Min stora pojk

En liten tänkare är han. Nyss hemmkommen med nya scoutskjortan.

Scout

En helg i bions tecken

Bio

Har varit på två!!!!! filmer denna helgen. Först en med tjejjerna. Anna drog ihop ett gäng och sedan var vi och såg What happens in Vegas. Sevärd men förutsägbar. Många skratt.
Sedan var Måns på scoutövernattning och Linus utlånad till farmor. Då såg jag och maken Indiana Jones. Bra men lite utflippad på slutet.

Suttit framför datorn

Sitter och jobbar med jobbets hemsida. Det skall lanseras i mitten på juni. Vi har inte så mycket spelrum utan det är mest lite text som skall in och lite bilder. Alla förskolor och skolor i kommunen skall ha likadana sidor. Så jag har redigerat ihop lite avdelningsbilder. Här jobbar jag:

560359-15
Igår söndags sprang ju maken Köpenhams maraton. Idag gav han sig ut på Sankt Hans extreme. För er i Lund kan jag säga att det är 4 varv tunt på backarna med höjdskillnader på 280 meter. Huvva. Men han klarade det gallant. Han är duktig min karl.

Linus var hemma hos en "ny" kompis idag. En som han inte varit hemma hos tidigare. Det roliga är att de bor i det huset som var det första huset vi tittade på när vi började leta hus. Vi föll för huset och ville ha det men valde att inte buda eftersom vi sa till oss själva att vi kan ju inte ha sådan tur att vi hittat rätt vid första försöket, vi måste titta lite till för att se oss omkring på marknaden. Det mesta som vi tittade på de 4!!! nästföljande åren jämförde vi med det huset. Sedan byggde vi ju och det känns sååå mycket mer rätt, så någon mening var det ju. Men det var lite kul ändå att faktiskt se huset igen. Det ligger ju bara tvärs över gatan mot där vi bor nu.

Tänk att vi tittade och föll för det huset och sedan har vi tittat i hela Lund och småbyarna utanför och slutligen hamnar vi tvärs över gatan till det huset.
Det var nog meningen att vi skulle hamna i denna delen av stan

Nu kör vi igång

Nu skall vi ha scrapp och pysselloppis i Lund.
Är du intresserad av att sälja kontakta mig.
Här är en blogg med mer information:

http://lundaloppis.blogspot.com/

Trevlig samvaro och slutkörd make

Idag kl 9.00 blev två barn avlevererade på min tröskel. De slöt sig snabbt till de två som redan var här framför TVn så de märktes inte av så mycket.  Jag skulle passa dem och sedan åt vi lunch ihop. Alla 4 barnen och deras mammor. Bägge papporna var nämligen iväg i den stora staden och sprang runt och yrade. Närmare bestämt Köpenhamn och 4,2 mil.

Efter lunch åkte vi hem till den andra familjen och var där på eftermiddagen och fixade mellis och sedan kvällsmat till två mycket slutkörda med glada makar kom hem. Då åt vi gott och jag har lärt mig en ny efterätt. Farligt farligt.  Fruktsallad med vitchokladgrädde. Vispa grädden och smält vit choklad och blanda i. Kunde äta bara grädden om jag inte hade vikt väktat. Men jag var duktig under resten av dagen. Vi lagade en kycklinggratäng med vispgrädde i till kvällsmat. Jag tog bara lite kycklingfile (innan den lades i gratängen) och köpte mig en "knorr - kall sås" (Barbeque  1 dl/points) Undrar hur mycket 1 dl chokladgrädde är.....2-3 points *drömma går ju*

Stora M tog med sina rollerblades till kompisen. Han är riktigt duktig. Tog sig runt kvarteret utan att ramla. Lånade skydd av kompisen.

Shoppat och vägt mig

Jaha nu var det gjort.... Var på vikt väktarna idag. Domen blev inte så illa som jag trodde men jag har lite att jobba med. Har sedan Thailand och julen inte tagit mig i kragen. Det har resulterat i 3 kg upp. Men de skall bort till brosans bröllop var det tänkt. Det blir 0,5 kg i veckan...... Mitt normala genomsnitt ligger på 0,4 kg. tyvärr har jag lite inplanerat där jag inte kan styra över mina matval men jag hoppas på pepping från nära och kära.

Var inne på Noa Noa idag. Kom äntligen hem med en klänning. Det var tredje gången jag var där inne och provade igenom deras klänningssortiment. Jag är igenkänd där nu :-D Det blev inte den stilen på klänning som jag hade tänkt mig från början men den satt mycket snyggt. Får väl tänka om när det gäller assesoarerna.

Hade hunnit en snabb runda på loppis på Esplanaden också och hittade rolerblades till Måns för 5:-!!!!!!! Han blev överlycklig. De var ute och provåkte en snabb sväng nu på kvällen. Har inte hunnit köpa skydd så han hade bara cykelhjälmen. Men det visade sig att grabben hade talang. Det var roligt att se.

