Kräftor och sånt!

Vi har inte ätit kräftor. Kan inget om kräftor. Gillar kanske inte änns kräftor. Så vad gör man då? Jo, bjuder in till kräftskiva så klart!!!!
.
Let the party begin!!!!!
.
.
Vi ville sitta ute och jag hade funderat på att köpa ett stort tält. Hittat ett billigt på Bauhaus men Zingo lyckades låna två mindre tält av en kollega istället. Tälten skulle upp på fredagskvällen var planen men det regnade och blåste förmycket. Natten till lördagen var rätt nervös. Vad gör vi om det fortsätter regna och BLÅSA så här? Då kan vi inte ha tält uppe och alla får inte plats inne :-O
Jag kom hem från träningen på lördag fm och hittar Zingo och grabbarna rätt desperata. Då har de försökt sätta upp ett litet tält på 3*3 meter i full storm känns det som. Det var inte förankringslinor eller någonting till detta tältet.
jag går då över till grannen och undrar om de har sitt tält och om vi kunde få låna linorna till det. Låna hela tältet tyckte han. Vi satte upp det tältet på 30 minuter och det stod som om det knappt fläktade. Underbart!!!! Jag kanske kan få köpa det stora tältet till nästa fest ;-)
.
.
Sedan fyllde vi tältet med folk, kräftlyktor, partyhattar och vin. Solen tittade fram och det blev perfekt kräftskiveväder!!! Det var en härlig blandning människor. Kollegor/vänner till Zingo, vänner till mig, löparvänner till Zingo, respektive till dessa. Härligt med blandningar!!!!!
.
.
.
Det sörplades kräftor och dracks gott vin. Sånghäfte hade vi också, så de sköljdes ner med vin och sång de små liven!
.
.
.
Vi hade ju faktiskt köpt kräftor. Efter en snabbgenomgång hur man skulle göra så var det bara att ge sig på dem. Jag hade min skål med räkor om det skulle gå galet. ;-) De var ju taggiga och jag stack mig på dem. DET hade ingen varnat mig för. Men efter mycket pillipill så lyckades jag ha skalat min första kräfta!!! In med den lilla lilla stjärten i munnen. Hmmm smakade inte så tokigt faktiskt. Men det är mycket jobb för ingenting. Men det blev faktiskt en kräfta till!!!!
.
.
Så här lycklig blir andra då kräftorna kommer fram.
.
.
Senare på kvällen så kommer det fler gäster. Han hade rymt från en annan fest och kom till vår istället.... att hans fru var på vår fest kan ju visserligen ha lockat hit honom i första skedet ;-)
.
.
Sedan plockades gittarren fram. Undrar om vi fortfarande står på god fot med grannarna som har sitt sovrummsfönster 5 meter från vår altan? Äsch vi har inte stört sedan vi flyttade in 2004, så de får stå ut.
.
.
Dax att packa ihop!!!! Men någon har somnat igen i tältet så det får vänta lite....eller? ;-)
.
.
.
.
.
Tack alla för en mycket trevlig fest!!!!!
.
.
.
.

Utflykt till Nimis!

Vi kommer försöka förlänga sommarlovskänslan med att göra små utflykter på helgerna under hösten. Helgens utflykt blev, efter en diskussion med plånboken, till Nimis. Lars Vilks staty uppe i Arild. Det blev en lite dryg timmes bilkörning dit och sedan parkerade vi vid parkeringen. Till barnans irritation visade det sig efter 1 km brant backe att det fanns enparkering närmare men vi var ju där för att klättra och promenera. ;-)
.
Vi gick förbi Himmelstorpet. Ett hembyggdscafé som enligt skylten skulle servera pannkakor och ha clownuppträde. Linus ville självklart ha pannkakor så vi bestämde att på tillbaka vägen så tar vi pannkakor. Frallorna vi köpt kan vi äta senare.
.
Första biten neråt havet var brant men promenerbar. En vanlig promenadstig. När vi kommit halvvägs så fick vi vika av från den vanliga stigen och nu började klättrandet. Det gick brant neråt och vi fick titta noga var vi satte fötterna. Vi passerade många som flåsade rätt bra och jag undrade i mitt stilla sinne hur de skall orka ta sig tillbaka UPPFÖR om de redan flåsar så när det går neråt ;-) Nu märks det att man har liiiite träningsvana faktiskt. :-D
.
Väl framme så var det bara att stiga in i Ladonia!
.
.
.
Sedan bar det neråt i denna tunnel av drivved. Pojkarna och Hampus, som är hos oss i helgen, hade redan hunnit en lång bit i förväg. Linus som protesterat som vanligt när vi skulle lämna huset tyckte detta var ett toppenställe. Bägge pojkarna satte som sport att komma så högt de kunde i alla tornen, jag gillade att gå runt i alla gångarna.
.
.
Vi hade riktigt tur med vädret. Det sprack upp och blev riktigt soligt och varmt när vi kom dit.
.
Vår egna lilla solstråle strålade dock inte riktigt hela tiden. Ett skoskav satte stopp för det. Men efter lite övertalning och luftande av fötterna samt vändande av strumporna, så sömmarna kommer utåt, så kom solstrålen tillbaka igen!
.
.
.
Ladonia hade finbesök av dess skapare när vi var där. Lars Vilks himself!
.
.
.
Där fanns många torn för pojkarna att klättra i. Själv var det bara att blunda för alla fallgropar och spikar och tänka att de är stora nu de fixar detta!
.
.
Men ett eller två torn förökte jag mig på dock.
.
Det gick sådär! ;-)
.
På vägen tillbaka upp till cafeét så fick vi ta oss några vilopauser!
.
.
När vi tagit oss upp via stenar, rötter och klippor så var vi genomsvettiga och väl värda varsin tallrik pannkakor! Dessutom kom vi i lagom tid för att titta på clownen.
.
.
Sedan var det ju 1 km kvar till bilen. Nerför men på asfalterad väg.
.
.
Så väl nere vid bilen var vi lite sugna igen. Då fikade vi vår medhavda matsäck. Sedan bar det hemmåt igen. Låt oss säga att fem svettiga månniskor inknölade i en bil inte direkt luktar nyponros ;-)
.
.
.
.
.

Post Semester.......

Då var sommarsemestern slut för den här gången. eller tja sommar och sommar, det har vi ju inte varit borskämda med den är semstern. Åhh vad jag längtar efter att åka bort, sol och salta bad......
.
Får göra det bästa av situationen - träna istället ;-)
.
Resterande träning i år tänkte jag skall fokuseras på styrka och stabilitet framförallt i magtrakten. Ja ett sexpack på magen hade inte suttit fel men vi behöver inte hårddra det. Men låt oss säga att vågen har skrikit fula siffror åt mig nu efter semestern. Jag vet hur jag skall vända trenden men jag kommer bara inte igång ordentligt. Hjälp mig! Våren kommer att ägnas uteslutande åt löpning. Jag har ju anmält mig till Göteborgsvarvet. Ses vi där?
.
Det kommer att resultera i att jag kommer gå mycket på gruppass i höst. Skall bli kul att prova nya Actic - Olympen. har man kunnat festa loss där genom åren så skall man nog kunna träna loss där numer. :-D
.

RSS 2.0