Det går neråt



Denna veckans viktminsknig blev 1 Kg. Mycket nöjd. Nu skall jag bara lyckas hålla mig här. Trots att vi skall till Stockholm i helgen.

Vad bör vi inte missa en helg i Stockholm? Vi har fredag. Lördag em samt sönd fm på oss att göra Stockholm.




.

Allting blir vitt vitt vitt....



...nynnar på den kända sången "Titta det snöar" av Povel Ramel. Fast i mitt fall är det inte snö utan vit målarfärg. Jag har slipad och målat våran hatthylla och skohylla idag.

 

Tyvärr tog färgen slut så skohyllan blev bara klar ovanpå. Resten är bara grundat. Så jag får susa iväg på tisdag och handla färg för typiskt nog så hinner jag inte imorgon. Men hatt hyllan kan nog få tillbaka sina krokar ikväll och upp på väggen. Men jag vågar inte lägga något på hyllan på ett par dagar. Det skall sedan inhandlas fyra vita korgar på IKEA som skall stå ovanpå. Det kommer att bli så tjusigt när det blir klart.

Var i Löddeköpinge och handlade ett vitt gamalt fönster som skall upp på väggen. Vi vill ha någon typ av "osynlig" belysning bakom. Någon som vet var man kan köpa typ en liten stav med LED lampor eller något liknande? Eller så funderar vi på att byta ut glasskivorna mot speglar. Det verkar inte vara så komplicerat att göra själv om jag bara får speglarna tillskurna. Det är nästan ingen kitt kvar på baksidan så det skall nog gå lätt att plocka bort. Någon som vet var man köper måttbeställda speglar billigt?



Nu har det börjat ta fart med min viktminskning. Har haft en platå nu ett tag. När jag började satsa ordentligt på träningen så reagerade kroppen med att stå stilla i vikt ett tag, trots att jag skötte min a points. Men jag tror att det ger med sig denna veckan och om hemma-vågen stämmer så har jag då bara 1,2 kg tills jag är i mål. Skall bli så skönt att äntligen nå det!!!!


Hade kompisen på besök i går kväll. Tjejsnack och filmkväll. Vi fixade lite pointsfritt snacks. Hon behöver det inte men ställer upp för min skull. Frukt är ju inte fel även för de som inte behöver gå ner i vikt ;-)


Uppdatera bloggen



Det är inte allt för ofta det sker ;-)


Denna helgen är Zingo och Måns i Göteborg för en spring tävling. Jag och Linus har myshelg hemma. Pizzan står i ugnen och doften börjar sprida sig.



.

Skolstart och jobbstart



Båda har flytit på utan större komplikationer. Måns började ju ny skola och ny klass. Det verkar gå bra än så länge. Det var ett liten insident med knyckta ventilgummin till cyklarna, men det lyckades han och Zingo fixa så den var körbar igen. Linus har fått sin första mattebok och är så stolt. Måns har fått en "lånemattebok" så vi var iväg och handlade omslagspapper. Kom ihåg att vi gjorde det när jag var liten.  Tidigare om åren har Måns fått behålla sina böcker, de har jobbat rätt mycket med stenciler och satt in i fina skrivböcker.




Själv har jag också börjat jobba. Det har gått över förväntan och jag t.o.m trivs på jobbet. Det var många år sedan jag inte hade tanken "när är denna dagen slut" Vist föredrar jag fortfarande att vara ledig och hemma men det går......

Jag har nog blivit ett träningsfreak. Har tränat 4 ggr  denna veckan. Tyvärr märks fortfarande inget på vågen. Det är jobbigt!!!!!  Förra veckan var nog en av de bästa veckorna på pointsfronten. Höll mig slaviskt och räknade noga, samt tränade mycket. Gick UPP 2 hg. Denna veckan har jag försökt hålla mig men inte riktigt lyckats. Naturligtvis gått upp lite till. Hur fan skall jag göra? 

Jag skriver brev till mamma varje vecka och peppar henne. Det går bra för henne tack och lov.




Vi har börjat inreda om hallen. Den skall nu gå i vitt vitt och lite vitt. Hyllan som jag målade hänger där nu och en ny fin välkommen skylt.








.

Min man - Min hjälte!



Även om han får galna ideér så är jag stolt över min man. Inatt kommer han att springa GAX - ett lopp längs med Skåneleden.  Han har laddat för detta länge och jag är helt övertygad att han klarar längden - 8 mil. Han springer bara "halva" loppet. Hela är 16 mil!!!!

