Jag hatar min mage, någon som vill byta?

Min mage är fullständigt i uppror. Ont som fan kan knappt röra mig. Är hemma idag för att vila den. Tar massor av olika mediciner, men för att inte gå in på för mycket detaljer kan jag säga att det som kommer in i munnen inte kommer ut ur **** om jag inte tar mediciner till hjälp.

Det är ett helvete. Kan inte knäppa mina byxor och klänningarna jag hade köpt till bröllopen, framförallt imorgon!!!! kan jag knappt ha eftersom magen är så svullen. Undrar hur många som kommer att "Gratulera till tillökningen" Jag kommer slå dem på käften. Åhh, ja just det mtt humör blir lite lidande av detta också ;-)

uppdatering: Fick en akut tid på vårdcentralen. Det var en mild men mycket grym behandling jag fick. Det räckte att han la handen på min mage så skrek jag. Han uteslöt blindtarmen, (Kan tydligen i ovanliga fall även göra ont på "fel" ställe) och äggstockarna, eftersom smärtan var för ytlig. Det han trodde det kunde vara är att tarmen är så otroligt retad av det som "tryckt på" och var extra känslig. Isåfall kommer det SAKTA att klinga av. Ett annat senario som han dock tyckte var högst osanoligt (eftersom jag är av fel kön och fel ålder) är att det är någon typ av bråk som gör att tarmen kryper ut på fel ställe och blir klämd. Om det är det så kommer jag inte längre att få ut något och så småningom kommer det att komma upp istället. Mmmm längtar *ironin dryper* och skulle detta inträffa så är det ilfart till akuten. Jag hoppas på senario ett faktiskt :-D

Jo jag får äta av de värktabletter som finns på markanaden (i normala doser förstås) ;-) och ett par glas vin under middagen imorgon var också helt ok. Whiihiii!!!

Hobbyloppis

Vill du sälja lite från dina scrap, kort eller andra pyssel och hobbyförråd?
Vill du mingla med andra likasinnade?
Vill du själv fynda och hitta godbitar du letar efter?
Nu har du din chans!

Söndagen den 31/8 klockan 13-16 är det kreativt Loppis i Rotundan på Täppans koloniområde i Lund.

Där kan du sälja eller köpa alla slags hobbymaterial eller annat för kreativt skapande. Säljer du material får du också sälja sådant du skapat men fokus är på materialen. Vid vackert väder finns det också plats för egen picknick på gräsplanen framför rotundan. Ett bord kostar 50:- och det finns platser kvar! Sista anmälningsdag för att sälja är den 15/8 , först till kvarn gäller och din plats är definitiv när du betalt anmälningsavgiften.

Vill du sälja får du kontakt genom att mejla [b]lundaloppis@gmail.com[/b] för mer information och anmälan.

Det blev en underbar midsommar

Visserligen en del regn men vi hade oehört trevligt ändå. MASSOR av god mat mycket snack och trevlig samvaro. Vi åt sill och potatis till lunch och sedan blev det naturligtvis massor av jordgubbar och grädde. Stora M dränkte sina gubbar i socker och andra gången han skulle ta säger Svägerskan "Ta nu inte så mycket socker" "Nä jag glömde säga stopp till mig själv förra gången" På kvällen grillade vi och det bjöds på en fantastiskt god senaps och bacon potatissallad från senaste Buffé.Dans kring stången blev det naturligtvis också. Vissa spridda protester mot den ena flaggan dock. Men jag tycker den är fiiiin.Mina små midsommarbarn. Stången var ju inte så hög så det var precis lagom höjd att sticka huvudet i ringarna. Detta kunde ju ingen av mina barn motstå naturligtvis.En tipsrunda hade blivande svägerskan fixat också. Med sådana lätta frågor som "Vilket märke är det på pennan som skrivit denna fråga?"Mina barn visade sig vara naturbegåvningar när det gällde kastspö. De stod på grannens brygga och fiskade. De var jätteduktiga på att verkligen kolla var de hade draget och följa det med blicken. Stora M kom "minst 30 meter ut" enligt honom själv. Vi andra skulle nog gissa på att det var c.a 4-5 meter. En tur med båten hans det med också. Då fångade Stora M en Abbore på andra kastet. Han hade den i en hink och kallade den Karl. Han tyckte den skulle med hem, men vi lyckades avstyra detta med att Karl har det nog bättre i en sjö.
Vi åkte hem på lördagskvällen, men först stannade vi vid stora vägen och plockade smultron. Massor av smultron. Det var helt rött längst med vägkanten. Jag och syrran hade gått en promenad under fredagen och sett den röda vägkanten. Äkta "ekologiskt" odlade smultron med en lätt näringstillsatts av diverse avgaser. Men de smakade sommar ändå.
Midsommar i Småland

