Operation leta upp gästrummet!!!!

.
Igår drog det igång: Operation Gästrum!
.
Eftersom vi skall ha massor av nattgäster här över jul. Jippi!!!! Så var vi ju tvugna att faktisk röjja vårt gästrum. Det är ett projekt som vi har dragit på väldigt länge. Målet var att städa det så pass mycket att det gick att sov där inne men inte så pass mycket att det var klart. Zingo hade ETT önskemål....
.
Jag har nämligen en ful ovana att städa ett rum och sedan finns det "små" projekthögar i hela huset med saker som skall till garaget, tippen mm. Jag fick dyrt och heligt lova att några sådana högar inte skulle uppstå....
.
Här börjar man så smått skönja ett golv.......
.
.
Titta titta....det tar sig!
.
.
När jag ändå var i farten så blev det lite mer röjt än vi kommit överrens om. Zing däckade i soffan eftersom han fick feber och jag röjde vidare.
Det var några saker som skulle ut till tvättstugan så då var jag ju tvungen att fixa lite där med ;-) Så efter kvällen så var gästrummet och tvättstugan i toppenskick.
.
.
.
.
.
Men förlåt Zingo, jag städade bort hallen i prossessen :-O
.
.
Fast till mitt försvar så har jag faktiskt röjt bort alla de högarna idag. Det mesta ligger i garaget i väntan på att få åka till tippen och några högar ligger i bilen för de skall med till jobbet. 3 lådor fick flytta tillbaka in i gästrummet eftersom det är julsaker i dem.
.
.
.
Så nu finns det ett gästrum att låna för de som vill komma hit på besök samt en tvättstuga för de som blir långvariga!
.
.
.

Mångubben?

Någon konstig liten filur har flyttat in hos oss....
.
.
Linus trodde oss först inte när vi sa att de var helt ok att han fick leka med lampan efter att vi tagit ner den och hängt up grenen i vardagsrummstaket istället.
.
Men den var sedan gubbe, båt och ballerinakjol....
.
.
Nu ligger den i soporna.....
.
.
.
.

Nu får granen flyttat in!

Nu var det dax att låta granen få sin rättmätiga plats i vardagsrummet!
.
.
Den var verkligen gigantisk!!!
.
Den pyntades och piffades och jag insåg att den var så stor så pyntet räckte inte. Det blir till att skaffa mera vita saker att hänga upp....
.
.
Så så här långt ser den ut så här.......
.

Granen står så grön och grann i ......förrådet!

Nu har vi varit och sågat gran. Barnen tyckte det var spännande att gå och få välja ut sin egna gran, såga ner den och stuva in den i bilen. Det var dock en märklig känsla att såga ner en gran på en åker.....det är ju inte direkt många granar i skåne heller. ;-)
.
Först väljer vi ut vilken gran vi skulle ha. Vi var något oense om hur den perfekta granen skulle se ut dock. Men efter lite dividerande och några förfrusta tår hade vi valt. En mycket hög gran, eftersom vi har ryggåstak i vardagsrummet, skulle vi ha i år!!!!
.
Sedan skall det sågas. Såg fick man låna på plats. Bägge barnen skulle naturligtvis testa, allt under överseende av bägge föräldrarna...
.
Sedan fick den stora starka mamman hjälpa till lite med det sista.
.
Det var inte den minsta granen vi hade valt, så Måns och Zingo fick promenera hemåt medan jag och Linus körde hem granen och lastade ur den.
.
Vi körde sedan tillbaka och hämtade två promenerande isgubbar och stannade till på Willys och handlade oboy och vispgrädde. Efter att placerat granen i förrådet, stående i en hink vatten, för långsam acclimatisering till rumstemperatur så bjöds det på varm choklad med vispgrädde.
.
Imorgon skall vi klä den skånska granen!
.
.
.
.
.
Lundafolk: Östra Odarslöv, 200:- per gran oavsett modell eller storlek. Helt klart prisvärt!!! Följ skyltarna inne i Östra Odarslöv och kör in till huset som är bakom "Granåkern" och ring på.
.
.

Tjugosexton!!!

Då har man blivit ett år äldre....
.
Födelsedagen firades som vanligt med frukost på sängen och sång av familjen. Sedan var det jobb som vanligt. Fick sång av barnen på jobbet. Mysigt!
.
Eftersom jag fortfarande befinner mig "inom mina 20...." så bestämde jag middagen. Det blev en barnslig favorit som jag alltid beställde när jag var liten. Hasselbackspotatis och kotletter med BlåBands Bearnaisesås. Slurp!!!
.
.
.

RSS 2.0