Behöver inte springa mer i år!!!!

.
Ni kommer ihåg den där dagen så vi alla tagit oss ett glas och det flyger färgglada exploderande saker över huvudet. Mmmm Nyårsafton kallas den. De flesta av oss lovar dessutom en massa saker.
.
Är det någon som kommer ihåg vad jag lovade?
.
Nä tänkte väl det... För då behöver jag inte påminna er om de två sakerna som inte har gått så bra. MEN det som däremot gott väldigt bra kan jag tjata lite om.
.
Jag hade som mål att springa i genomsnitt 1 mil i månaden. Det skulle bli 1 st 3 km runda i veckan eller om jag missat något pass så kunde jag kanske klämma till med en 5 km:are. Ett gansk oöverstigligt mål tyckte jag. Särskillt eftersom det ju var snö och kallt och då gick det ju inte att springa ju..... Då fryser man ju . Typ ;-)
.
Kan upplysa er alla om att jag i så fall inte behöver springa mer under året. Jag är nu uppe i 12,3 mil och vi är bara i maj.
.
Jag har nog blivit lite lätt beroende. Nu är ju mitt nya mål att ta milen under 1 timma. Det känns i nuläget som ett lika oöverstigligt mål men skam den som ger sig. Jag tuffar på och den 28 augusti är det upp till bevis.
.
Någon som vill stå bredvid banan med en Carlsberg i handen och hejja fram mig?
.
.

Igång med träningen igen

Har legat på latsidan nu i två veckor. Det märks. Visste ni att man tappar 20% av sin uppbyggda kondition per vecka om man inte rör på sig alls. Det lärde vi oss på en föreläsning i Monte Gordo och idag på löparpasset i verkligheten. Jäkla vad segt det var idag.
.
Men nu är det slut med soffliggandet för den här gången. Målet är att ta Midnattsloppet i Köpenhamn den 28 augusti på 60 minuter eller mindre. Det borde fungera med hjälp av träning. Jag har hoppat på Marathon.se´s träningsprogram för tjejmilen under 60 minuter. Jag har hoppat på en vecka före så att det skall stämma med datumen för själva loppet. Eftersom jag inte är heeelt löpargrön så borde det fungera.
.
Hade Zingo med mig på dagens pass. Han sprang ju Göteborgsvarvet igår. På 1,55:20. Ingen dålig tid med tanke på värmen. Det var visst många som hade kroknat på vägen. Han behövde ett återhämtningspass. Så det passar bra att han tar dem med mig. Jag drar ner hans tempo så det verkligen blir återhämtning och han drar på mitt tempo något så jag puschar mig själv. Perfekt.
.
Började träningen med att stå 2 timmar och titta på årets karnevalståg. Sedan åt vi sushi och hade då inga pengar kvar till bussbiljetten hem. Promenerade då 4 km ;-)
.
.
.
.
.
.

Kalvinknatet

Då har bägge barnens start på löparkarriären gått. Linus grupp var de rätt många i och han pinnade på väldigt bra. Han kom inte sist iallafall.
.
Måns tog i för kung och fosterland och lyckades ta sig i mål med en hedrande delad sistaplats.
.
De tävlade i klassgrupper beroende vilken klass de gick i. Förskola och förskoleklass var första klassen. Där sprang min guddotter med tofsande vippande. Tyvärr lyckades vi inte se henne eftersom vi då stod i anmälningskön.
.
Sedan var det flickor respektive pojkklasser i åldersordning uppåt. Stod och studerade klasserna. Det blev färre och färre deltagare ju längre upp i åren de kom och träningskläderna blev mer och mer lika "riktiga" löparkläder. JAg gissadse på att de som stälde upp i de klasserna tränade antingen löpning eller friidrott. Så det var inte så konstigt att Måns blev totalt utklassad. Men huvudsaken är att han hade humöret på topp. Han är jättenöjd med sin prestation och jag med. Han har ju bara sprungit km:ern 1 gång tidigare för någon vecka sedan i Skrylle.
.
Kamerans batteri tog ju slut efter första bilden så jag lånade Annas kamera så jag iallafall har lite bildbevis.
.
.
.

Helgen slut

.
.
.
.
Jag vet inte med er men jag tycker att helgerna är alldeles för korta nuförtiden. När man var liten så kunde man ju göra massor av saker man lekte och tyckte man hade all tid i världen. Vad hände? Nu gör man massor av saker men hinner ändå inte med hälften av det man känner att man borde och definitivt inte mer än en uns av det man vill. Varför är det så. Tycker inte om att bli vuxen.
.
Men vi har firat en 11 åring idag men tårta, spagetti och rått-spottning. Dock inte allt samtidigt :-D Det hade ju faktiskt varit lite äkligt ;-)Tror att grabben var nöjd med helgen iallafall, det är det viktigaste. Just nu iallafall!!
.
Nästa vecka är ju en kort vecka och på fredagen blir vi inte mer än 8 barn och hela 6 personal. Så då skall vi nog överleva dagen. Tror jag. Vi pratade lite löst om en utflykt. Få se vad det blir.
.
.
.
.
.

