Hemma igen!

.
Vi tog en liten tur till Danmark och Legoland. Hade bokat hotell två nätter och skulle ha två dagar på Legoland. Blev övertalade av Familjen Walett att lägga till en dag till och ta Lalandia också. Så mot bättre vetande så gjorde vi så. Förra Lalandiabesöket slutade i katastrof ;-) Barnen var inte några änglar kan jag väl säga utan att säga för mycket ;-) Men denna gången gick det hur bra som helst.
.
.
Legoland var.........intressant, maffigt, stort, barnvänligt men framförallt trångt ;-)
.
.
.
Men självklart skall det vaskas guld. Det hör LEGOLAND till!!!
.
.
.
Lalandia var blött! Barnen stortrivdes och ville åka hit fler gånger. Själv är jag väl inte överförtjust i vattenland och bikini i synerhet. Men hade rätt roligt ändå men otroligt tung i huvudet fram åt eftermiddagen. Vilken ljudvolym det är där inne!
.
.
Dag 2 på LEGOLAND var inte riktitgt lika solig och det var faktiskt riktigt skönt. Mycket folk med inte lika packat som dag 1. Här har jag fått min kopp te och börjar återgå till det normala ;-)
.
.
Självklart skulle barnen ta körkort också. Det bådar gott inför framtiden, vi kommer nog att våga övningsköra med dessa barnen. :-D
.
.
Avslutade med ett besök i LEGO Shoppen. Jisses, håll i pengarna. Billigt var det inte men jag hade kunnat handla mer än barnen :-D.
.
.
.
.
.

Gjort Växjö och sett släktingar!!!!

Idag bestämde vi oss för att åka in till Växjö och handla. Vi brukar alltid åka till Älmhult. Det är några få minuter närmare, men jag konstaterade att jag inte varit i min födelsestad på väldans många år. Alltså inne bland affärer och liknande. Så vi började med ett besök på Subway. Det var lagom för lunch när vi kom dit ;-) på väg därifrån för att sätta oss vid Växjösjön och äta mackorna så stöter vi på Mormor Maria. Alltså min mormor. hon följer med oss och tar en kaffe i fiket medan vi äter mackor.
.
Vi hinner sedan inte mer än in på Storgatan efter lunchpausen innan vi stöter på nästa släkting. Då kommer moster promenerande. Vi hejjade hastigt för deras parkeringstid hade gått ut. Sedan promenerade vi vidare. Ett besök inne på Johanne - En ekologisk urmysig affär inne i stan, drivs av min ena moster med man, hann vi med också. Blyg som jag är så vågar jag inte fråga men jag är helt säker på att flickan bakom disken nog är min kusin. Pinsamt nog säger hon "Hälsa till Lulu" när vi går. Då får jag ju snällt krypa till korset och erkänna att jag inte var riktigt säkert. Till mitt försvar får jag erkänna att jag inte sett henne sedan, hmmmm -89 tror jag. Då var hon hälften så lång, typ.
.
Barnen var små änglar på stan. Det märks att de blivit äldre och det var längesedan vi gick på stan med dem. Linus fick sig ett par simglasögon, som en "lärt sig simma present", det blev en fotboll i plast och nya "gummiskor" att bada i till dem bägge också. Remmen bakom hälen har gått sönder på deras gamla.
.
Vi har bestämt att vi skall ha matlag denna veckan. Lag ett: Måns och Zingo. Lag två: Linus och Linda. Barnen har nästan själva fått bestämma vad som skall lagas och inne på CityGross var det ett himla smusslande med varor för att de andra inte skulle se vad som skall serveras. Kul att få dem så engagerade. Hoppas det håller hela vägen :-D
.
Väl hemma så var de nya simglasögonen, bollen samt skorna tvugna att testas så medan "fish and chipsen" låg på värmning i ugnen så badade vi. Nja de manliga i familjen badade. Jag var ju tvungen att passa fisken, ju. ;-)
.
Kvällsagan fick vi ta innan jordgubbarna för vi blev proppmätta.
.
.
.
Det bli mycket bloggande från "mitt i Smålands djupaste skogar". Är bara så imponerad att vi kan använda våra datorer här!!!!!
.
.
Ha det gott allihopa!