Då håller jag på att röja huset för fullt nu. Det är ju därför jag uppdaterar bloggen, fattar ni väl ;-) Jag lovar, skulle egentligen bara in och kolla mailen för att skriva en handlingslista till helgen. Vi skall ha knytis......

Vi kommer att vara i stugan. Alla mina syskon på pappas sida. Längtar riktigt faktiskt. Det är roligt att vi har börjat umgås igen. Nu har de ju dessutom börjat yngla av sig en del också så det är fem barn nu totalt. Mina är dock två huvud längre än de övriga men det är iallafall fler barn ;-) Det kommer bli sill, potatis och nubbe. Allt enligt traditionerna. Det ända vi tänkte hoppa över iår är ösregnet :-DVi fick göra midsommarstången inne i tältet för annars hade vi regnat bort. Ni ser mitt mycket moderiktiga regnställ ;-)

Nu skall jag packa vidare (tänkte dock packa regnställ i år) Har gjort en handlingslista och barnen sitter och spelar sitt nyinköpta Wii spel. LEGO Indiana Jones. De har tjatat om det i ett par veckor och idag släpptes det på Media Markt.

Plåstrade hakor och bucklade bilar

När jag satt i bilen på väg för att hämta pojkarna igår så ringer "fröken" från Linus avdelning och säger "Linus har skadat sig" Men när han hör att jag redan är på väg så tycker han att vi tar det när jag kommer. Vilket ju lugnar mig något, då kan det ju inte vara livshotande iallafall ;-) Kör sedan i bilköerna ut för att ta mig genom rondellen över E22:an. Vi kryper fram i promenadfart och när det bara är en bil framför mig så tittar jag snabbt åt vänster för att se om jag skulle kunna glida med ut i rondellen när bilen framför mig kör ut. Då stannar bilen framför mig.....det gör inte jag. SKIT!!!! Det blev inte en skråma på hans bil eftersom hans dragkrok tog hela smällen men min stötfångare är inte vacker. Först tittade jag på höger sida och tänkte "Vilken tur det tog ju ändå bara i den böjen där....sedan upptäcker jag att den "böjen" visst inte skulle vara där. UPPS

Nåja. Det är tur vi har försäkring och maken kan ju inte direkt skälla på mig ;-) Jag har lite "tillgodo"

Sedan hämtade jag Linus och Måns och får åka upp till vårdcentralen med Linus. Han hade fått ett hack i hakan och det såg rätt djupt ut. Läkaren bedömde det som ett gränsfall men eftersom att det var ett rakt snitt och inte så långt så nöjde hon sig med att tejpa. Det var nog inte annat än att Linus faktiskt var lite stolt över sin tejpade haka när vi gick därifrån. Måns var så väldigt mån om honom och tog hand om honom i affären. Nu kommer de ha varsitt ärr på hakan. Måns fick nog sitt ungiefär vid samma ålder vill jag minnas.

Efter detta var det snabbt hem och duscha och byta om för sedan var det iväg till sommarfest med kollegorna. Massor av god mat. Det går inte så bra med mina förutsättningar för viktminskning just nu. Behöver lite pepping och hot ;-)

Dagen idag har varit ett pussel. Barnen skulle vara hos fam Walett så dem avlämnade jag där kl 8.30. Sedan skulle jag göra vid mina naglar på em så då ämnade Anna W barnen på mitt jobb vid 16.30 och de åkte med Anna R för att hämta hennes dotter. Tanken var att de skulle åkt hem hit sedan men när jag kom ner till stan så hade min "nageltant" varit tvungen att avboka. Stackarn hade så ont i ryggen så att hon knappt kunde gå. Hon hede fått en tid hos läkarn.