Jag är frisk, jag är fri, jag är full av energi!!!!!!!!!!!!!!!

Då har jag tagit mig runt 1 mil inne i Lund.
.
Första två km:erna gick fin fint. Vid 2,5 sa det pang i mitt knä och jag fick jätteont. Släppte Anna så hon fick springa i förväg. Stannade till och försökte stretcha knät men kunde inte böja det över 45 grader. Tog några steg till AJ!!!!! Stod still några sekunder och började sedan springa igen. Det gjorde ont men det gick. Så jag fortsatte. Sprang sedan hela loppet och knät kändes som en ballong men det gjorde iallafall inte superont.
.
Sprang ifatt Anna vid 5,5 km.
.
.
När vi var inne på andra varvet var det tungt vid 7,5. Samma ställe där jag pajjade knät. Anna viskar "Kom igen pudding" Allt enligt Mikael Södermalms föreläsning som jag berättat om. Då kunde jag inte låta bli utan säger högt till mig själv
.
Jag är frisk, Jag är fri, Jag är full av energi!!!! Mantrat Mikael lärde oss i Portugal första kvällen
.
Så skrattar vi gott och får faktiskt lite extra energi att ta oss sista biten i mål.
Vi sprang i mål på 1 timme och 5 minuter och 30 sekunder.
.
.
Sedan fick jag medalj och vattenflaska.
.
.
.
Nu har jag varit hemma en stund och haft linement på knät samt legat i badet och halvslummrat en stund. Fortfarande ont men inte på samma sätt som i Portugal. Denna gången är det med som om knät är trött och svullet och bara säger "Vila" till mig. Det kan jag leva med.....idag!
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Imorgon gäller det

Imorgon springer jag mitt första mil lopp. Hoppas inte jag tar mig runt på en superseg tid.
.
Kommer att ta i ordentligt.
.
Bara för att jag inte skall tappa sugen så har jag anmält mig till Midnattsloppet i Köpenhamn den 28 augusti. Fler som hänger på?
.

Det är som en drog

Ikväll var det arbetsplatsträff med jobbet. Satt och längtade tills det skulle ta slut. Ville bara ut och springa. Denna gången tog jag inte en så ruskigt lång omväg. Sprang nästan raka vägen hem så det blev 3 km precis. Det är toppenmed GPS klocka då är det bara att yra omkring till klockan visar att jag har sprungit så långt jag bestämde mig för
.
.
.
.
.
'
.

Skryllerunda

Det gäller att passa på när man har ångan uppe. Hela familjen packade ihop sig och åkte till skrylle på fm. Måns bestämde sig för att han skulle springa han också. Han tuffade iväg på 1,2 km spåret. Jag och Anna, för hela den familjen hängde på också, tog 5 km:aren och Zingo sprang 1 mil terräng med Jogg.se-gänget. Jag tog det extremt lugnt och hade Zingos gamla pulsklocka. Den är för övrigt ski..... , inte bra ;-) Linus hängde med Mårten, Filippa och Elias på lekplatsen
.
Det blev ett lagom härligt pass. Vi kunde prata hela tiden och knät protesterade inte alls. Perfekt.
.
.
.
.

Monte Gordo - Training Camp Dag 8

Avresedag:
Vi fick frukost redan kl 7.00. Var man först på plats vid frukosten så fanns det några små yoghurtar kvar med vaniljsmak. Kom man sent fick man kokos. Urk. Det fanns även gröt eftersom AXA sponsrar SpringTime och skickar ner havregryn till Monte Gordo så vi kan äta havregrynsgröt till frukost. Annars var det i övrigt en alldeles vanlig hotellfrukost varje dag.
Transfern till flyget gick redan 7.50 och det var inte utan att "man" kände sig en aningens bakis faktiskt. Det var ett tag sedan. Sov på bussen och sedan även på flyget hela vägen hem. Vi landade i Kastrup 25 minuter före beräknad tid och bakfyllan krävde ett mål flottig mat på Burker King innan vi styrde stegen mot Sverige.
.
Det var härligt att se barnen igen men något jublande mottagande fick vi ju inte. Det var ett svalt hej som mötte oss. Men väl hemma blev det mycket kramar och prat innan vi nu ha stoppat om dem och hoppas på att de sover länge i morgonbitti.
.
Det viktigaste är nu tvättat - Träningskläderna!
.
.
.
.
Klockan 10.00 är det samling i Skrylle för helglöpningen. Någon som skall med? Blossom hade "Kom-igång-löparskola" och myntade ett uttryck som jag fastnade för "irriterande långsamt".
.
Det är jag i löpspåret  - Irriterande långsamt.
.
.
.
.

