på 3,5 km. Herrejisses vad segt. Men eftersom vi varit i säng kl 04.00 eller nått så var det kanske inte så konstigt. Dessutom var det bara FÖRSTA glaset champange som hamnade på klänningen, övriga hamnade precis där de skulle ;-) Vi hade bestämt att det skulle bli irriterande långsamt och efter 1 km så tycker jag att vi nog dragit på lite och borde dra ner en aning på tempot. Tittar till på klockan och inser att vi springer 1 minut långsammare än vad jag brukar...... Phu!!!!
.
.
.
.

RSS 2.0