Jag skyndade mig då till Apoteket för att köpa mer specialplåster till Linus haka. Det plåstret han hade var av någon anledning fullt med köttfärssås ;-) Efter det så kände jag mig som VÄRLDENS SKURK, jag bokade en tid för naglarna hos någon annan. Men jag vill verkligen få dem vidgjorda innan brosans bröllop. Sedan susade jag förbi Thai Away och hämtade mat och mötte upp Anna och barnen i Annas nya hus istället för hemma hos oss.

Vi hade picknick på golvet för de har oficiellt inte flyttat in ännu. Vi inspeketerade alla vinklar och vråer. Ett mysigt hus med trevlig planlösning har de köpt. Men det är mycket att göra. Men inget värre än lite målarfärg och spakel kan lösa det och sådant vill man ju oftast göra ändå när man köper ett nytt hus.

Hemma idag

Stora M var ju dålig igår. Han kräktes dock inte mer än den gången på morgonen men sedan fick han 38,8 i feber på em/kvällen. Men jag blir inte klok på dessa febertoppar. Idag har han just nu 37,1 och verkar hur pigg och "vanlig" somhelst. Hoppas inte det blir mer feber under dagen, det brukar också inträffa ibland.

Vin och spyor = sant ;-)

Var iväg på möhippa för en kompis igår. 2:a möhippan i år. Vi skall ju på 3 bröllop denna sommaren.

Hela temat var Schlager och glamor. Så på fm fick vi dansa Bollywood dans. Det var svettigt men faktiskt ruskigt kul. Inte så lätt som det ser ut i filmerna.Efter det var det PickNick i Folkets Park, då vi bla åt det som jag hade i ugnen igår, fetaostrullar, och massa goda pajer, sallader och ostar.

Blivande bruden är ju en slagerfantast så så klart var det skivinspelning på em. Charlotte Nilsson´s (som hon hette innan) Tusen och en natt. Vi övriga fick köra lite ;-)

En obligatorisk tur i Malmö blev det ju också, för att samla in "goda äkteskapsråd" i en liten och mycket glittrig bok. Vi gick förbi Åhlens och jag blev helt frälst i den snorgula väggen. Passade såååå bra mot brudens utstyrsel, flå´t vackra partykläder. Så jag tryckte upp henne mot den och tog en del bilder.

Kvällen avslutades med "SingStar" på Playstaition och massor av god mat och goda muffins. Barnen har länge tjatat om att de vill ha en PS2 med EyeToy till. Jag har tyckt att det räckte med Wii, PSP och 2 datorer. Jag är kanske inte riktigt lika svårövertalad längre. Singstar var kul!! Men @£€${ vad jag lät.

Nu undrar ni ju naturligtvis hur jag mår idag, med tanke på rubriken. ;-) Jo det var nämligen så att jag vaknade i morse av att Maken säger, "Jag tror något av våra barn inte mår så bra" Jag lyssnar lite och flyger sedan upp för det jag hör är ****************** (Inte värt att skriva), Måns mår dåligt, så mycket kan jag säga. Men som vi diskuterade under kvällen, eftersom vi alla hade barn i blandade åldrar, barnen blir betydligt mer självgående när de blir äldre. Mina barn träffar faktiskt toastolen när de är dåliga :-D

Så nu sitter jag här framför datorn och barnen framför Wii. I vanliga fall brukar ju vi vuxna, som inte tycker att 6.45 är en bra stiga-upp-tid på helgerna, ligga kvar och halvslummra lite på morgonen. Just idag kändes det inte rätt så jag klädde på mig och gick upp. Är pigg just nu dock men jag gissar att jag ligger i soffan och sover om ett par timmar.

Dax för semester snart?

