Ont i varenda muskelVi har haft trädgårdshelg denna helgen. Vi har gjort ett försök att få häcken att växa.

Så här såg det ut när vi började:Man ser inte häcken för alt ogräs. Mest hittade vi kvickrot, ett djävulens påfund och åkervinda. Här ovan är den ena av de två ställerna med mest kvickrot. Ni ser häcken va ;-) Nä kunde tro det!!!!


Men så här fint blev det när vi var klara:Men som jag har slitit. För det är faktiskt mest jag som har rensat. ZIngo var min lilla betjänt och åkte och handlade ny jord och flyttade tunga saker.  Vi slet loss den sablar ogräsplasten som min kära make envisades med att vi skulle ha för 4 år sedan. Det växte inte minder ogäs för det. Det var bara svårare att rensa eftersom röttena på ogräset även gick genom en plast ;-) Vi fyllde sedan på med naturgödslad jord ovanpå och nu är det så fint.

Barnen hjälpte till jättemycket för att vara mina barn och vi hade riktigt trevligt. Linus körde lite skateboard och kom och lekte affär med mig så fort jag behövde ett nytt redskap. Mysigt!!!!

En glass-och-Kubb paus hann vi med också.

Nu har jag som sagt ont i varenda muskel och några till i hela kroppen. Dessutom har jag bränt mig i korsryggen. Det var en liten glipa mellan tröjan och byxan. Först igår och sedan idag. Så den lilla stackars hudbiten har blivit utsatt för 10 timmars vårsol. Trots att jag försökte dra ner tröjan hela tiden så gled den upp. Ajajaj!!!!!!

Det blev några vändor till tippen för Zingo också:För ogräsplast och grästuvor kan vi inte lägga i vår trädgrådstunna. Som dessutom blev full redan igår. Så vi har fyllt hälften av alla jordsäckar med ogräs som nu står på tur att ta en vända till tippen.

Vi avslutade hela trädgårdshelgen med att plantera tre krukor med Panseer också. Vårigt och fint!!!

En intensiv dag/helg


Kl 6.10 ringer klockan "Vi åker in nu" Det var bästa kompisens make. Jag tar kameraväskan och slänger mig på cykeln. Jag skulle närvara vid deras förlossning som fotograf.

Vi möts upp kl 6.30 och jag kan bara säga att kl 7.22 föddes det en välskapt pojke.

Så summa summarum var det inte många bilder jag han ta, men jag blev ruskigt nöjd med dem jag hann ta. Men av förklarliga själ lägger jag inte upp dem här ;-)

Nu till den intensiva helgen. Ifredags var vi på bio på bio hela familjen och när vi gick ut därifrån så klagade Linus på att han hade lite ont i benet. Vi trodde foten hade somnat och reagerad inte så mycket på det. Hela lördagen och söndagen hoppade han antingen på höger ben eller gick dubbelvikt och bara vänster tåspets i golvet. Vi tyckte det verkade som om han var lite bättre på söndagen men på måndag morgon var det sämmre. Ringde jourläkrcentralen och fick en tid, 17.30, på kvällen. Mirakulöst så kunde han ju genast sätta ner hela foten men vi åkte in ändå.  Han haltade ju fortfarande

Vi kom hem kl 22.30. Supertrötta och ingen kvällsmat i magen. Men då var han undersökt och röntgad och de hittade inget men ville ändå inte släppa det helt utan vi fick remis till barnläkaren. De var uppe nu på morgonen och resultatet blev att han nog hade en inflamation i höften. Så det var vila som gällde.

Eftersom jag ju ändå var hemma... (Jag hade försökt ringa jobbet och fråga om jag kunde komma och jobba ändå men de hade redan vikarier för mig så jag satt hemma. Hade tagit en semesterdag men räknade inte med att det skulle vara klart så fort)...så fick han stanna hemma med mig.

Sedan har jag hunnit med ett återbesök till naprapaten för min nackspärr som jag ju ådrog mig på gymmet och ett fotokurs tillfälle nu på kvällen.

Tror jag skall gå och lägga mig nu ;-)

Kreativa påskgubbarVi hade ett par grannbarn här på skärtorsdagen och påskade för oss. Tjejgänget hade övat in en påskramsa med lite rörelser som de framförde. Mycket trevligt, istället för "Glad Påsk" och sedan tiggarminen (Ni vet huvudet på sne och ler lite) Grabbgänget var mer av den tradiitonella sorten dock. MEN De kom igen dagen efter.....

