Njöt med alla sinnena

Vi har ju varit barnledig nu sedan söndag eftermiddag. Barnen är hos mormor och kommer hem imorgon. Saknar dem faktiskt lite med det är också skönt att få en liten paus att bara vara vuxna. Hur det nu skall gå när vi inte är det i vanliga fall ;-)
.
Vi åkte ner till stan igårkväll för att äta kvällsmat. Vi hamnade på Klostergatas Fisk. Deras Dagens meny var helt i vår smak. Vi hade eg tänkt något billigare men när vi läste menyn ute på gatan så fanns det ingen återvändå. Jag valde dessutom till dryckespaketet och fick 3 utvalda viner till.
.
Först fick vi in en liten apritretare, en gudomligt god fisksoppa med sockerärtor och tryffelolja i.
.
Till förrätt fick vi en ToastSkagen på smörstekt surdegsbröd.
.
Vinet till förrätten var ett Riseling som hette Willm och kom från Frankrike. Jag kan ingenting om viner men alla var jättegoda till.
Zingo valde bland ölsorterna.
Varmrätten var Halstrad fjällröding med kokt nypotatis, gröna sparris och citronhollandaise. Varje tugga riktigt smälte i munnen och jag försökte verkligen äta långsamt och njuta av varje tugga maximalt!!! Vinet till det var ett Chablis från Frankrike.
.
.
Vi valde att vänta lite på efterrätten och sippade i oss de sista vinslurkarna och ölslurkana och bara satt och njöt. Underbart!
.
Även efterrätten var en höjdare. Kall vitchokladmousse med myntamarinerade jordgubbar.
.
Vi njöt av varenda tugga och om plånboken tillåter så går vi gärna tillbaka fler gånger!
.
.
.
.
.

Kommentarer
Postat av: Anna (orka mera)

Så gott! Vi tar själv barnledigt nu torsdag-söndag och filar som värst på vad vi ska hitta på. Och hur vi än vrider och vänder på det blir det bara en massa träning och god mat. Varför kan vi inte gå på bio som vanliga människor? :)

2011-07-26 @ 15:32:44
URL: http://blogg.piggelina.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0