Dansar i regnetVi har gått hela dagen och bara undrat när det skulle braka loss. Eller snarare önskat, för det har varit väldigt kvavt och klibbigt idag. Vi satt ute och åt kvällsmat i godan ro när det började droppa så smått. Vi fick ganska snart flytta bordet så nära kanten som möjligt. Men ändå blev både jag och Zingo ner skvätta på ryggen litegran. Det fullständigt hällde ner.

Jag skämtar om att barnen kunde ta kvällsduscningen ute i regnet, för tro mig det hade gått att tvätta håret under detta regnet.  Måns blir lite fnissig och vill ut och regnbada. Han byter först om till badbyxor, ställer sig lite försigtigt vid kanten av altanen och står där och fnissar. Jag påstår att han ju inte har blivit blöt men det säger han att han blivit.Då kommer den där lille röde med horn fram i mig och jag lägger försiktigt, och utan att fatta misstankar, ner kameran och slår armana om Måns och bär ut honom till den värsta regn strålen som rinne ner för taket!!!!!!

Det blev mycket frustande och fräsande men vi skrattade gott och badade vidare en stund.

Efter en varm dusch sitter vi nu med varm choklad och vispgrädde och lyssnar på knallarna som brakar loss över vårat tak.
.

Pratat med ZingoNu är han i mål. Han är i Trollhättan och har sprunigt ett sex timmars lopp. Ja jag vet han är inte klok men vi har alla olika intressen ;-)

Det är tomt här hemma utan honom. Men han kommer hem igen imorgon.


.

WIIIIHIII!!!!!Jag har nu fått godkänt på min examensuppgift och har nu 7,5 poäng i Digital bildbehandling!!!!!!


Mitt examensprojekt: Svart vita tekniker
Att göra om bilder med olika svartvita tekniker

Jag ville få denna bilden till att bli lite softad och kanske lite amerikanskt sliskig.Här ville jag få fram detaljer i kläder och liknande samt att få en lite ruffig och kontrastrik bild.

Här ville jag få en gammeldags ton i blden.


Så nu vill jag ha era kommentarer!!!!!!!


.

Nu är familjen komplett igen....

...åtminstonde till kl 13.00 för då åker Zingo till Trollhättan för en springtävling. Så det är jag och 2 grabbar här hemma i helgen.

Linus har fortfarande feber. Den är seg. Han har haft över 38,5 sedan i måndags nu. Smittar han fortfarande, han har ju bara feber? Nåja vi har inga planer i helgen. Eller tja inte vi men jag: "Städa, tvätta diska damma varje dag är det detsamma...." *gnolar på Askungesången* Men nu kan jag ju samtidigt som jag tvättar och viker tvätt planera vad som skall plockas ner i Turkiet väskan :-D  Undrar dock om vår resväska hinner hem från Kina ??!!?? (Carina vilken dag skulle ni landa på svensk mark?) Har för mig det. Men vi har ju en till så det funkar ju ändå men jag vill ha gott om plats att packa på vägen hem ;-)
.

Längtar!!!!!
Om två veckor sticker vi.....


Marmaris Turkiet


Skall bli så härligt. Vi skall bo på Candan (Obs inte Candan Beach) om ni vill leta er vidare dit och titta.
.

Hela kalaset!!Åsså Grillmästaren!!!!!Kusin Vitamin

.

Midsommarkrans
Alla är inte lika lyckliga över fenomenet "midsommarkrans" ;-)Fler kusin bilder!!!Linus har sovit idag

Febern har varit rätt hög här idag och Linus har sovit fram tills nu. Han sitter nu framför datorn och Alvedonen verkar just nu. Så lite mat har han pillat i sig.

Jag har suttit och surfat bilder på www.flikr.com Sök på Marmaris...........


......för DIT SKALL VI OM TVÅ VECKOR!!!!!!! Bokade resan inatt. Längtar!!!!


Har suttit och gjort lite annat också. Här kommer midsommar bilder på "lille" kusin Arvid.

Fler midsommar bilder kommer........

Feber igenDenna gången var det Linus jag fick åka och hämta. Huvudvärk och feber. Trist, men vi lyckades hålla oss hyfsat friska över midsommar. Måns fick nog en febertopp på midsommarkvällen. Annars har det gått bra..

