Hemma idag med!

Har ägnat mig dessa dagarna åt att läsa tidningar. Inte dagstidningar för att se vad som pågår i världen, så vuxen har jag inte blivit ännu. Nej, jag har roat mig med att bläddra i gamla RunnersWorld samt köpt en ny tidning "Hälsa och  fitness". Det har blivit många träningsbloggar också. Mina favoriter är "Orka mera", "MarathonMia" Men det finns miljoner bra tränings occh hälsobloggar därute.
.
Jag har börjat läsa på lite om nyttig mat. Inte mat som får mig att gå ner i vikt, för det har jag koll på, utan mat som är bra i det långa loppet. Det senaste jag läste nu var om bär-superbären. Blåbär skulle vara bra. Naturens eget Viagra. Hoppla då ;-) Men även välfyllda med antioxidanter och C-vitamin. Hittade torkade blåbär på Willys i en påse brevid de mycket omtalade torkade Gojobären som också skall vara fullpackade med nyttigheter. Men döm om min  förvåning när jag läste vidare på innehållsförteckningen. Tillsatt socker, så sockerhalten var 23%!!!! Illa!! Blåbär är ju väldigt söta i sig själv. Så jag gick vidare utan inhandlade torkade blåbär.
.
.
Hittade frusna "superbär" som de kallade dem. Blåbär, hallon, havtorn, gojibär och björnbär. Utan tillsatt socker. Perfekt! Havtorn är riktigt fyllda med Cvitamin, ett litet havtorn sägs innehålla mer Cvitamin är en apelsin :-). Synd att de visade sig vara sura som citroner. Både gojibären och havtornen pillade jag bort från blandningen. Inte bra.....
.
Mitt mål för nu är att faktiskt lära mig mer om bär och andra nyttigheter. Inte bara höra att de skall vara bra utan faktiskt ta reda på VARFÖR de är bra. Sedan kan jag ju försöka att sträva efter att pilla i mig nyttigheterna också ;-) och undvika det som inte är så nyttigt!
.
Nästa utmaning blir att ta reda på vad som går att ta reda på om nötter!
.
.
.

Kommentarer
Postat av: Anna (orka mera)

Ett litet tips gällande de mindre söta bären, typ goji och havtorn. Lägg dem i maten hellre än på müslin, där blir de mycket godare. En sallad med gojibär är ljuvligt! Att äta som dom är är det inte lika gott...Lycka till med nötterna! :)

2012-02-13 @ 07:47:23
URL: http://blogg.piggelina.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0