Då för att fråga om vi ville KÖPA godis. De gick alltså runt och sålde det godiset som de hade "tjänat ihop" under torsdagen. Dem får vi akta oss för i affärsvärlden om några år!!!!!!
PåskledigtSom vanligt har jag aldelles för höga planer på vad som skall fixas och donas med inför helger och högtider. Jag är egentligen rätt traditionsbunden men lat. Det går inte ihop. Sitter och gnäller till stackars maken som inte bryr sig ett dugg om vi har pyntat eller änns städat när vi skall ha gäster.

Jag har en lång "lista" i mitt huvud på hur jag egentligen vill ha det. Ni vet: Hemmet skall gnistra renskrubbat. Alla saker på sin plats även sådant INNE iskåpen, påskpyntat med ris och gräs och kycklingar (Eller gran och tomtar till jul)  Vackra dukningar när vi får gäster........ Sånt "smått".

Blev  överlycklig i morse när jag steg upp och upptäckte att maken faktiskt tagit fram och strykit våran finduk. Han hade gjort det för han vet att jag vill ha det så. Är han inte go?

Vi brukar  annars alltid komma på det typ 5 minuter innan gästerna kommer och den tar 40 minuter att stryka. Jag vill ha en mangel.

Men resultatet blev över förväntan..........med tanke på att jag inte hade hunnit planera hur jag skulle duka. Utan jag fick köra med sådant som fanns hemma.


Lite påskäggsmålning hann vi med innan maten också.
Sedan började vi fylla våra magar med mat......Uj vad mätta vi är just nu. Fortfarande. Fast detta var till lunch.Digiscrappat lite tillNackspärrDet är helt klart inte meningen att jag skall gå på gymmet. I slutet av förra veckan började jag på gymmet igen efter ett års uppehåll. Fick naturligtvis ont i ryggen. Det hade jag helt klart räknat med. Det började så smått gå ner till normalontnivå och jag tränar på och får då nackspärr. Det är inte sant. Har varit hos naprapat idag och hon böjde och masserade. Kände mig fortfarande stel när jag gick därifrån men nu har det lossnat så jag faktiskt kan röra mig iallafall.


Hade *Host harkel* gamla vänner på besök. Vi är några stycken från grundskolan som fått kontakt via Facebook. Vi bestämde att vi skulle fika nu i påsk då några var nere från Stockholm. Vi blev tre men det var riktigt trevligt att träffas. Det blev naturligtvis mycket "Vad hände med den?" prat men även en del annat.

Här är några bilderJodå, jag satte kameran i handen på en av tjejjerna så jag fick några bilder på mig själv också ;-)


Fotade ute i vårsolenVar på fotorunda igår med ett gäng härliga tjejjer. Bilder kommer när jag fått tummarna ur och redigerat dem något.

Efter fotograferingen tog jag en runda alldeles själv på stan. Riktigt mysigt. Sedan bar det av till Malmö, med tåg. Det var evigheter sedan jag åkte tåg till Malmö. Maken och barnen hämtade upp mig eftersom de hade varit på Aq-va-kul. Vi landade sedan på Elyseé. Där är så mysig och vi brukar försöka hinna med ett besök varje sommar. Denna sommaren var vi ytterst tidiga. Kanske vi kan frångå våra rutiner och hitta på något nytt under denna sommaren ;-)  Vi rullade därifrån allihopa och mina fötter värkte. Hade vårskorna på mig under dagen och fötterna är inte vana vid dem. Ajaja. Hade smygit av mig dem under bordet medans vi åt och höll knappt på att få på mig dem igen efter maten. Det blir nog inte de skorna idag ;-)

Dagens träning!!!Hade inte tänt ta mig till gymmet idag. Zingo skulle springa och jag hade tänkt ta en tur på Motionscykel. Han kom hem relativt tidigt så jag han iväg. Kommer dit och upptäcker att jag glömt träningsbyxorna. Skit.

Alt 1: Åka hem och hämta = Kommer inte att orka åka tillbaka alltså ingen träning

Alt 2: Träna i jeans = Se fåning ut men känna mig stolt att jag tränat.

Tro det eller ej. Jag valde alt 2. Det blev en del underliga blickar, men det gick det med. Det var dock väldigt varmt och inget jag kan rekomendera. Men en intressant upplevelse :-D Unade mig en stund i bastum efteråt. Mysigt!!!

Dagens aprilskämtBrukar inte skriva om jobbet men denna är så söt.

Skulle hämta en av våra 1,5 åringar för det obligatoriska bljöbytet.

- Kom vännen så skall vi byta blöja.
- Bass
- Har du bajsat? (Känner dock ingen lukt) Nä det tror jag inte kom så tittar vi.
- Bass, Bass
- Näää här va ju ingenting, jag tror minnsan att du skojar med mig. April april din lilla busa.
- Pill Pill

Sedan gick hon runt "Pill Pill" fram till maten och var så nöjd med sig själv.

RSS 2.0