Det jag oroar mig för är ju att det är mörkt och vissa passage är det branta stup och höga klippor. Typ Stenshuvud och Ale stenar. Dessutom finns där visst rätt mycket vildsvin i de trakterna. Lite mörkrädsla hade han men han var mest rädd för zombies eftersom han är fanatiskt förtjust i zombie och splatterfilmer ;-) Han är utrustad med pannlampa och mobil så det skall gå vägen är jag helt övertygad om.







Lycka till min älskling!!!!!





.


Antikbrott????



Vi hittade en sliten hylla i tvättstugan när vi städade ut mormor Huldas hus för ett par år sedan. Jag tyckte den var fin och tog hem den. Den har legat i vårt förråd sedan dess och nu vill jag måla den vit för den skall upp i hallen.  Det skall även dit en mycket snygg vit "Welcome" skylt och en liten lykta i zink. Även hatthyllan och skohyllan kommer att målas vita samt att jag ev skall köpa in ett gamalt fönster att hänga på vägen. Inget som har ett vitt fönster med spröjs i gömmorna?  Hallen skall helt enkelt bli "shabby chick" VItt vitt vitt!!!!!!!!!


Min fråga nu är om jag begår ett fruktansvärt antikt brott? Är detta en dyr fin hylla som inte bör målas? Den är sliten på ovansidan . Där stod tvättmedlel och liknande samt symaskinsolja eller något som läckt ut......














.

Börjat jobba igen



Det är inte precis ansträngade att jobba denna veckan. Vi har två barn på vår avdelning.

Precis hemkommen från naprapaten. Det är helt gudomligt vad vissa är bra med sina händer ;-) Det är som att vandra på moln. Har känt mig bra i ryggen och inte haft ont under sommaren. En termins träning har gjort nytta. Ändå känns det ännu bättre efter att hon knådat och tryckt. MAGISKT!!!!!!

Det var lite ansträngande att stiga upp i morse. Både måndag och tisdag har jag stigit upp i ottan för att börja träna kl 7.00. Idag behövde jag gå upp för att vara på jobbet kl 7.00. Det var faktiskt inte lika kul ;-) Så imorgon får jag sovmorgon ;-) Behöver inte vara på jobbet förrän kl 8.00. Tänkte testa spinning imorgon på kvällen. Får se om jag klarar det eller om jag stupar. Sist  jag testade det (första och enda gången för 12 år sedan) så var det en vikarie på passet och hon hade läst fel. Det var ett Intro (Introduktions) pass men hon höll en Int. (Intensiv)pass. Klarade man det klarar man allt :-D



Någon som är intresserad av en motionscykel föresten. Vår står bara och samlar damm just nu.







.

Hade två "damer" på besök igår.



Vi hade theparty igår. Två vackra damer var på besök. Alla mina pryttlar till håret hade de lyckats klämma in i sitt hår, klänningar från min garderob letades upp, mina festskor samt mitt mycket färggranna smink.  De var så söta så när de satt vid vårt gamla bord vi ärvt från mormor Hulda och min gamla kinesiska dock-the-servis.

Jag tog massor av fina bilder men utav respekt för min stora son som tyckte det var liiiite pinsamt när jag vill fota så kommer här bara ett mycket litet smakprov....




Resterna hittar vi idag över HELA huset. Ser ut som när man var student och hittade kläder och smycken och skor slängda över hela huset efter en vild kväll ute ;-)





.

Jaha, då är jag officiellt en nörd nu då....

... som om jag egentligen varit något annat tidigare. *fryst och fnys-skratt*




Löpträna inte med en överpigg 10 åring. Det är inte bra för träningsmoralen. Vi hade dessutom lillebror med oss på cykel så Måns rusade ju iväg och skulle hålla cykeltempo. Jag försöker förklara att det är bättre med ett jämnare tempo. Han behöver ju träna lite om han nu skall med till Göteborg. Men han är ju fortfarande barn och springer som ett barn. Förutom det att min träningsmoral nästan åkte i botten eftersom han fortfarande var pigg hela rundan så var det kul att se honom. Hoppandes och stussande, powerwalking och sprinter lopp. Allt hans med på rundan. Fast lite bra för min mentala hälsa var det när han fick håll och fick gå en genväg hem sista biten.

Linus kämpade på med sin cykel och det var inga som helst problem att få med honom ut. Han har varit lite  ......bestämd.......  i sommar ;-)  Det har varit väldigt mycket "Jagv ill inte" Din dumma jävel" och andra intressanta ordval. Det kom som en chok men sedan började vi fundera och kom fram till att Måns ju var likadan i den åldern.  Så vi har väl ett intressant halvår framför oss nu. Deras "faser" har vanligtvis varat 5-6 månader i stöten.