Monte Gordo - Training Camp Dag 7

Nu skulle jag ta igen allt springande jag missat under veckan. Så upp med tuppen - Han heter Zingo om ni undrar ;-) och ut på stranden för en liten löprunda. Alla springer och stavgångar efter sin förmåga längst med strandkanten och när det gått 20 minuter så blåser ledarna i en visselpipa och alla vänder. Sedan är det gemensam streching efteråt. Jag hann c.a 1 km innan jag började känna lite lite i knät. Utmanade inte ödet utan vände och sprang tillbaka. Så det blev ingen lång runda men dock en runda.
Man är ju inte direkt ensam så dax.
.
Efter det var det en snabb uppfräschningsdusch och dax för frukost. Kl 10.00 var det ju nästa pass med coreövningar med stor pilatesboll. Tyvärr var vi ganska många som gillade de passen så bollarna tog slut. Då tog jag och Zingo en shoppingtur på stan och hoppades att vi skulle få plats på det extrainsatta passet på eftermiddagen istället.
.
Kl 11.15 var det dax för min första tävling. Inte så blodigt som det låter. Vi visste alla att vi skulle ta oss runt en sträcka på 5250 meter. Ingen visste exakt var den skulle vara för underlag men vi kunde ju gissa att stranden var en del av den. Vi skulle skriva en tid som vi trodde att vi skulle ta oss runt på. Den som kom närmast var den som vann. Alltså inte den som kom först!!! Mycket fiffig ordnat, för då kunde ju alla vara med, gammal som ung, snabb som långsam.
Betalning och utdelning av nummerlappar


Smidig som en gasell far jag fram över sanden.....


...rakt in i mål


Zingo tog sig kylande dopp efter loppet.


.
Jag skrev att jag skulle ta tiden 49.03 så att jag kunde vara snäll mot mitt knä. Jag började med att gå raskt och sedan småsprang jag när det var planmark. Jag kände efter någon km att detta fungerade utmärkt utan några känningar i knät. Då ändrade jag mitt mål. Jag struntade i att komma så nära min tid som möjligt utan jag ville bara komma i mål snabbare än min skrivna tid. Prispengarna fick stryka på foten för mitt personliga mål. Det var nämligen så att det kostade 1 euro att delta och vinnaren fick pengarna. Jag sprang i mål på 40.13 alltså 8 minuter och 50 sekunder snabbare än gissad tid. Härligt!!!
.
Svettiga och räliga linkade vi hem till hotellet och duschade och åt lunch i hotellmatsalen för på kvällen skulle hela gänget gå ut på restaurang. Jag var sugen på en glass så vi tog en snabb sväng ner till en av de otaliga ställena som sålde GB glass. Här nere kunde man nämligen köpa en Magnum vit choklad med vaniljglass i. Slurp. Vi satt och njöt i solen och kände att solen tog ordentligt.
.
Nu var det dax för BOLLPASSET. Zingo valde att gå på cirkelgym, vilket han hade bestämt sig för redan på fm. Jag slet med min boll och insåg att kroppen började bli lite sliten faktiskt. Mina magmuskler var inte rikigt lika sugna på att jobba längre. De går nog snart ut i strejk skulle jag gissa.
.
Upptäckte att det direkt efter bollpasset var ett danspass med Blossom. Det var jag ju bara tvungen att gå på, särskillt nu när knät fungerade igen. Underbart, har nog inte haft så roligt på länge. Hon lärde oss en snabb koreografi och vi fick dansa den till blandad musik. Bla Jackson 5´s Blame it on the boggie. Först kände jag mig smidig som ett kylskåp men när rörelserna väl satt så kom känslan av hur härligt det är att dansa tillbaka. Har saknat det. Efteråt var jag var så svettig så jag kunde vrida ur håret. Vi var många som slet i den lilla salen. Ett perfekt sista pass på veckan.
.
Partydax!!! Snabb packning inför hemresan och på med partykläderna. Hade ju inte direkt packat partykläder så jag tog det som var renast. Samling i lobbyn kl 19.30 och vi promenerade bort till en strandrestaurang ett par minuter bort. I princip hela gänget hängde med (Kostade nämligen extra) Där var stämningen på topp och vi åt. Inte den godaste maten vi ätit men vinet flödade och stämningen var mycket god och godare blev den allt efter vinet slank ner. Det var prisutdelning på "Gissa-tiden-tävlingen" samt lite andra utlottningar.
Zingo och Tomas


Jag och Helena. Tomas och Helena pratade vi också med mycket under veckan.


Zingo måttar en gaffel mot Blossoms rumpa när hon går förbi.


Stämnigen är på topp

Efter maten styrde vi våra lätta partyben vidare mot NOX. Där hade vi privat party med massa gamla godingar på discogolvet och en del discomoves blev det också. Skorna slängde jag åt sidan ganska snabbt. För partyskorna hade jag fått med men de gick inte att dansa i tyvärr. Så mina fötter dansade barfota och blev svartare och svartare ju längre in på natten vi kom. Plötsligt fylls golvet med Zombies och ur högtalarna strömmar Thriller. NOX personal dansar en dans för oss utklädda till Zombies. Häftigt med folk som bjuder på sig själva. Vi dansade så svetten rann och stapplade hemåt framåt två-tiden. Stöp i säng efter att ha lagt ner partykläderna i resväskan.


Partystämning


Fullt ös på fru Andersen


När det är för svettigt är det skönt att svalka sig vid AirConditionen


Zombialert!!!!
.
.
.
.
.
.
.

RSS 2.0