Jag börjar känna mig lite lätt mörbultad nu. Det är inte massor att göra men det är intensivt och ändå stressigt. Jag riktigt längtar efter semester.  Konstigt vore förståss annars ;-)

Häromdagen glömde jag bort vad en kollega hette. Är det bra? En rätt nära kollega som varit min kollega i snart 5 år. Kunde inte komma på alls. Visste vilken bokstav det började på men namnet var som bortblåst. Tack och lov var det någon som sa det, appropå något annat, strax efteråt. Riktigt obehagligt faktiskt. Har aldrig hänt förr, på det viset, att jag glömt namn.

Har svårt att få ihop trådarna här hemma och vet inte i vilken ände jag skall börja. Ställde mig i duschen för en stund sedan och duschade tills varmvattnet var slut ;-) Så nu känns tankarna lite mer samlade. Har mat i ungnen till en sak imorgon så jag kan inte gå och lägga mig riktigt ännu..............

Det i ugnen ser iiiinte riktigt ut som svärfars men det är säkert ätbart ändå.

Nu skall jag gå och sova. Skall upp tidigt imorgon.

Grillfest

Vi startade en tradition förra året med att fira sveriges nationaldag med en familjegrillfest. Förra året hade vi den dagen inna eftersom att nationaldagen låg på en torsdag men i år kunde vi ha den på det "rätta" datumet. Z har en viss tendens att övershoppa ibland. Förra året köpte han 3!!!!! säckar med 10 kg grillkol. Dessa grillades på även i år, och då har vi haft en säck med till stugan förra sommaren. Folie till de grillade bananerna var också inhandlat förra året. Hade vi kunnat spara bananer i ett år hade vi grillat bananer från förra året också ;-)
Vi hade tur med vädret i år och vi satt ute tills sista gästerna åkte 00.20. Härligt.
Vi tog fram badkaret och kylde öl och läsk.


Z hade varit och handlat i sista minuten på Willys så det var en del alkoholfria öler för det var inte mycket som fanns kvar på hyllorna. Men det hindrade inte lilla ankan från att däcka framåt småtimmarna.De mindre deltagarna på festen tyckte att det var mycket märkligt och högst orättvist att inte de också fick bada, ankan fick ju!!
Vi hade bjudit in till lekar kl 15 men det var inte så välbesökt. Ett par kom. Resten ramlade in när grillarna började tändas. Några kom när vi "tände" andra omgången och vi övriga skulle ge oss på bananer med choklad.

Tack alla ni som kom, det var supertrevligt!!!!

Högljudd gapande

Där gick jag i godan ro och strosade på stan. Tittade lite i affärer och mös i största allmänhet. Då plötsligt hör jag hur något börjar gasta för fulla muggar, jag vänder mig om, letar efter ljudkällan men ser ingen. Jag tar några steg vidare. Då hör jag det igen. Skumt. Ser mig omkring men ingen annan verkar ha reagerat. Tittar till i skyltfönster och då hör jag det ännu tydliger. Det slår nästan lock för öronen. Tar ett kliv närmare fönster och då ser jag vad ljudet kommer ifrån. Skorna i fönstret. De skrek efter mig. Men mitt hjärta brast för jag var tvungen att lämna dem kvar. Jag hörde hur de snyftade när jag gick därifrån.
Jag kunde inte släppa tanken på hur jag kallhjärtat bara lämnat dem där. Det malde i mig. Plötsligt uppenbarade sig en möjlighet för mig att ta dem med mig hem - Skatteåterbäringen.
Glad i hågen beger jag mig ner till stora staden för att hämta hem mina nya vänner. Går in i affären och då verkar det som om de nog blivit rejält sårade när jag gick. Tillsammans med skoaffärsinnehavaren fick vi leta ordentligt. Kompisarna, nummer 37, stod och fnittrade vid sidan av. Tillslut hittade vi dem, jag satte dem på mig och då var all ilska och tjurighet som bortblåst och de smekte mina fötter så snällt. Det behövdes inte många sekunder innan vi kom fram till att vi var nya bästa vänner.
Nu bor de hos mig och tillsammans skall vi i sommar gå på 3 bröllop. Vi skall dansa och ha kul.Skor

RSS 2.0