.

Lekt vidare i Photoshop



Detta underbara och roliga program.


Här är bilder från när sonen och jag var i skogen men bilderna är inte så skogslika ;-)








.

Varit på gymmet i morse.


Nu är det tillbaka till verkligheten. Börjar jobba på måndag. Den ångesten det innebär skulle kunna bli ett helt inlägg så det hoppar jag över.  ;-)

Pratade med Anna igår och lurade med henne till gymmet. Hon har länge pratat om att hon skall börja så jag tyckte hon kunde komma dit nu på morgonen när jag ändå skulle dit. Dessutom behövde jag lite draghjälp själv. Kan säga att jag inte hade åkt dit om jag inte bestämt bastudate med henne efter träningen. Men det är så underbart när man väl kommit iväg. Promenerade dit med ljuv musik i lurarna och njöt av morgonen. Väl där bytte jag till musik med mer ös i och körde ett väldigt svettigt pass.

Det märktes att jag inte legat på latsidan i stugan. För tro det eller ej: Jag sprang faktiskt vid tre tillfällen. Första gången 2 km, andra och tredje gångerna faktiskt 3 km. Första gången så fick jag ont i höften men det gick över så fort jag slutat springa. Andra gången bara kände jag pyttelite och tredje gången gick det toppenbra. Sista gången jag sprang hade jag mitt energiknippe till son med mig. Han skall ju med Zingo till Göteborg och springa så vi tyckte det var dax att provträna lite. Han följde med mig 1:a km sedan fick han promenera och jag "plockade upp" honom när jag vände tillbaka. Totalt sprang han nog faktiskt 2,2 km. Fast jag vet inte om det energiknippet får följa med fler gånger. När vi hade ca 800 meter kvar plockar han upp ett grässtrå och gör små krumbuktningar och viftar med stået som ett trollspö och kastar diverse formler framför sig. Snacka om att ha energi kvar :-D Själv hade jag i nte riktigt så mycket energi kvar. Men det var kul att se honom.

Springa var ju inte det ända jag gjode dock. Vi tog en tur till Växjö simhall som även numer har ett äventyrsbad. Efter lunch fick grabbarna i familjen lite mammafritt och jag gick till motionsbassängen och simmade lite. Lugnt och fint tog jag mig fram i vattnet och njöt av stillheten. Jag var i princp ensam i den bassängen. Hade bestämt mig för att simma 20 minuter och efter den tiden så tyckte jag att jag inte var sååååå trött så lite till orkar jag nog. La in en snabbare växel och klarade faktiskt 10 minuter till i det tempot. Sedan var saknaden av min familj för stor så jag begav mig välgenomarbetad men inte helt slut tillbaka till äventyrsbadet.

Morgonen därpå fick jag rulla ur sängen för musklen mellan skulderbladen var inte riktigt van vid så mycket uppmärksamhet :-D Hela den dagen fick jag trippa runt som en högfärdig prinsessa och kunde inte lyfta högerarmen längre än till brösten. Dagen efter tog jag min 3:e och sista springrunda och då lossnade det faktiskt i ryggen.

Tyvärr har vi ju ätit gott, mycket och länge så någon skillnad på vågen har det ju inte blivit men jag känner mig ändå rätt mycket sundare än vad jag brukar efter en vecka i stugan.


Dock fortsatte min dag i träningens tecken faktiskt. Jag och Anna susade till Malmö och uppsökte löplabbet. Där fick jag springa ytterliggare på ett löpband, som om jag inte tränat nog :-D Provade massor av skor och fötterna blev helt frälsta i ett par mycket dyra vita blanka saker. Jag la undan dem och funderade på om jag verkligen behövde lägga sååååååå mycket på ett par skor. Kom fram till att det behövde jag inte.

Vi tog en tur till Brandworld på NOVA och då hittade jag skor, tröja  OCH byxa för 200: mindre än vad de första skorna skulle kostat. Perfekt. Tänk att det kan vara så kul att köpa kläder som man bara skall svettas i.




.

Putte i Blåbärsskogen



Det var alldeles blått ute i skogen vid stugan. Vi hade kommit i precis rätt tid för blåbären. Jag och Måns tog en runda ut och plockade. De flesta bären hamnade dock inte i bunken utan i våra munnar men vi lyckades få ihop bär till en mycket smarrig paj.




.

Hemma igen



Varit en vecka i stugan. Rapport kommer!!!!!

RSS 2.0