Snart midsommar

Då är väskan packad, inte vi... ännu ;-) Skall jobba imorgon också sedan drar vi iväg till Smålands djupa skogar. Dax för midsommarfirande i stugan vid sjön. Idylliskt, lugnt, vinden som fläktar, ett glas vin......barnen som far rundor, stång som kläs...... Mmmmm
.
Vi gör bara en snabbvisit denna gången och jobbar snällt och plikttroget vidare på måndag. Semestern börjar inte förrän v 29 för vår del. Det är låååångt dit tyvärr.
.
.
.
MEN nu midsommar sedan oroar vi oss för hur vi skall ta oss fram till semestern ;-)
.
.
När det gäller träningen så går det, men just nu går det trögt. Öm och matt i benen och småont i diverse leder, muskler och benknotor just nu. Supertrött och allmänt gnällig för att det inte händer någonting. Följer diskussioner på jogg där folk klagar på att de ju inte har samma tempo som de hade när de var unga men de har ju trots allt hållt uppe med löpningen i 10 år :-/ . Dessa människor ligger ÄNDÅ 1 minut snabbare än mig och GNÄLLER. Känns tröstöst. :-(
.
.
.
Skall ta en runda i stugan och hoppas hitta flowet igen.
.
.
EDIT:
Midsommar blev fantastisk. Underbart väder och ungarna badade nästan konstant. Jag tog min långrunda i småländska skogarna istället för ett fartlekspass. 8,8 km på 55 minuter. Inte illa. Zingo körde mig till Tommys Livs där vi ändå skulle handla. 8 km i bil är ruskigt långt och jag började så smått ångra mitt tilltag ;-) Men det gick över förväntan ju.
.
Efter ett löppass kunde jag sedan fira midsommar ordentligt. Det blev sillar och potatisar, jordgubbar och massor av gott. Härligt sällskap och underbart väder. Mer kan man inte önska.
.
.
.

Ultraänka.

Denna gången är Zingo iväg och springer ett 48 timmars lopp på Bornholm. Han har enligt realtidsuppdateringen sprungit 22 mil. Det är 10 mil mer än hans tidigare rekord. Han hade ju satsat på 100 miles (16 mil) i april men fick bryta och ta den kortare distansen (75 miles, 12 mil) eftersom knät gick sönder. Denna gången håller knät men sist jag pratade med honom så lät han mycket mör.
.
Att han fysiskt inte kommer att vara något att räkna med nästkommande vecka det fattar ju vem som helst men hur blir man mentalt efter en sån här fysik utmattning? Det skulle nog nästan behövas någon typ av debriefing? Man går så totalt in i sig själv när man gör sådana här lopp har jag förstått. Får se hur han mår. Han kan ju vara euforisk eller fullständig deprimerad av utmattning. Det är ju inte bara den fysiska ansträngningen, det är ju även sömnbrist för de sover inte många minuter innan de ger sig ut i spåren igen.
.
Det intressant i kråksången är att även jag har ändrat mina gränser. Kommer ihåg första gången han skulle springa en mara. Jag var onekligen rätt orolig. Skulle han klara det, skulle han ta ut sig, skulle han skada sig. Nu spinger han ju nästan de distanserna hemma som träning och för att det är roligt. När han skulle springa GAX var jag mest orolig för att det skulle vara mörkt och att han skulle springa själv. Då sprang de ju från A till B. Så de sprang ju mycket själva då. I Täby Extreme challange (TEC) i april var jag också orolig men jag började inse att han fixar detta och där sprang de ju en kort sträcka runt flera varv så de mötte ju varandra oftare. Att han bröt var för mig positivt. Då har jag sett att han faktiskt lyssnar på sin kropp och handlar därefter även om det är ett för honom viktigt lopp. Men nu har han ju som sagt DUBBLAT sitt längdrekort......Inte utan att jag faktiskt biter på lite naglar och undrar hur hans kropp och psyke kommer att må.
.
Själv tog jag en morgonrunda idag och höll ett för mig imponerande tempo faktiskt. Det kändes som om jag sprang jättelångsamt men det visade sig att det var det fortaste jag sprungit på den korta runda, 6.14 tempo!!
Tog bara 3 km rundan så jag skulle hinna lämna barnen på fritids och åka till jobbet i tid ;-)
.
.
.
.
.

Övning ger färdighet!

Nu har jag följt marathon.se´s program i fyra veckor. Det känns verkligen som att det ger resultat. Det går automatiskt snabbare och det känns inte alls så tungt. Samma runda som tidigare var fullständigt omöjlig att ta sig runt på går nu lätt och smidigt ;-)
.
Dessutom "syns" det att det gett resultat. Kläder sitter bättre och klämmer inte lika mycket längre. Däremot så står vågen på samma envisa siffra fortfarande :-/ Men med tanke på att jag inte räknat några points och klämt åtminstonde 200 gram choklad per vecka. MINST!!!! (Och lite till) så är jag mycket nöjd med de resultaten. Har nu beslutat mig för att inte räkna points MEN hoppa över choklad och andra onyttigheter.
.
Kom på en dum pettitess sak med att löpningen går lättare. Samma pass som tidigare tog 35 minuter och var stentufft är idag ett medlepass på 25 minuter. D.v.s ger mindre "skrytpoint".
.
Får helt enkelt springa lite längre ;-) ;-)
.
.
.
.
.

Gräsänka Grande

Nu är Zingo i Kina. Han har varit där sedan i måndags. Logistiken här hemma fungerar bra men jag saknar honom nått grymt.
.
Barnen har varit små änglar och ikväll skall de hem till farmor för vi skall ha personalfest på jobbet. PickNick i Bjärred. Hoppas det inte blir kallt ikväll. ;-)
.
Hoppas nästa vecka går lika bra som denna. Då är det inga problem. Jag har ju tom hunnit träna. Igår följde de med på sina cyklar och stannade till vid ICA. De hade fått en peng och skulle köpa glass och sedan skulle vi ses hemma. Frid och fröjd tills jag får ett SMS av Måns att han Linus ville ha en "Karnevalskrokodil" istället för glass. Jag SMSade tillbaka att så länge den inte kostade mer än vad jag sagt att glassen fick kosta så gick det bra. Jag måste säga att jag undrade dock vad en karnevalskrokodil var för något. ;-)
.
Det visade sig vara en liten drake med studentmössa. Ahah Kunde jag ju gissat nu i studenttider att Linus hellre ville ha något av alla de otaliga gosedjur som säljs. Ungen får snart inte plats i sin säng längre. Undrar vem han har fått det av ;-) ;-)
.
Vid läggdax hade vi sedan dop av denna lille krake. Han har namnet Dracko. Vi sjöng Blinka lilla stjärna och Bä bä vita lamm. Linus agerade präst och Bio, han näst senaste gosedjursinköp, en stor humla (ett bi säger Linus därav namnet) fick agera fadder och bära Dracko. Han hade stenkoll på hur det skulle vara. Vi var ju på dop i helgen, där minsta kusinen döptes.
Brist på fantasi har han inte!!!!
.
.
.
.

RSS 2.0