Mera London!

Julmarknaden

På väg hem på lördagskvällen så blev det en promenad längst med Themes och julmarkanden. Det var mysigt med alla bodarna och julbelysningen. Trädens belysning gick i blått och vitt.

.

Hotellets restaurang

Vi hade planerat att ta ett besök i hotellets restaurang så det fick det bli på lördagskvällen. Det var inte värt pengarna. De hade fått bra kritik och vi upplevde den som väldigt snobbig. Men maten var lunchstandard på. Vi åt på betydligt fler bättre ställen där det var mer prisvärt.

Dessutom var det svårt att bestämma vad vi skulle äta.

Löptur nummer 2

Andra löpturen tog vi på söndagmorgonen. En aningens mörare i benen. Det kändes att vi gått och gått och gått....

Vi började åt andra hållet denna gången. Yrade runt och hade inga speciella planer på varken vart eller hur långt.

Det blev Chinatown, Leishester square och...

Trafalguar Square!

Avslutade med en riktig engelsk frukost med stekt ägg och bacon. Mums!

 

Afternoon the

Jag hade surfat rundor och tittat ut lite ställen att dricka vårt Afternoon the på. Det blev inget av de ställena. På Liberty hade de precis slutat servera när vi väl kom fram i kön och övriga ställen vara för dyra. Vi hittade däremot ett litet mysigt vanligt café, café Concerto på Regent Street, som serverade Afternoon the till ett rimligt pris. Så efter en sen engelsk frukost så var det lagom med en AfternoonThe på tidig eftermiddag.

Icebar

På en av kartorna vi fick från hotellet var det reklam för "den coolaste baren i London" - Icebar. Ett besök vore på sin plats tyckte vi.

Man köpte en biljett till en speciell tid. Vi fick tid till 19.15. Då ingick det en drink i priset. Man fick vara därinne i 25 minuter. Alla fick låna en capé och medföljande vantar. När vi stod och väntade på vår tur så läste vi lite om det....

Man kunde köpa fler drinkar om man behöll sitt egna isglas. Vi hann med en extra drink ;-) Så vi blev lite lulliga när vi sedan letade kvällsmat. Eftersom vi besökte ett Rainforrest café när vi var i USA så tyckte vi att det kunde vara kul att testa det igen.

 

Rainforest café

Det var vi och barnfamiljerna i stan Kanske inte ett ställe att rekommendera för dem utan barn, men med barnen med, helt klart värt ett besök.

Café

Det blev mycket cafeér. England är ett land som kan dricka the!!!! De första gångerna bad jag om mjölk och de tittade skumt på mig. Tills jag förstod att det behöver du inte be om, det kommer med automatiskt. Härligt!!!!

Det såg ut att vara tråkiga mackor vid första anblicken. Vaccumförpackade. Men om man var kvar och åt dem på cafeét så grillades de och såg betydligt aptitligare ut. Zingo provade en med brieost och tranbär. En intressant kombination faktiskt. Lite mellanting mellan macka och kaka.

Här provar han en Mincepaj. En fruktig fyllning. Engelska tårtor och kakor föll mig inte så mycket i smaken faktiskt. Men har ju inte varit så förtjust i frukt i kakor. Zingo däremot provade med glädje igenom hela sortimentet av kakor från Tesco (Närbutikskedja)

Kladdiga kakor tilltalar mig bättre!

Slottet

Vi bestämde att Slottet kunde vara något att åka förbi sista dagen. Checkat ut från hotellet och några timmar att spendera innan jag behövde bege mig till tåget mot flyget.

Vi tog tunnelbanan dit.

Det var stort men vi var inte så imponerade. Vi kunde varit utan det besöket men vi har iallafall sett vakterna med sina stora muffar på huvudet.

Italiensk restaurang

Sista restaurangbesöket var ett av de bättre. Vi letade oss in på smågatorna från Piccadely. hittade en liten Italiensk restaurang. Maten var gudomligt god. Struntade fullständigt i pointsen denna middagen. :-D Om det var det som gjorde att det var gott vet jag inte men det var himmelskt!

.

.

.

 

 


Kommentarer
Postat av: Thomas

Det ser verkligen ut som det har varit en lyckad tur :-)

Man längtar verkligen dit:-)

2010-11-24 @ 19:45:58
URL: http://jogg-thomas.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0