Andra uppgiften godkändUppgiften var att med hjälp av justeringslager och övriga kunskaper fixa till en bild.

Jag ville få fram färgen på paraplyet samt lite mer ljus i valvet och mer sommarkänsla.

Före:Efter:


Studiofotografering
Efter att ha mutat grabbarna så fick jag iallafall några skarpa bilder. Undrar vad det är med min kamera, den är inte så sammarbetsvillig.

Har byggt upp en studio i vardagsrummet. Den fungerar på tidiga förmiddagar då solen skiner ;-)


Tar gärna mot konstruktiv kritik.

Halvväg i min kursFörsta inlämningsuppgiften godkänd.

Före:
Efter:
Har precis lämnat in uppgift nummer 2. Ligger lite efter i schemat. Har 2 lektioner att titta på och en uppgift att lämna in. Men det blir tid för det också.

Småland var inga problemMin pappa kom ner och höll oss sällskap på fredagkvällen. Mycket trevligt med vin och massa godis och en Indiana Jones "rulle".

Lördagen lyckades jag faktiskt få ut grabbarna en runda i skogen. Soligt och härligt. Vi  hittade kantareller så att det räckte till två mackor. Slurp. På eftermiddagen började regnet komma så smått. Då plockade jag fram en överraskning till grabbarna. Hade köpt ett "måla dina egna monster kit" på Panduro. Har hört att om man ogillar något så skall man utsätta sig för det ordentligt, sedan är det inte läskigt längre ;-) Det lyckades förträffligt, jag sov gott hela natten ;-). De målade så söta monster samtidigt som jag satt och scrappade och vi hade jättetrevligt hela eftermiddagen.

Det blev några filmer på kvällen och sedan i säng. Jag gick och la mig nästan samtidigt som grabbarna men det var mest för att min bok jag hade med mig var bättre än vad som visades på TV ;-) Sov som ett barn och vaknade pigg och utvilad.

Vi tog en lite för lugn morgon bara. Fick stressa med städning och packning eftersom vi skulle åka till mamma och hälsa på och sedan till brosan innan vi åkte hem igen.

Trevliga besök och god mat och gott fika.Mot smålandVi skall till stugan i helgen, jag och grabbarna. Zingo skall på kursresa. Jag är inte överdrivet förtjust i att vara där själv på kvällarna eller nätterna. (Okej jag erkänner, jag är ruskigt mörkrädd när jag är i stugan själv) Men nu får jag spela vuxen och bita ihop. Jag kommer att lägga mig samtidigt som barnen. För hur fånigt det än låter så känner jag mig trygg så fort alla mina kroppsdelar utom näsan är under täcket ;-)

Sedan har jag fått ner min pappa för att hälsa på oss första natten ;-)

Jag har packat en scrappväska och massor av filmer. Skall ta en tur till Panduro Hobby imorgon efter jobbet och köpa lite pyssel till pojkarna. Vi skall stämpla varsin ny gympapåse till dem. Sedan tänkte jag att vi skall ta en tur i skogen och se om vi hittar någon svamp.

Ha det gott allihopa. Vi hörs efter helgen.


En intensiv helg!
Börjar känna av att det varit en intensiv helg. Men det har varit kul.

Fredag:
Hämtade en kompis 3 barn (2 och 6 år gamla flickor och en 9 år grabb) efter jobbet. Ringde hem mina egna från fritids. De cyklar ju själva.

Efter mellanmålet så ockuperar stora tjejjen gästrummet och låser in sig där med vår granntjej som är i princip jämngammal. Grabbarna tar övervåningen i besittning. Granntjejjens lillasyster blir mycket frustrerad att hon inte får vara med så hon, minsta tjejjen, jag och grannen. Sitter i hallen och bygger Duplo. En kopp te och kaffe hinns med också ;-)

Efter maten kommer mellantjejjerna fram till att de vill sova här. De bäddas ner i bäddsoffan med bärbar DVD och täcke och kudde. Grabbarna har pyamasparty på ovanvåningen. Lillsnurpan sover sött i sin vagn.

När filmerna är slut vill inte stora killen sova över, så vi gör som planerat....packar in tre sovande och halvsovande barn i bilen och åker hem till dem. (Granntjejjen lämnade vi tillbaka med täcke och kudde.) De bäddas ner i sina egna sängar och jag tar deras bäddsoffa.