Rollerblades
Nu sitter jag här och knaprar på mitt äpple. Är så glassugen!!!!!!! och har ätit 1 point för mycket idag.

Trött tröttare tröttast

Igår somnade jag vid köksbordet *skäms* Jag skulle bara ta en kopp te och bläddra lite i min nya fotobok som jag och pojkarna hade varit och hämtat på posten efter dagis. Var så trött så jag la huvudet på händerna och skulle bara vila ögonen lite. Sov i 40 minuter!!!!! Vaknade av att Linus kom och undrade vad vi skulle äta till kvällsmat. Hade då ett stort rött märke på min ena kind som jag hade lutat mig på. Undrar om det var ett försök att få in kunskapen från boken genom osmos eller nått ;-)

Idag är jag också jättetrött. Har ju varit ute i sol och vind hela veckan och det tar på krafterna. Är så scrapp sugen nu men vet inte riktigt vad jag vill göra. Dessutom orkar jag i nte göra något för jag orkar inte tänka just nu.

Skall till vikt väktarna imorgon, nu måste jag börja föra journal igen på vad jag äter. Varför är det så, så fort jag slutar skriva upp vad jag äter så går jag sakta men säkert uppåt. Började "krångla" efter jul och sedn har det gått stadigt uppåt. Är c.a 3 kg från min målvikt nu. Det är skitjobbigt. Skall jag behöva tänka på varenda smula i resten av mitt liv?



Åren går!!

Såg i en blogg hur någon hade utmanat en annan till att gå bakåt i tiden och titta efter vad man hade fotograferat för exakt ett år sedan. Jösses vilken nostalgitripp, för jag var ju tvungen att kolla längre tillbaka. Här är bildbevis tillbaka från när vi precis hade skaffat digitalkamera. Så nära jag kunde komma i datum.


2005

2004: Vi hade min mormor och syster på besök och gick en promenad.

2005

2005: Vi var i Mölle hos ett par vänner med jämnåriga barn.

2006

2006: Vi leker med Stora M´s födelsedagspresent. Stora M ser dock inte så stor ut ;-)

560359-8

2007: Vi firar stora M´s 8 års dag i sommarstugen


Natur och nya naglar.

För mycket frisk luft kan vara för mycket av det goda. Igår var det utflykt med jobbet. Alla barn födda 02 och 03 åkte på utflykt till Rövarekulan. Det var matsäck och natur hela dagen. Kom till jobbet en timme tidigare än vanligt för att packa våra gemaensamma saker så som förbandslåda, extrastrumpor, skräppåsar och liknande. Sedan var det busstur till Rövarekulan. Ett naturreservat strax utanför Löberöd, tror jag?

Vi promenerade en bit och sedan var det lunch i kohagen. Dock utan kor. Första hagen vi provade var med kor. Då gick vi. Andra hagen var utan kor men de hade lämnat små illaluktande presenter som barnen gääärna petade i med diverse pinnar...... Någon jacka fick åka buss hem i påse :-D

Sedan en promenad till och vi var framme vi bäcken.
- Nu kollar ni era stövlar och håller er vid kanten.
Det var som att prata med en vägg. 6 av 10 gummisstövlar fick åka in i torskåpet när vi kom tillbaka, men gummistövlarnas ägare hade mycket kul undertiden.
Efter jobbet var det dax för ett utvecklingssamtal och sedan var vi tre kvar på jobbet som åt Shushi MUMS och efter det satt vi på förskolekonferans.

Dagen idag började vid 7.00 på jobbet. Slutar ju tidigt då. Men hade lönesamtal. Blev hyfsad nöjd men lite till vill jag nog ha.

Har sedan suttit och fått mina naglar byggda. Det är så mysigt att bli ompysslad och det blir så fint. Har upptäkt att mina naglar växer så det knakar. Det trodde inte jag. Nu när jag bygger dem så går de ju inte av stup i kvarten och de kommer upp i en rätt anseenlig längd innan det är dax för nästa tid. Dessutom har jag inte haft en enda självspricka på fingertopparna denna hösten/vintern. Om det beror på att nageln tar stötarna och inte fingertoppen eller att jag helt enkelt inte har dem lika mycket "i munnen" längre vet jag inte men skönt är det iallafall.

Nu skall jag hem till en kompis som bjuder på rabarberpaj. Smaskigt!!!