Midsommar!!!Firade som vanligt midsommar i stugan. God mat och gott sällskap, om än något minimerat iår. Sällskapet då, inte maten. Maten var som vanligt alldeles för mycket och alldeles för gott!!Det blev faktiskt ett par glimtar sol. Men även det obligatoriska regnen. Sedan nytt för iår, en liten hagelskur på lördagen..

Febrig grabbIgår fick jag åka och hämta Måns redan kl 9.15. Han hade över 38 graders feber. Han låg mest och slappade i soffan och ville inte göra någonting. Han var ledsen för resten av fritids hade åkt på utflykt så han missade den. Febern gick ner med Alvedon och var fortfarande borta på kvällen så vi trodde att det var en snabb febertopp han haft. Han brukar ju ha det ibland. Men icke, idag har han över 38 grader igen. Vi skall till småland och fira midsommar imorgon så vi får se hur det går med den saken.

Sedan skall han till mormor och vara där en vecka. Men till dess blir han ju frisk hoppas vi.

.

Jag vill jag vill jag vill!!!!!


Nu vill jag hitta en resa som vi tycker att vi har råd med. Jag vill åka nu, nu, nu!!!!! *armarna i kors och frustar som barnen* (Undrar var de lärt sig sådan olatenheter?)

Det är frustrerande när resorna ligger preeecis i vr smärtgräns. Vi kan boka men tycker det är en aningens dyrt. Skall vi boka eller ha is i magen och hoppas på en restresa? Det är den stora frågan. Barnen frågar varje dag när vi skall åka på semester och vart. Jag med

Det vi har hittat än så länge är Turkiet. Fastnat för Side och Marmaris. Verkar lagom mysigt.

SkolavslutningenDe var så duktiga på skolavslutningen. Sjöng så fint och de klasser som skulle sluta och börja på Svenshög fick varsin ros. Det var en mycket sammanbiten Måns som tog emot rosen. Han ser fram mot 4:e klass för då får han börja fritidsklubb, men det är ju trots allt en stor omställning att byta skola.


Mina goa pojkar
Tänk att vatten kan inspirera så


När jag var ute och fotograferade granntjejjen så tyckte mina grabbar att de också skulle leka med vatten. Så fram med vattenslangen och sedan gjorde de vattenbanor på gatan.Satt och slösurfadeSatt och tittade igenom alla dessa fotobloggar som jag brukar samla inspiration ifrån. Känner att det var länge sedan som jag fotograferade nu. Har inte fotat på ett par dagar. Hittade massor av inspirerande sommarbilder.

Tittar sedan snabbt ut genom fönstret ......där står grannens lilla tjej och tvättar sin cykel med vattenslangen och solen gjorde så att det riktigt gnistrade. Sådant tillfälle får inte gå om intet. Jag hivar upp kameran och går över och frågar om det är okej att jag fotar lite.


Försökte mig på lite collage. Vet inte om det blev bättre eller sämre dock.

Nya naglar.Jag bygger ju fortfarande mina naglar och ibland får man skaffa sig lite glamor här i världen. Så denna gången blev det glittriga naglar.
Bilder


Grillfesten - Nationaldagen.
Skolavslutningen (En mycket snabb och inte bra bild, men ni får en idé om hur snygga de var)


Värsta skolavslutningsvädret i mannaminne!!!!
Pojkarna ville absolut ha slips idag. Synd de inte sa det tidigare..... ;-)

Linus har för stor skjorta, säckiga jeans och sin slips från när han var liten. Låt oss säga att den är inte stor :-D
Måns har lagon men på gränsen till försmå både skjorta och byxa. Slipsen däremot fick vi ta i Zingos garderob så den är ju följdaktligen en aaaanningens stor.

Men de var så stiliga. Kort kommer.

Sitter och tar en micropaus. Skall sedan hämta Zingo på Ericsson och åka till skolavslutningen som börjar kl 10.00. Det är ju Måns sista skolavslutning och han ville att vi sulle vara där båda två. Tyvärr jobbar jag sent så deras sista skoldag får de vara till 17 på fritids..... Nåja. De trivs ju där så då går det nog bra.

Zingo skall iväg med jobbet idag och imorgon.Familjen

På väg hem efter en skånefest med Måns klass. De sjöng skånesånger och dansade några danser. Väldigt duktiga var de!!!

RSS 2.0