Ett par gånger får jag upp och stoppa nappen i lillsnurpan och jag gissade att det varit en dag med många intryck. När resten av familjen kommit hem så får hon ett hysteriskt nattutbrott. Jag hör henne ;-) Får dock reda på att det inte var mitt "fel" hon hade I SÖMNEN skällt på ett av barnen som går på hennes förskola ;-)

Lördag:
Får frukost innan jag cyklar hemåt.
Väl hemma börjar vi packa till nästa evenemang. Måns skall på scoutövernattning. Vi avlämnar honom kl 14 där och sedan har vi en lugn kväll med mycket UNO spelande. Linus är helt tokig i UNO just nu.

Söndag:
Zingo beger sig iväg på en springtävling vid 8.00.
Hämtar hem Måns från scoutgården och då vill han leka med en kompis från lägret. Helt ok. Då ringer ytterliggare en kompis, samma kille som vi var barnvakt åt. De känner ju varandra så idag har de varit här en stund bägge två. Måns var nog rätt trött för Linus har fått utstå rätt mycket spott och spé idag. Utfodrade Måns med ett extra mellanmål innan lunchen och det hjälpte nog till en aningen på humöret.

Nu är det bara mina egna grabbar hemma och de spelar lite Wii. Har det varit hålligång hela helgen så kan de sitta stilla i soffan en stund. Själv skall jag förhoppningsvis hem till en kompis och pyssla och dricka te senare ikväll. Jag tror jag behöver en paus. ;-)

Dagens guldkorn:
Linus vaknar ju tidigt och sitter en stund framför datorn tills Zingo åker. Då kommer han upp till mig och frågar om han får sitta lite till tills jag har vaknat ordentligt. Jag svara att det går bra och han går iväg. Då plötsligt vänder han i dörren och rusar upp i sängen samtidigt som han säger med sin lenaste röst

- Jag vet vad du behöver!!!

Sedan får jag en bamsekram och en stor puss på kinden, och han rusar sedan ner till datorn.

Snacka om att mitt hjärta smälte!!!!!HöstbilderJag har ju roat mig lite under fm.....


Idag var en lika underbar höstdag som den dagen då vi gifte oss. Något kallare idag dock. Men samma vackra färger och samma blå himmel.

Älskar dig min skatt!!!

Koloskopi...
...är inget jag önskar min värsta fiende. Fasta och laxera var ingenting. Förutom den bränande och kväljande känslan av laxermedlet då ;-)

Det gjorde sååå jävla ont. Värre än förlossning och nu fick jag inte änns en bebis med hem. Faktiskt inte änns ett klistermärke ;-) Tror jag skall knycka ett i ungarnas låda och säga att det är mitt och sätta upp det på insidan av garderoben. Där de sätter sina :-)Ingefära och citronsmak (Phosforal)Jo Tjena ;-)
Det brände i halsen på väg ner.


Fotolift
Här kommer min tolkning på  fotoliften på Swe Scrapbook. (Mikaelas fotofredag)

http://swescrapbook.blogg.se/category/mikaelasfotofredag.html
Nu börjar det bli jobbigtSitter hemma idag. Skall bara dricka och får inte äta någonting. Skall göra en tarmundersökning imorgon och fram till dess får jag bara dricka klara vätskor. Nu börjar jag bli sugen på något att tugga och huvudvärken börjar komma. Har suttit hemma idag eftersom jag vet hur jag brukar reagera när jag inte får äta ;-) Det är inget som jag vill skrämma de stackars små barnen på jobbet med.

Har gått en runda till apoteket för att hämta ut medicin som jag skall ta ikväll och imorgonbitti. Hade kameran med mig. Man skall se det positiva i allt: Idag är det en underbar dag och jag har tagit massor av kort på oranga och röda träd med blå himmel i bakgrunden.
Jag lyckades även få med mig barnen på en fotosession häromdagen.Nu skall jag snart bege mig bort till skolan och hämta hem de små liven. Hoppas Zingo kommer hem fort så han kan fixa met till dem ikväll, för det vet jag inte om mitt psyke pallar ;-)Shopat liteOkej, jag erkänner, de har inte så blå ögon i verkligheten ;-)

Vilken version är bäst? Färg eller svart/vit?

RSS 2.0