Granen står så grön och grann i ......förrådet!

Nu har vi varit och sågat gran. Barnen tyckte det var spännande att gå och få välja ut sin egna gran, såga ner den och stuva in den i bilen. Det var dock en märklig känsla att såga ner en gran på en åker.....det är ju inte direkt många granar i skåne heller. ;-)
.
Först väljer vi ut vilken gran vi skulle ha. Vi var något oense om hur den perfekta granen skulle se ut dock. Men efter lite dividerande och några förfrusta tår hade vi valt. En mycket hög gran, eftersom vi har ryggåstak i vardagsrummet, skulle vi ha i år!!!!
.
Sedan skall det sågas. Såg fick man låna på plats. Bägge barnen skulle naturligtvis testa, allt under överseende av bägge föräldrarna...
.
Sedan fick den stora starka mamman hjälpa till lite med det sista.
.
Det var inte den minsta granen vi hade valt, så Måns och Zingo fick promenera hemåt medan jag och Linus körde hem granen och lastade ur den.
.
Vi körde sedan tillbaka och hämtade två promenerande isgubbar och stannade till på Willys och handlade oboy och vispgrädde. Efter att placerat granen i förrådet, stående i en hink vatten, för långsam acclimatisering till rumstemperatur så bjöds det på varm choklad med vispgrädde.
.
Imorgon skall vi klä den skånska granen!
.
.
.
.
.
Lundafolk: Östra Odarslöv, 200:- per gran oavsett modell eller storlek. Helt klart prisvärt!!! Följ skyltarna inne i Östra Odarslöv och kör in till huset som är bakom "Granåkern" och ring på.
.
.

Kommentarer
Postat av: Anna R

Har också köpt gran där idag! Mkt. trevligt! :-)

2010-12-18 @ 14:57:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0