Min son - En smurf

Haft en riktig arbeta i trädgården dag idag. Det behövdes. Vi fyllde trädgårdtunnan och två sopsäckar med ogräs. Grannen är snart färdig med sin mur som han bygger i tomtgränsen så snart kan vi fylla upp med jord där och då behövde vi bli av med vår maskroshäck. Z slet somett djur och jag tog häcken mot vägen. Phu. Dessa små gula solar som lyser upp så vackert kan konsten att föröka sig, de är ju värre än kaninen. Pojkarna hade en kompis här idag och vattenspridaren var framme. Insmorda med solkräm enligt konstens alla regler var de också. Vilket inte blev en bra kombination mot vår nyinköpta blå och vitrandiga hängmatta. Stora M vilade sig lite på magen i den och har sedan dess gått runt och sett ut som en smurf.

image7

Smurfen är duschad och inte en smurf längre, cidern öppnad, grillen på och potatisgratängen i ugnen.

Kalasdag

Idag har vi haft folk här hela dagen. Firade stora M´s födelsedag. Pappa med sambo och, Stora M´s gudmor med son samt en kompisfamilj på förmiddagen.
Kalas

Vid 17 invaderades huset av klass och dagiskompisar till M och L. Totalt 10 barn blev det. Vi skulle ha pizza och filmkväll. Lilla L´s dagiskalas hade runnit ut i sanden och stora M har ju precis fyllt år, så vi slog ihop kalasen. Men med tanke på högsommarvädret så kändes det kanske inte riktigt relevant med filmkväll, men bestämt var bestämt. ;-)

De fick köpepizza och sedan tittade de på "Kickis Expressbud" Jag hade stått i hyrbytiken länge. Det skulle vara en film som passade både flickor och pojkar, både 9 åringar och 6 åringar, svenskt tal och helst skulle ingen ha sett den innan. Hmmm, nästan rätt. Ett barn hade sett den innan och tre av fyra 6-åringar orkade inte se hela. (Gick när det var 10 minuter kvar)

Varmt varmt varmt

Idag hade vi vattenrutschkanan framme på jobbet. Det gillar barnen. VI har en toppen backe att ha den i. Tänk att man kan ha den framme redan i maj. Vi tar ju dessutom vatten direkt från utekranen. Det är ju kallt!!!

Kom hem och såg att sophämtarna lämnat en lapp om att vi måste köra fram tunnan eller betala. Vi betalar redan. Blev i förrförra veckan utskälld av han som skulle tömma trädgårdstunnan, av samma anledning. Men enligt vår senast räkning så betalar vi redan för det. Det har varit en man här och mätt och kollat och han godkände platsen som tunnorna står på. Blir bara så trött på sådant. Då har inte den informationen gått fram till chaufförerna och vi får skäll, fast vi har betalt. *stön*

Dagen idag...eller igår då ;-)

Från igår 7 maj:
Höll på att försova mig imorse. Blev lite svettigt ett tag men jag kom i tid till jobbet. Just onsdagar när jag är först på jobbet är det ingen bra dag att försova sig på.

Hade 4 barn med hem idag, dock int från jobbet. Ha, hur skulle det se ut. Nä Stora M och lilla L ville ha kompisar med idag. Passar ju bra eftersom jag slutar tidigt på onsdagar. Lagade spagetti (Hmm börjar visst bli en vana tror jag) och ungsstekt falukorv. Hade krossade tomater med chili i. Det var bara jag som åt, barnen tyckte att det var för starkt.

Nu är våren på väg på riktigt. Stod ute och pratade med en scrapparvän till halv tio idag. Frös men det var ändå väder att vara utan jacka. Jippi.....

Sommrig dag på stan

Var ner på stan en sväng efter jobbet, hade sällskap av en kollega. Vi skulle köpa en present till vår andra kollega som fyller år nästa vecka.
Kunde inte låta bli att titta in på Noa Noa en gång till. Var där en snabb sväng igår också. Har hittat en eller tja flera klänningar jag vill ha men den som är finast och sitter mest perfekt vill jag ju naturligtvis ha MEN den är vit och tanken är att klänningen skulle närvara (med mig i den då) på tre!!! bröllop i sommar. Vitt på bröllop om du inte är bruden är ju inte direkt vett och ettikett. Skall försöka övertala Maken om att jag kan in till Malmö imorgon, där skulle de ev ha den i blekrosa med limefärgade mönster Mmmmmm. Vill åka nu på studs helst.

Vi tog en fika på Ebbas skafferi. Satt på innergården och mös i värmen. Älskar alla små gårdar här i stan.

image5

http://www.jill-e.com/sml_brown_cb.html

Beställde från Amazon.com eftersom Jill-E inte levererar utanför USA i nuläget.

Denna väskan är nu packad och på väg över atlanten till lilla mig. Jag och min kamera längtar!!!

Våren är här

eller egentligen nästan sommaren. Dessa tulpaner har tom blommat över redan.
Tulpaner

Min nya blogg

Då skall vi se om detta är en lättare blogg att använda. Namnet till bloggen är om annat lättare att komma ihåg, den tidigare hade en siffer och bokstavskombination som var totalt omöjlig att minnas.

Vårpromenad

Bilder var ju betydligt lättare att lägga in iallafall.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0