Semester!!!!!

.

Då var vi åter i stugan. Första kvällen var det bara jag och maken. Vi stannade till på Maxi i Älmhult för att proviantera lite. Som vanligt blev det på tok för mycket. Varför är det så? Vi är vana vid att handla på Willys där det finns det nödvändigaste till billiga priser, sedan kommer vi till Maxi eller liknande där det finns böcker, spel, kläder och massor av god mat som man kan lyxa till det med. Vi handlade en färdig potatisgratäng, vi ville ha något som gick fort och som barnen inte tyckte om ;-) Vi satt och tittade ut över sjön och plötsligt får jag ett infall. Vi skulle kvällsbada. Vi byter om och plumsar ut i vattnet. Det är ju trots allt bara 5 meter till vattenbrynet. Jag är faktiskt i före Zingo och efter att han fått vatten till knäna så skyller han på hajjar och går upp!!!!! Det är en insjö, hallå ,-) Min man har blivt en badkruka han som badat varje sommar trots regn och ibland hagel. Vart är världen på väg!!!!???!!! Själv simmar jag runt lite i skräckblandad förtjusning. Det är inte utan att jag faktiskt tycker det är lite läbbigt att bada i en sjö eftersom vi inte ser botten, knappt handen framför sig om den är precis under vattenytan. Jag simmar långt in och simmar på grund ;-) River mig i handen på en mussla, mycket litet och knappt synligt. Men jag kände mig som barnen på jobbet, Det är faktiskt lite synd om mig nu!!!! Zingo säger det var hajjen som bet mig. Tur det inte var en gädda. Läste på Aftonbladet att någon fiskat upp en gädda med stortån.

.

Klockan 9.00 går alarmet på min telefon. Nu skulle det bli springa av....eller inte. :-/ Jag vaknade knappt av att gå upp till andra änden av rummet stänga av alarmet och gå och lägga mig igen. Springa kan jag göra ikväll ;-) SNARK!!!! Tänk att man kan lida av sådan sömnbrist hela terminen och faktiskt ändå fungera!!!??!??! Övergår mitt förstånd.

.

Klockan 10.15 var vi så illa tvungna att gå upp eftersom barnen, min syster Emilia och mamma Lulu skulle komma kl 11.00. För syns skull vore det ju bra om vi inte satt och åt frukost när de kom. :-/ Det blev en riktigt härlig sommarfrukost.

.

.

Sedan kom de efterlängtade barnen......

.

Måns hade bakat en kaka och tagit med sig så den fikades det på. Efter det blev det mys på bryggan. Men först studerades snoken ingående. Har inte träffat den på några år nu men ”han” bor visst kvar under bryggan. (Det du Anna, nu lär du väll aldrig komma hit igen) ;-) Han simmade in under bryggan från sin ”solbalkong” när vi studerat den för noggrant. Han vågade sig ut på balkongen(stenen) en liten stund till medan vi satt och badade fötterna sedan tyckte han vi var för högljudda så då simmade han iväg till nästa brygga.

.

När vi suttit med fötterna i plurret en stund och insett att vattnet faktiskt är riktigt badbart, idag med, trots brist på sol. Så bytte vi om och hoppade i. Inte Zingo ännu har han inte varit i en enda gång. Snacka om ombytta roller här. Vad har hänt?

.

Vi flöt runt på luftmadrassen och mös en lång stund. Var vi bara med kroppen UNDER vattenytan så frös vi inte. Mamma och Måns bestämde sig för att flyta bort och fånga näckrosor. Men lyckade fånga något annat. Vad är detta. Först trodde vi det var grodägg men näckrosbladet satt fast ett par meter ut i vattnet så det kändes lite osannolikt. Fiskägg, skräddarägg? Hajägg föreslog Zingo. Vart har hans nyfunna hajskräck kommit ifrån? ;-) ;-)

.

.

