Nu blev det tyst i huset - Resten av familjen åkte och badade.



Dagen började med att jag fick stiga upp och separera två bråkande pojkar. Måns var inte på något vidare humör.

Vi hade en "intensiv" diskusion igår kväll om --Scouternas vara eller inte vara--. Han skulle egentligen åkt på läger idag. Han ville verkligen inte göra det. Han gjorde allt för att hålla sig vaken så att han skulle vara för trött för att åka imorgon. Han hade till och med planerat att gömma sig i förådet så vi inte skulle hitta honom innan det var försent. :-(

Vi diskuterade saken på ett lite lugnare plan nu på morgonon och vi har beslutat att han skall få göra en paus med omedelbar verkan. Anledningen till detta är att det i hans grupp just nu går 2 killar som är väldigt stökiga och bråkiga och respektlösa och sedan är det bara flickor. Han har inte riktigt hittat någon vän bland de övriga scouterna. Den vännen han hade där har åkt till Australien denna terminen, men skall enligt tidigare information komma tillbaka nästa termin. Då går dessutom de två stökiga killarna upp en grupp och Måns är kvar ett år till i Upptäckarscouterna. Så till hösten är planen att han skall börja igen.

På föräldramötet de hade på scouterna gick de ut och frågade oss föräldrar vad vi tyckte att de skulle göra. Jag tycker faktiskt att man kan tala om för föräldrarna att detta är en frivillig verksamhet, om inte barnen kan följa de regler som finns så är barnet inte välkommet. Ledarna hade vid något tillfälle tom fått ringa efter föräldrarna till en av pojkarna så de kom och hämtade sin son. Vi pratar om barn som går i femte klass här!!!!

Vad tycker ni, vad skall de göra? Detta kommer ju troligtvis resultera i att fler barn slutar, endast pga ett/två barn. Är det rimligt? Det ger ju dessutom en underbart bra och välplanerad verksamhet dåligt ryckte. Ledarna är underbara och ordnar massor av aktiviteter utanför schemat, så som läger och hajker. Det är inte scouterna och verksamheten som sådan han har tröttnat på och han erkänner tom att han kommer att sakna det.




Räcker det inte med att dessa två grabbar ställer till det i skolan? För de går på samma skola som Måns dessutom. :-(











.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0