Kvällens träningspass blev rejält. Enligt marathon.se var det dax för 9,5 km på 73 minuter. Zingo har en milrunda där man inte behöver springa ”fram och tillbaka” utan faktiskt lite runt istället. Så den fick det bli. Håller ett jämt tempo och flåset känns ok. När jag börjar närma mig hemma så bläddrar jag lite på klockan för att se min totala springtid. Ser bara 59 minuter och något. Blir så exalterad eftersom jag bara har 600 meter kvar. Målet är ju milen under 1 timme. Springer som en komplett idiot och blådåre. Sista 200 meterna får jag i princip springa utan luft för så anfådd blir jag. Men springer i ”mål” på 1 timme och 2 minuter!!!!!!!! 2 minuter kortare än mitt rekord. Det kan låta som en bagatell för er som inte är ute och springer i vanliga fall men det krävs en hel del träning och kondis för att springa ett par sekunder snabbare per km i 10 km!!!! Avslutade ju självklart med ett dopp i det blå....eller bruna snarare.

.

.

Inser att min kropp kommer att vara mycket mör imorgon. Men nöjd!!!

.

Kvällen avslutas med en omgång Cluedo och lite högläsning. Jag läser just nu "Godnatt Mister Tom" för Måns och Linus fick "sommarstugans böcker" av Zingo.

.

.

.

.

.

.

 

 

 


Intressantaste löp-passet någonsin

Vi började i sakta mak, Anna och jag. Ut mot Ladugårdsmarken. Varmt var det och vi bestämde att vi skulle ta ett mycket långsamt pass så vi hann avhandla mycket snack. Vi började precis få upp flåset då mullret som legat i bakgrunden började öka något lite i intensitet. Inget att bry sig om tyckte vi och fortsatte....tjong.....där slog blixten ner i horisonten rakt vid sidan om oss. En bra bit bort dock men lite olustigt blev det eftersom vi sprang rätt högt upp och med öppna fält på bägge sidorna. Vi bestämde oss för att öka på takten lite så vi skulle hinna bort till husen innan det eskalerade.
.
Vi kom bort till 90 graders böjen på vägen, fortfarande bara öppna fält bredvid oss, och insåg att blixtarna, som bara intensifierades i antal hade "följt" oss på vägen och om vi svängde med vägen så skulle vi springa rätt in i dem. Efter ett snabbt övervägande valde vi att vända. Värmen var fortfarande tryckande och tempot var inte det snabbaste. Vi fortsatte så i lugn mak och tog helt enkelt en annan runda än den vi tänkt oss.
.
Under motorvägen och ut mot Östra Torn istället. När vi passerade gamla vandrarhemmet började de första dropparna komma. Härligt med lite svalka tyckte vi det var ju inte så många.........
.
Det tog nog dryga minuten sedan öppnade sig himmelen och vi blev sjöblöta. Svalkade och uppiggade så ökade vi på tempot en aning. Vi sprang i ösregnet och det var riktigt härligt. Skuttade som små kalvar på grönbete och jag hoppade dessutom i en del vattenpölar också. Bara för att jag kunde :-D Vi bestämde oss att vi trots allt orkar hela längden som vi bestämt oss för från början. Vi mötte några på vägen som log åt oss från öra till öra. Faktiskt ett par löpare också. De såg lika glada och lyckliga ut som oss. Det kippade dessutom i skorna eftersom de var fulla med vatten.
.
Mullret började avta och regnet likaså. Vid 6,5 km lämnade jag Anna som skulle ta raka vägen hem. Jag hann inte många hundra meter innan skyfallet var tillbaka. Denna gången med rejäl åska i släptåg. Det fullständigt hällde ner och small så det ringde i öronen och blixtarna ven. Underbart att springa!!!!!!
.
Jag dröp av vatten och eftersom jag ökat på takten så blev det ju lite mer ansträngd andning också. Detta resulterade faktiskt i, tro det eller ej, ett par kallsupar. Allt vatten rann ju längst med nästippen och när jag andades in häftigt genom näsan så kom ju även de vattendropparna med som hängde på lilla tippen. Mycket intressant upplevelse må jag säga.
.
Sprang in på en snittid på 6:55 per km, ett perfekt prattempo. Då skall vi ha i åtanke att vi stannade även för flugor som hamnat i ögat på Anna och även en stunds begrundan över fortsätta eller vända? Och bara allmänt beskådande av naturens krafter.
.
.
.
.
.

Hålla helg!

Nått annat kan jag inte göra. Efter det mastodontpasset på gymmet så kommer jag ha väldigt ont i alla mina små nätta muskler imorgon.
.
Började med en liten uppvärmning på 1 km i c.a 5:54 tempo. Efter det lekte jag lite med maskinen och lyckades ställa in den på intervaller. Det blev 5 intervaller med 1 minut i 5:24 tempo och 40 sekunder i 8:25 tempo.
.
Som om inte detta vore nog så halkar jag bort, för ja jag svettas så jag nästan halkar omkring, till alla maskinerna och kör en omgång på mitt program. Det märks att det var ett tag sedan som magmuskler och andra kringliggande muskler fick arbeta. Aouch!!!!!
.
Avslutar sedan med en intensiv km i 5:24 tempo. Det var tufft.
.
Åh härligt att få slapp i duschen. Men på åker sedan bikinin och jag plumsar i vattnet tillsammans med smågrabbarna som varit i simhallen med en kompis och dennes förälder. Det blir ett par längder i tantfart. Ni vet högburet huvud och man kan nästan visualisera sig den randiga baddräkten och blommiga badmössan och man har god fantasi. Det man inte behöver ha fantasi om är den extremt låga farten och de två brösten som hänger som ekolod, i riktig tantmaner.
.
Nu har det ätits TACOS och tittats på film. Inser att grabbsen har blivit stora. Vi kan ju börja plöja igenom vårt filmbibliotek tillsammans med dem. Kul att se något som även vi vuxna för behållning av. (Behållning och behållning men det är iallafall inte tecknat) ;-) Så denna gången blev det "Gone in 60 seconds" med Nicholas Cage. Så ja lite behållnng blev det trots allt för mamma Andersen ;-)
.
Nu skall jag ta mina trötta muskler och lägga mig med en bra bok och vila.
.
Skön helg allihopa!!!!!
.
.
.
.

Gylleboloppet avklarat!

Vi fick ett mail med en inbjudan till lopp och grillning i Gyllebo av Lars och Christina, föräldrar till klasskompisar till både Måns och Linus. De är också löparnissar som vi fast snäppet värre ;-) Vi hängde på och tyckte det kunde bli en kul utflykt att åka till Österlen och springa.
.
.
Det blev inte den bästa tiden direkt. Jag kom ohjälpligt sist men nöjd med min prestation ändå. Hade siktat på 54 minuter och kom in 45 sekunder senare. Det var ett tufft lopp i terräng och massor av backar. Jag har aldrig sprungit en sådan backig runda tidigare och dessutom terräng som jag inte heller har sprungit. Så jag är nöjd med insatsen och NÅGON MÅSTE JU KOMMA SIST ;-) Nämnde jag att det var liiiite varmt också ;-)
.
.
Höger om gula tejpen 8 km löparna och vänster 4 km löparna. Jag kom på 23:e av 23:e plats!!!
.
.
Måns var med och skulle ta sig runt 4 km rundan. Härligt att han ville. Han bestämde sig får att han skulle gå rundan men lite sprang han ändå. Han kom faktiskt inte sist.
.
Go Måns!!!!!
.
Efteråt blev det grillade hamburgare i Lars och Christinas nya sommarhus. Mysigt. Vi var alla rätt avslagna men barnen röjde runt en del iallafall. Familjen Andersen fortsatte sedan sin Österlen runda med ett obligatoriskt Kafé Annorlunda besök medans Lars och Jerry (som förövrigt var den som vann Gylleboloppet) tog badkläderna och gick till badplatsen för ett simträningspass. Jag skrev ju att de var snäppet värre än oss ;-) ;-)
.
Hade tänkt vara stark och bara ta en kopp te medan Måns och Zingo frossade i kakor. Linus ville som vanligt inte ha några kakor utan blev lovade glassar. Förra året fick han tre!!! Jag har för mig att jag bara brukar bli så besviken på kakorna. Torra och inte speciellt "annorlunda" men i år hade de ju DRÖMMAR. Det går ju inte undvika, så jag tog ett fat med kakor jag med.
.
(Här skulle vara en bild på mig ätandes en dröm, men den får ni drömma om eftersom något har hänt så jag får inte upp fler bilder)
.
.
.
.
.

Vilken gasell!!!!

Orkade egentligen inte ut och springa igår. Tänkte att då tar jag en kort runda i lite snabbare tempo. Hamnade i 5:30 tempo (10,9km/timme) Så snabbt har jag inte sprungit tidigare. Nu blir bara utmaningen att lägga till 7 km till denna bedrift. Skam den som ger sig!!!
.
Sittter just nu och bara slösurfar. Min hobby om dagarna. Diskberget växer och dammråttorna morrar snart åt mig. Tog en extra ledig dag i går. Vi var 8 personal på 15 barn på jobbet. Så det var ju inte direkt så att jag satte mina kollegor på pottkanten ;-) Det var skönt med en dag extra. Sov i soffan i 2 timmar på eftermiddagen och börjar känna så smått att jag är människa igen.
.
Imorgon är vi bjudna till Österlen.  Först ett "litet" lopp och sedan lunch och troligtvis ett dopp. Det är föräldrar till Måns och Linus klasskompisar som har köpt en stuga där. Skall bli kul att träffas och se stugan.
.
Linus har ju gått på simskola i fyra veckor nu, 1 vecka kvar. Han blev uppflyttad till gruppen efter där de kommit lite längre, för 1 vecka sedan. Vi går dit samma tid ändå så Måns och Linus kan bada tillsammans med Jonatan medan Beatrice är på simskolan. Linus har inga hämningar ALLS hoppar i det djupa och simmar i princip obehindrat. Nu är det bara orken som han skall öva upp så räknar vi honom strax till de simkunnigas skara. Det är ju 200 meter de skall klara för att räknas dit.
.
Vi har anmält honom till fortsättnings simskola under hösten. Fick mail om att vi nog skall hoppa över ett steg och gå direkt till steg 3. Lite stolt är jag ju över honom faktiskt. Han har ju ingen rädsla för vatten och det är ju det som har gjort att han kan gå så fort framåt. Dessutom är han ju 1 år äldre än vad Måns var när han började simskolan.
.
Måns är också jätteduktig i vattnet. Nu har jag sett med egna ögon att han klarar 200 meter bröstsim följt av 50 meter ryggsim. Som ju är kravet i 5:e klass. Känns skönt att veta och ha sett det själv. Oftast när vi är där och de badar så simmar de ju inte utan hoppar och dyker mest.
.
.
.
.

Ett mysterium

För några år sedan fick jag ett brev. Jag fattade ingenting och insåg till slut att antingen så finns det en Linda Andersen till i närhetn eller så är det någon som "knyckt mitt namn". Saken lades ner och jag glömde bort det.
.
Det har under årens lopp ringt en del människor och trott att jag varit den andra Linda. De har letat på Eniro och Jag har poppat upp som enda Linda Andersen i Lund. Det fanns en till i Sandby visste jag så jag hänvisade alla dit. I början på veckan ringde en kvinna och behövde verkligen få tag på den andra Linda Andersen. Jag gjorde som jag brukade, hänvisade till Eniro och Södra Sanby. Hon ringde upp mig igen och sa att det inte fanns någon till. Skumt. Hon hade plockat bort sig från Eniro.
.
Igår dök det upp ett brev med helt klart viktiga papper som definitivt inte var till mig utan till min namne. Jag ringer avsändaren som tydligen letat upp min adress på Eniro och jag lovar att skicka tillbaka brevet. Nu börjar jag tycka att det inte är kul längre. Mycket detektivarbete och lite minne så hittade jag en del information. Jag har av första brevet och alla samtalen fattat vad hon har för intressen och läste även en artikel i lokala tidningen om henne. Så med hjälp av den informationen började jag att Googla. Hittade ett mobilnummer som fungerade. Hittade även en del information som inte ledde rätt.
.
Nu har jag pratat med min namne. Hon bor inte i Södra Sandby. Det var fel Linda det också tydligen :-/ Inte konstigt att hon plockade bort sina uppgifter från Eniro. Men nu har jag iallafall ett mobilnummer och en adress jag kan hänvisa folk till.
.

RSS 2.0